mamaliga...cu ce?
Raspunsuri - Pagina 2
claudela spune:
quote:Tumpi, se poate ca din faina de porumb sa poti face si painica...nu stiu nu am incercat niciodata...
Originally posted by tumpi
Claudia, eu gasesc malai grisat la Tengelmann si parca am vazut si in Lidl.
Eu din faina de porumb fac painica si iese buna, dar in amestec cu alta faina.
Referitor la branza, poti da prin razatoare (dac folosesti telemeua) sau sa o faramitezi cu furculita si apoi sa o amesteci cu smantansa si o servesti langa mamaliguta,Nu o bagi la cptor.La coptor se face bulzul da nu am facut niciodata si nu stiu sa-ti explic cum se face,decat cum se papa
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Nici nu am incercat sa fac paine vreodata, doar la tara sa incerc ... stiu doar ca in general se foloseste faina de grau..
Alynutza spune:
Poti sa o faci asa: intr-un vas de yena uns cu putin unt pui un strat de mamaligutza, razalesti deasupra telemea si cascaval, iar un strat de mamaligutza, iar cascaval si telemea, astfel incat sa termini cu telemea si cascaval. Deasupra bati 1-2 oua si bagi totul la cuptor pana se ingheaga oul deasupra si se rumeneste putin. E delicioasa cu smantana.
Poti face tot la fel, dar cu branza de vaci, nu mai pui ou deasupra si nu mai bagi la cuptor.
Merge foarte bine langa tocanitze, de orice fel, de ciuperci, de pui, de porc.
Cand eram mica imi facea bunica si mamaligutza cu papara.
papadie spune:
...sau cu varza calita si carnaciori:)
_
magazinul rusesc este cel din Oberreut? sau exista si altul?
anamaria spune:
noi mancam mamaliga cu:
1. peste prajit si mujdei de usturoi;
2. pui la ceaun;
3. ciulama/ tocanitza de ciuperci;
4. branza (dulce/ sarata), unt, ou fiert/ oki romanesc, smantana si... ceapa (asta este preferintza mea personala, intotdeauna la mamaliga cu branza imi trebuie ceapa.... )
5. varza calita;
6. carne prajita, carmatzi (gen carne la borcan)
7. BULZ: faci o mamaliga mai vartoasa, iei un vas care merge la cuptor (Yena sau din ala ceramic), il ungi bin belsug cu unt; asezi un strat de mamaliga cam 3-4 cm pe fundul si peretzii vasului, apoi pui branza de burduf rasa / telemea/ cascaval (ce va place), cateva oua batute ca pt omleta, smantana; deasupra pui mamaliga, cat sa acoperi umplutura. si bucatzele de unt ca sa se rumeneasca bine.
dai la cuptor pana se rumeneste, oricum vreo 45 de min minim ca sa se coaca ouale...
POFTA BUNA!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Cristina_C spune:
hclara, tumpi, eu iau faina din aceea pe care scrie "Polenta" si iese o mamaliga super. Fac mamaliga la pui la cuptor, la peste prajit - cu mujdeide usturoi, o mai mancam cu branza Feta si ceapa sau cu branza (Shichtkäse - un fel de Quark) si eventual smantana. Si mamaliga cu lapte cald merge.
miria_cristina spune:
Vai, fetelor, ce pofta mi-ati facut!!!
Cat am fost gravida mancam si imi place si acuma, mamaliguta cu fripturica facuta in genul pomanei porcului si mai mancam cu branza si smantana si ou moale amestecata plus un carnacior afumat langa.
Aoleu! Si mai vroiam sa ma abtin de la mancare!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
anamaria spune:
am uitat inca doua 'delicii':
1. mamaliga calda cu lapte batut rece;
2. lapte dulce fiert in tuci, dupa ce ai scos mamaliga, apoi pui in castroane si cu bacatzele de mamaliga in el...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
tumpi spune:
Cristina, asa e "Polenta" e chiar mamaliga.Numai ca asa zisa faina de porumb e defapt un gris fin de porumb (Maisgreiß fein),iar faina de porumb este Maismehl,dar care pe mine nu ma convinge a ar iesi din ea mamaliga,mi se pare prea fina.
Mi-ati adus aminte de niste peste cu mujdei, yamiii
quote:
Originally posted by Cristina_C
hclara, tumpi, eu iau faina din aceea pe care scrie "Polenta" si iese o mamaliga super. Fac mamaliga la pui la cuptor, la peste prajit - cu mujdeide usturoi, o mai mancam cu branza Feta si ceapa sau cu branza (Shichtkäse - un fel de Quark) si eventual smantana. Si mamaliga cu lapte cald merge.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
crista-s spune:
* mamaliga cu ragu' din carne ( ceapa + morcove+ telina tulpini toate tocate marunt si inabusite in putin ulei si sare, se adauga carnea tocata si se caleste si ea pina se albeste putin ... apoi se adauga sau nu - depinde de gust - un pahar de vin si cind se evapora putin alcoolul se adauga si sucul /pasta de rosii ... se lasa sa fiarba pina scade zeama si sosul se ingroasa ... la sfirsit se pune putina nucsoara si piper ... chiar si o foaie de dafin ... ) mamaliga calda se pune in castron , faci o groapa si in ea pui ragu'-ul ...
sau faci straturi de mamaliga si de ragu' si sos beshamel si iti iese ca o lasagna .. cu brinza rasa deasupra si la cuptor pina se gratineaza .... mamaliga o poti pune calda in straturi sau o poti intinde pe tavi sau hirtie de cuptor sa se raceasca , apoi o tai bucati ca foile de lasagna si cladesti cu ele...
Din malaiul ( fin , macinat marunt de tot ) se pot face biscuiti ...
Mie imi place mult cu tochitura ( retete sunt multe si aici pe forum ..) ... cu sau fara ou prajit deasupra ...
Mik spune:
Clara, da esti din Banat, esti scuzata cu mamaliga.
In Moldova Mamaliga se maininca cu
- brinza (tot se au scris fetele) : dulce cu smintina, de oi cu putin unt alaturi, cu cas .....
- cu varza cu carne
- cu bors de orice fel (de legume, de carne)
- cu ciulama si ostropel de pui
- cu racituri (adica piftie) - eu ador amestecul fierbinte - rece
- cu tochitura (adica carnita de porc prajita la borcan) cu sau fara scrob sau ochiuri
- cu diverse mincaruri de legume
In Franta, in Savoie, mamaliga acompaniaza mincarurile de carne cu sos. Tot in Savoie se face mamaliguta in lapte cu brinza rasa inauntru, se taie portiee si se da la cuptor cu un sos de rosii. Preparatia se maminca pe linga o friptura.
Inventie proprie : curry de pui sau de porc cu mamaligutza.
Mai merge cu coq au vin, boeuf bourguignon sau diverse carnuri en daube.
In principiu, mamaliga poate acompania o mincare calda, cu sos. Nu se mai maninca piine !