mamaliga...cu ce?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Aaa, si bunicul manca cu marmelada parca, in zilele de post. Zicea ca-i tare buna si intinsa pe felia de mamaliga rece, dar si asa, fierbinte.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

aha, cu magiun de prune. Tare bun!

Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

Aaa, si bunicul manca cu marmelada parca, in zilele de post. Zicea ca-i tare buna si intinsa pe felia de mamaliga rece, dar si asa, fierbinte.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


Culmea!Credeam ca asa ceva nu exista decit in farfuria sotului meu .Si lui ii place mamaliga cu gem de caise...daca ati mai pomenit si zau ca e o reteta simtita de el,pina acum vreo 8 ani nu stia ce-i mamaliga pt ca-i german si ei nu au .

Claudia,
Aseara am facut si eu mamaliga cu frischkäse.Fetita mea a gustat dar a zis ca nu-i place...ea nu-i prea mofturoasa dar nu-i obisnuita,eu fac rar si la gradi nu primeste .Mai incerc!



Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Bunica mea de la tara manca mamaliga (care ramanea si se racea)taiata felii,prajita in ulei si deasupra ori cu branza de oaie ori cu magiun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Din mamaliga eu mai fak "mizza" adika pizza cu blat de mamaliga, fak mamaliga apoi o intind in tava peste pun tot ce as pune la pizza, salan, carnati, cascaval orice .... bag la cuptor putin si gata e delicios.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Mamaliga se mananca si cu saramura de peste sau de ce nu cu peste prajit sau facut pe gratar.



Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

eu mai fac mamaliga si dupa aceea asez in ceaun cate un rand de mamaliga, un rand branza de burduf, de 3 sau 4 ori, dupa care presar deasupra cateva bucatele de sunca si apoi dau la cuptor. iese foarte bun.

Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

dar de mamaliga cu cartofi nu zice nimeni nimic?; am mancat la Vatra Moldovitei; nu stiu exact reteta, dar e delicioasa si merge in combinatie cu aproape orice; dupa ce se mananca, din ce ramane se taie felii si se pune pe plita; Doamne, ce pofta mi s-a facut

p.s. daca stie cineva cum se face, sa posteze reteta aici

ALICe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

la mine merge asa:sau mamaliga sau cartofi, sau paine...unele cu altele nu se prea combina....
mamaliga o prefer cu lapte, sau smantana si branza, sau tocanita de carne sau orice fel de friptura.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

ALICe ... nu stiu cum e mamaliga de cartofi mincata de tine dar uite retete de mamaliga de cartofi tipic italiene... cum lumea asta e cit o batista precis reteta nu poate fii foarte diferita ...

reteta trentina

2 kg cartofi
200 gr faina alba ( de griu )
100 gr sunculita afumata ( ca un piept ardelenesc adica )
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 pahar de ulei
200 gr brinza proaspata
sare

cartofii curatati se fierb in apa , se scurg si se piseaza ca pt piure. apa de la fiert nu o arunci ci o tii deoparte si o adaugi incet incet (cit e nevoie nu toata ) ca sa mai lungesti piureul peste care pui faina usor calita in tigaia fara ulei + sare si mai fierbi pe foc cam 15 min .. Separat prajesti in ulei ceapa, usturoiul si sunculita .. cind sunt gata toate le amesteci ( mamaliga si prajeala ) si se mai lasa pe foc cca 5 min .. La sfirsit de tot se stinge focul si se adauga in amestec brinza ...


alta reteta

4 portii
200 g cartofi fierti
200 g faina de hrisca ( se cumpara de la Plafar )
200 g malai
200 g brinza emmenthal ( sau cascaval)
1 ceapa
brinza grana rasa ( sau parmezan sau alt cascaval mai dur )
unt
sare
piper

faina de hrisca si malaiul se fierb impreuna ca pt o mamaliga obisnuita ( 1 parte faina si 3 parti de apa ) timp de 40-45 min ... apoi se adauga cartofii fierti si pisati ca pt piure + ceapa prajita usor in ulei + grana rasa + Emmenthal-ul cuburi , sare si piper .. se amesteca si serveste calda

evident se poate scoate ceapa prajita din amestec.. nu e obligatorie .. exista si retete mai simple numai mamaliga amestecata la urma cu cartofii .. chiar si fara brinza ... deci depinde cum ai mincat tu ...





Mergi la inceput