mamaliga...cu ce?
Raspunsuri - Pagina 4
miria_cristina spune:
Aaa, si bunicul manca cu marmelada parca, in zilele de post. Zicea ca-i tare buna si intinsa pe felia de mamaliga rece, dar si asa, fierbinte.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
bychi spune:
aha, cu magiun de prune. Tare bun!
Bychi, Tiberiu (28 iul 2003) si Theodor (01 oct 2006)
Alina spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Aaa, si bunicul manca cu marmelada parca, in zilele de post. Zicea ca-i tare buna si intinsa pe felia de mamaliga rece, dar si asa, fierbinte.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Culmea!Credeam ca asa ceva nu exista decit in farfuria sotului meu .Si lui ii place mamaliga cu gem de caise...daca ati mai pomenit si zau ca e o reteta simtita de el,pina acum vreo 8 ani nu stia ce-i mamaliga pt ca-i german si ei nu au .
Claudia,
Aseara am facut si eu mamaliga cu frischkäse.Fetita mea a gustat dar a zis ca nu-i place...ea nu-i prea mofturoasa dar nu-i obisnuita,eu fac rar si la gradi nu primeste .Mai incerc!
Alina
adi69 spune:
Bunica mea de la tara manca mamaliga (care ramanea si se racea)taiata felii,prajita in ulei si deasupra ori cu branza de oaie ori cu magiun
alinam spune:
Din mamaliga eu mai fak "mizza" adika pizza cu blat de mamaliga, fak mamaliga apoi o intind in tava peste pun tot ce as pune la pizza, salan, carnati, cascaval orice .... bag la cuptor putin si gata e delicios.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
Clover spune:
Mamaliga se mananca si cu saramura de peste sau de ce nu cu peste prajit sau facut pe gratar.
Keep the promises you make to yourself.
marybell spune:
eu mai fac mamaliga si dupa aceea asez in ceaun cate un rand de mamaliga, un rand branza de burduf, de 3 sau 4 ori, dupa care presar deasupra cateva bucatele de sunca si apoi dau la cuptor. iese foarte bun.
Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik
alic spune:
dar de mamaliga cu cartofi nu zice nimeni nimic?; am mancat la Vatra Moldovitei; nu stiu exact reteta, dar e delicioasa si merge in combinatie cu aproape orice; dupa ce se mananca, din ce ramane se taie felii si se pune pe plita; Doamne, ce pofta mi s-a facut
p.s. daca stie cineva cum se face, sa posteze reteta aici
ALICe
Hildegard spune:
la mine merge asa:sau mamaliga sau cartofi, sau paine...unele cu altele nu se prea combina....
mamaliga o prefer cu lapte, sau smantana si branza, sau tocanita de carne sau orice fel de friptura.
de-ale gurii
Stefan Peter(1 an si 7 luni)
crista-s spune:
ALICe ... nu stiu cum e mamaliga de cartofi mincata de tine dar uite retete de mamaliga de cartofi tipic italiene... cum lumea asta e cit o batista precis reteta nu poate fii foarte diferita ...
reteta trentina
2 kg cartofi
200 gr faina alba ( de griu )
100 gr sunculita afumata ( ca un piept ardelenesc adica )
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 pahar de ulei
200 gr brinza proaspata
sare
cartofii curatati se fierb in apa , se scurg si se piseaza ca pt piure. apa de la fiert nu o arunci ci o tii deoparte si o adaugi incet incet (cit e nevoie nu toata ) ca sa mai lungesti piureul peste care pui faina usor calita in tigaia fara ulei + sare si mai fierbi pe foc cam 15 min .. Separat prajesti in ulei ceapa, usturoiul si sunculita .. cind sunt gata toate le amesteci ( mamaliga si prajeala ) si se mai lasa pe foc cca 5 min .. La sfirsit de tot se stinge focul si se adauga in amestec brinza ...
alta reteta
4 portii
200 g cartofi fierti
200 g faina de hrisca ( se cumpara de la Plafar )
200 g malai
200 g brinza emmenthal ( sau cascaval)
1 ceapa
brinza grana rasa ( sau parmezan sau alt cascaval mai dur )
unt
sare
piper
faina de hrisca si malaiul se fierb impreuna ca pt o mamaliga obisnuita ( 1 parte faina si 3 parti de apa ) timp de 40-45 min ... apoi se adauga cartofii fierti si pisati ca pt piure + ceapa prajita usor in ulei + grana rasa + Emmenthal-ul cuburi , sare si piper .. se amesteca si serveste calda
evident se poate scoate ceapa prajita din amestec.. nu e obligatorie .. exista si retete mai simple numai mamaliga amestecata la urma cu cartofii .. chiar si fara brinza ... deci depinde cum ai mincat tu ...