Gradinita Ada Kindergarten

Gradinita Ada Kindergarten | Autor: CristinaIon

Link direct la acest mesaj

Imi fac si eu datoria de mama si va supun atentiei punctajul meu pentru o gradinita cu mari pretentii daca tinem seama de preturile solicitate.

Este vorba de gradinita Ada Kindergarten la care nu am lasat piticul decat 3 saptamani. In timpul scurs nu a facut nici un progres ba chiar pot spune ca a involuat daca iau in considerare faptul ca a devenit brusc violent, a inceput sa tipe si multe altele.
Pe langa toate aceste beneficii nu am observat sa fi invatat ceva - un lucru cat de mic - desi doamnele de acolo se laudau ca la sfarsitul fiecarei saptamani vom fi uimiti de progresele facute. Nu-i vorba ca nu stiu cand ar fi putut invata ceva deoarece dimineata se adunau copii pana in jurul orei 10:15(timp in care cei deja veniti erau pusi la televizor !!! indiferent de grupa de varsta), dupa care luat micul dejun ?! , urmand a efectua ceva activitati ?! pana la ora 12:00 cand mergeau la masa de pranz. La ora 13:00, copii incadrati la program lung erau trecuti la programul de somn pana in jurul orei 15:30, dupa care urmau imbracarea , o mica gustare si in jurul orei 16:30 plecarea cu bus-urile gradinitei catre casa.
Desi am fost placut impresionati de faptul ca aveau internet si supraveghere video am constatat ca era doar o himera in sensul ca nu puteai vedea decat curtea si camera in care ar fi trebuit sa se desfasoare activitatile grupei dar din pacate in mare parte a timpului copii nu erau nici in curte si nici in sala de clasa (ci la masa sau televizor....). In plus conexiunea era mai mult decat proasta iar imaginile total neclare - fiind practic imposibil sa vezi altceva deact imagini statice in care cu greu puteai sa iti identifici copilul (sau nu).
Ca sa completez imaginea va pot spune ca baietelul meu de 3 ani si doua luni a venit acasa muscat, lovit la cap si lista poate continua , fara ca doamnele de acolo sa imi poata spune cum s-aintamplat. In plus a fost pedepsit sa stea cu fata la perete si cu manutele in sus pe motiv ca nu a mancat sau le-a suparat..?! si din nou fara detalii - cred ca nu se asteptau ca la varsta lui va spune acasa dar din pacate pentru ele vorbeste si foarte bine si foarte mult, iar noi ca parinti ii suntem mai mult decat apropiati. De altfel tot ceea ce ne-a spus s-a verificat , ba chiar le-am surprins pe doamnele de acolo cu faptul ca stiam acele informatii.

Nu am sa mai continui cu lista nemultumirilor caci dorinta mea era doar aceea de a le deschide ochii eventualilor doritori sa priveasca cu mare atentie atunci cand duc copii la gradinite cu pretentii si sa vada dincolo de aparente.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Cristina, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva. Experiente neplacute am avut si noi acolo (destule! am povestit aici, pe DC). Mie mi-au trebuit cam 6 saptamani sa-mi retrag copilul de la ei si regret ca n-am facut-o mai repede. Credeam ca s-au schimbat si ca totul s-a datorat lipsei lor de experienta (erau in primul an de functionare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Sincer imi pare rau ca ati ramas dezamagite de aceasta gradinita.
Eu am doi copii care sunt la Ada ,anul acesta fiind al 5-lea si sunt multumita de evolutia lor(cea mare este deja la scoala) cu toate ca am termen de comparatie cu alte gradi pariculare. Bineinteles ca au fost momente de furie la inceput cand dupa un an de gradi de ex. ma asteptam sa-mi vorbeasca in engleza , sa stie sa foloseasca calculatorul etc..insa cu toata experienta acumulata pot sa spun ca o mare parte din vina ne apartine , ca ne dorim cu totii copii geniali , dar oriunde vei inscrie copilul sa nu te astepti la rezultate fenomenale chir si dupa un an de grupa . Copiii nostri nici nu trebuie sa stie ca invata (ma refer la grupele de gradi) este suficient sa coloreze o fisa si invata prin joaca .
Sunt convinsa ca imi vei da dreptate cand baietelul tau v-a merge la scoala , vei fi surprinsa ca iti povesteste ceva amintiri despre gradi.Referitor la pedepse , personal am cerut sa fie pedepsite atunci cand nu se supun ordinelor si asta consta in bulina neagra sau statul la perete pentru lucruri mai grave ,insa asta depinde de caracterul fiecarui copil in parte de ex . cea mare este foarte cuminte si nu imi amintesc sa fi avut nici macar bulina neagra ,pe cand cea mica ia 3/sapt.In final am contat pe placerea lor de a frecventa cu drag locul , caci daca nu era ceva in regula ar fi refuzat sa ma mearga la gradi, in toti acesti ani nu au facut nici o indigestie (cum aud ca se intimpla frecvent pe la alte gradi)sau alte neplaceri de acest gen iar pentru personalul de acolo am tot respectul pentru interesul si rabdarea acordata tuturor copiilor.
Totusi perioada de adaptare este mai mare de 3 saptamani iar intre varsta de 3-4 ani toti copii trec printr-o perioada "BLUE" cand incercand sa-si dezvolte personalitatea si sa domine in noua atmosfera pot deveni mai violenti.
VA DORESC MULT SUCCES SI MULTA RABDARE MESERI DE PARINTE ESTE CEA MAI GREA..

alina71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Alina, folositul calculatorului si invatarea unei limbi straine la varsta de nici 4 ani, zau daca mi se pare un capat de tara (al meu copil avea baza asta pusa de acasa si nu pentru ca am vrut sau am insistat eu). Pe mine ma interesa programul, sa fie regulat si sa fie tratat copilul corect si nu, nu vreau un geniu, ci un copil normal si fericit. Dar cand iti este scapat in cap copilul de catre educatoare, care mai e si lasa pe deasupra si nu-ti spune nimic (de scuze nici nu mai vorbesc!!!), nici macar nu vine sa dea ochii cu tine, iti transmite ca a cazut prin altcineva si apoi afli, de la alta educatoare, ce s-a intamplat...iti vine sa dai cu respectiva de pamant, nu? Iar daca ai si un copil argint viu, e mult mai usor sa-l lasi in gradi, la alta grupa, decat sa-l iei cu tine la activitati in afara gradinitei (totul cu acceptul conducerii!!!) sau sa-l lasi cu bucatareasa, pentru ca esti complet depasit ca educator si pentru ca e singura in stare sa-i capteze interesul. E in regula? Ca nu-si pun problema ca se poate intampla un accident in bucatarie sau ca marginalizeaza copilul, nici nu mai spun! Daca tie ti se pare ok, mie nu mi se pare. Cat despre indigestii, nu stiu cati dintre copiii de la gradinitele particulare au facut-o. In general se are grija. In incheiere, un lucru iti mai spun. E posibil ca tu sa fi nimerit educatoare OK si atunci e foarte bine. Eu stiu doar ca daca ar fi sa mai am un copil, acolo nu l-as duce sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Claudia , ai dreptate in cazul tau . Si eu as fi plecat in urmatoarea secunda daca m-i s-ar fi intimplat la fel.

alina71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaIon spune:

quote:
Originally posted by alina71

Sincer imi pare rau ca ati ramas dezamagite de aceasta gradinita.
Eu am doi copii care sunt la Ada ,anul acesta fiind al 5-lea si sunt multumita de evolutia lor(cea mare este deja la scoala) cu toate ca am termen de comparatie cu alte gradi pariculare. Bineinteles ca au fost momente de furie la inceput cand dupa un an de gradi de ex. ma asteptam sa-mi vorbeasca in engleza , sa stie sa foloseasca calculatorul etc..insa cu toata experienta acumulata pot sa spun ca o mare parte din vina ne apartine , ca ne dorim cu totii copii geniali , dar oriunde vei inscrie copilul sa nu te astepti la rezultate fenomenale chir si dupa un an de grupa . Copiii nostri nici nu trebuie sa stie ca invata (ma refer la grupele de gradi) este suficient sa coloreze o fisa si invata prin joaca .
Sunt convinsa ca imi vei da dreptate cand baietelul tau v-a merge la scoala , vei fi surprinsa ca iti povesteste ceva amintiri despre gradi.Referitor la pedepse , personal am cerut sa fie pedepsite atunci cand nu se supun ordinelor si asta consta in bulina neagra sau statul la perete pentru lucruri mai grave ,insa asta depinde de caracterul fiecarui copil in parte de ex . cea mare este foarte cuminte si nu imi amintesc sa fi avut nici macar bulina neagra ,pe cand cea mica ia 3/sapt.In final am contat pe placerea lor de a frecventa cu drag locul , caci daca nu era ceva in regula ar fi refuzat sa ma mearga la gradi, in toti acesti ani nu au facut nici o indigestie (cum aud ca se intimpla frecvent pe la alte gradi)sau alte neplaceri de acest gen iar pentru personalul de acolo am tot respectul pentru interesul si rabdarea acordata tuturor copiilor.
Totusi perioada de adaptare este mai mare de 3 saptamani iar intre varsta de 3-4 ani toti copii trec printr-o perioada "BLUE" cand incercand sa-si dezvolte personalitatea si sa domine in noua atmosfera pot deveni mai violenti.
VA DORESC MULT SUCCES SI MULTA RABDARE MESERI DE PARINTE ESTE CEA MAI GREA..

alina71

Draga Alina,

sa stii ca nu facem parte dintre acei parinti care nu fac altceva decat sa isi rasfete copilul si sa il vada ca fiind cel mai minunat si destept. Noi am incercat sa ii dam o educatie cat mai buna si sa ii explicam intotdeauna cand a gresit sau a facut rautati. In plus i-am inoculat ideea ca nu trebuie sa fie rau , egoist - caci si el vrea jucariile altor copii si mai ales sa nu fie niciodata violent.
Asta nu inseamna ca mi se pare normal sa vina muscat si lovit pe motiv ca doamna educatoare nu e suficient de experimentata sa supravegheze copii sau ca ar trebui sa incep sa il invat sa riposteze.

Marea mea suparare a fost aceea ca atunci cand a fost pedepsit doamnele de acolo nu au fost in stare sa imi spuna motivul si au inceput sa se scuze ca doamna educatoare a lipsit si probabil..? a fost la o alta grupa cu copii mai mari si alte explicatii de genul care nu mi s-au parut deloc credibile. In plus erau tare uimite ca noi am aflat ce s-a intamplat.

Mergi la inceput