Cat ne costa inceputul anului scolar 2007-2008?
Buna fetele,
din experienta voastra cu inscrisul la scoala...in toamna, Maria va merge la scoala si eu habar nu am ce o sa-i trebuiasca, la cat trebuie sa ma astept(dpdv financiar)...se mai poarta uniformele? cum sa procedez, sa intreb la scoala?
ma gandeam ca cine a avut aceasta problema, ne poate impartasii si noua, incepatoarelor![]()
Raspunsuri
claujro spune:
Parerea mea e sa incepi sa faci cumparaturile (uniforma, rechizite, manuale, culegeri..etc) dupa prima sedinta cu parintii, altfel risti sa cumperi lucruri care nu ii vor fi necesare. Atunci vi se va spune ce trebuie...
Mult succes la scoala in tomana! 
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze Simon
april spune:
Parerea mea e sa nu te ambalezi cu cumparaturi de acum. Am cumparat uniforma in vara si a trebuit sa o vand pt ca s-au facut uniforme unice pe scoala. La prima sedinta cu parintii ne-a dat o lista cu toate rechizitele necesare. Asa incat nu s-a prea nimerit cu ce stiau vanzatoarele la librarie.
Eu zic sa-ti strangi banuti si sa astepti......
Lala_D spune:
In primul rand mult succes scolaritei ![]()
In al doilea rand in mod sigur trebuie sa intrebi invatatoarea referitor la uniforma.
Acum majoritatea claselor isi stabilesc o uniforma proprie pe care o comanda toata clasa la un croitor si va costa in functie de material .
La noi au fost 30 de lei veste si cravate pentru baieti si 45 sarafane plus cravate pentru fetite. La astea s-au adaugat din buget propriu camasi albe si in cazul baietilor pantaloni si sacou de stofa de culoare neagra. ( 100 lei )
In privinta rechizitelor veti primi o lista la inceputul anului scolar, la prima sedinta cu parintii. Daca imi amintesc bine la noi a fost de un minim 50 de lei : caiete, carioci, acoarele, creioane colorate, stilou, bloc de desen, plastelina, radiere, pic,etc.
Peste astea : ghiozdan, penar, coperti de carti/ caiete... 70-80 de lei, un trening + adidasi 150 de lei.
Bonus : caiete speciale si culegeri matematica/ romana : 40 de lei ( le-a comandat invatatoarea la o editura pentru toti elevii.
La un calcul scurt un minim de 450 de lei inceputul anului scolar ( si am fost zgarcita in calcule 

O zi excelenta tuturor !
Lala.
roxanal spune:
Multumesc mult de raspunsuri..cam banuiam eu..numai ca as fi preferat sa incep sa cumpar acum cate ceva..ca in toamna o sa fie nebunie peste tot, avand in vedere ca toata lumea o sa faca acelasi lucru...cat despre strans banii, uff,mai greu, mereu intru in ei, ptr diverse urgente..parintii stiu de ce
....ma gandeam ca ghizdanel, sa-i iau din acela tip troler, ptr ca Maria este destul de firava si n-o sa poata cara toate manualele si tot ce-i trebui ptr o zi...voi ce parere aveti? si de unde as putea sa achizitionez asa ceva?
Lala_D spune:
Ghiozdanel din acela gasesti in magazine de articole sportive , de exemplu in Cora Pantelimon exista un magazinas care vinde genti de voiaj, acolo au sigur . Sau in Bucur Obor la papetarii sau tot la genti de voiaj.
Sfat pentru ghiozdan : sa aiba cat mai multe compartimente , minim 2 principale ( unul pentru carti si caiete , unul pentru articolele de desen - nu iti va placea cand se vor murdari cartile de paharul sau pensulele nespalate bine dupa ora de pictura
),buzunarase pentru sticla de apa si gustarea de ora 10 . Cu cat mai multe spatii mici si mari de depozitare cu atat mai bine 
Iti spune una patita care a cumparat din motivul asta 2 ghiozdane intr-o saptamana 

La fel, daca are optiunea de carat in spate, bretelele sa fie cat mai late si solide.
Rechizite poti cumpara un minim necesar desi sa sti ca in Cora si alte hipermarketuri sunt oferte in septembrie si iesi mai ieftin .
Minimul necesar sunt : penar, stilou, ghiozdan, 3 caiete tip I, un caiet cu foaie velina,2 caiete de matematica de 48 de file, 2 blocuri de desen mici, gume de sters, un set de creioane colorate, o ascutitoare, radiera, pic, un set de carioci, 3 coperti de carte, 3 de caiete, o coperta bloc de desen, o coperta carnet de note, etichete pentru carti, o paleta pentru amestecat culorile de acoarele, un set de 6 tuburi de acoarele, 3 pensule de marimi diferite - mare, mijlocie, mica.... eventual o foarfeca pentru lucru manual.
O zi excelenta tuturor !
Lala.
cge spune:
Roxana, nu ii lua fetitei tale ghiozdan cu roti.
Noi asa i-am luat lui Victor din Metro si nu l-a folosit nici o zi.
In primul rand, clasa lui este la etajul 1, ii este f. greu sa il care pe scari. Apoi, trotuarele din Bucuresti sunt pline de gropi, si iar nu il poate folosi.
Un ghiozdan solid, dar care sa fie si usor cand e gol si cu multe compartimente. Greu de gasit.
Editez sa iti spun ca cel mai bine este sa astepti prima sedinta cu parintii in care invatatoarea va da necesarul pentru clasa 1.
De exemplu, lui Victor i-a trebuit trening bleumarin inchis (si pentru fetite si baieti).
In zilele in care au sportul, se duc in trening la scoala: operatiunea cu schimbatul era prea complicata.
Daca tu ii iei domnisoarei unul roz, Doamna il poate accepta sau nu.
Oricum multa bafta iti doresc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
onix spune:
Salut!
Din experienta mea de anul trecut, pot sa-ti spun ca am cumparat in special produse Herlitz si sunt foarte multumita de calitatea lor.
Ghiozdanul trebuie sa fie suficient de mare sa intre un bloc de desen in el si-ti recomand sa aiba bretelele cat mai late. Cel care i l-am cumparat lui Alex aceeasi firma de mai sus a fost in jur de 50-60 lei si arata foarte bine il poate utiliza si anul viitor linistit.
Inainte de a incepe anul am cumparat ghiozdan, penar cu dotari carioci, creioane, stilou, 2 caiete tip1, 2 caiete matematica, un bloc mic de desen, hartie glasata, acuarele si plastelina. In plus trening si adidasi.
Dupa prima sedinta cu parintii am luat restul de rechizite. Pentru copertile de carti e de preferat sa mergi cu cartea la librarie.
Bafta si mult curaj :-)