***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (65)
Raspunsuri - Pagina 3
lbelciug spune:
Poohy, Andrada, hai ca ati fost comice. Pai ce, n-are voie omu' sa-si faca sperante? Pe bune acum, simt copilul greu tare, ma doare efectiv burta in partea de jos si fiind la adoua nastere mi se pare firesc sa nu astept pana la 41 sapt. Ca sa nu mai zic ca are peste 4 kg!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 38s cu baby-boy2
ELTEKA spune:
Ahhhhhhhh, am ratat deschiderea de capitol!
Noi am fost la doctor azi si am aflat ca avem cca. 4040gr!!! (sigur, +/- 10%), dar prin burtica se vede clar ca suntem niste dolofani
Verdictul? Daca nu vine natural, trebuie programata cezariana (fiindca aici sunt f multi pacienti). Alegere data: fie 7 iunie, fie 12 iunie (dupa DPN).
Am ales 7 iunie, dar acum am remuscari, mai bine il mai lasam un pic, daca venea singur???
Doctorita zice ca si daca vine singur, e cam greu, ca va avea nu-sh ce probleme la umeri (nu e sigur...zice ca la japoneze de max 1,60 e prea mult, dar la mine se poate sa treaca fara probleme, insa cum n-au vazut atatea cazuri, nu se pronunta...)
Totul e un semn de intrebare...Si eu care voiam asa de mult sa nasc natural, acum ma simt ingrozitooooooooooor
Eimotto, cum ziceai tu ca rezultatul e acelasi: tot mamica esti...ca eu ma simt...vinovata...intr-o ora o sa il am in brate si...nici macar n-o sa ma simt mamica...
Si daca nu mai pot sa fac inca un copil cu nenorocitul ala de fibrom si o taietura pe uter???
Ahhhhhhh, cand o fi luna plina la Tokyo?
Desi la 38s si primul copil si baiat, orice-as face, tot va intarzia.
El e foarte coborat si col deschis de 2...dar alte semne...
Cica: sex, plimbari si masaj de sfarcuri...
Offfffffffffff...
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
lbelciug spune:
Fetele, ia uitati-va aici: http://www.mobywrap.com/instructions.php Ati auzit pana acum de wrap? Mie mi l-a recomandat o prietena- e f eficient si pt mama si pt pui. Citez din ce mi-a scris:
" wrap-ul imi e super util. in ultima vreme nici nu prea mai folosesc caruciorul, ca imi e mult mai comod cu wrap-ul, asa ma pot misca mai usor si sa merg unde am nevoie, chiar si cu mijloacele de transport in comun.e foarte comod si pt bebe si pt spinarea mea, cu wrap-ul tin copilul in brate aproape toata ziua, fara probleme. fara el, nu rezist mai mult de jumatate de ora. e mult mai stabil decat un marsupiu obisnuit, se distribuie foarte bine greutatea copilului si pe umeri si pe mijloc.Stefan e tare incantat sa stea cocotat acolo, il pot pune si cu fata, si cu spatele, si culcat, si in spatele meu, il pot alapta din mers, ca il pot acoperi si nu se vede nimic. copilul mananca, doarme si admira lumea din bratele mamei si mie imi raman mainile libere. singura problema e ca pe caldurile astea transpiram amandoi rau de tot, fiindca wrap-ul e o bucata mare de material, de 5 m lungime si 0.5 latime. chiar daca e din bumbac f subtire, e destul de infasurat ca sa te incingi bine in el. o fi vreun avantaj si la chestia asta, poate asa mai slabesc ca m-am ingrasat rau de tot in ultima vreme, sunt cat o balena.din cauza caldurii acum folosesc mai des un sling, care are mult mai putin material si e mai usor de folosit si de schimbat pozitiile copilului, doar ca nu mi se pare la fel de stabil si de fix ca wrap-ul. sling-ul l-am primit, dar wrap-ul l-am facut singura, e foarte simplu"
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 38s cu baby-boy2
michigan spune:
ibelciug foarte interesanta ideea cu wrap-ul...
ramane de vazut cat este de eficient.
mihaela
38 sapt Octavian Andrei
http://new.photos.yahoo.com/mihaela_mateescu_toma/albums
AMR 6 zile...pana la internare
poohy spune:
Liviana, foarte interesant wrap-ul. Hai mai ca glumeam Eu nu mai suport :( Nu mai pot sa fac nimic, zac tot timpul, ma doare laba piciorului foarte mult (culmea parca oasele) si sunt si umflate rau. Numa' domnisoara nu da nici un semn :((
Elteka, te trec pe listuta cu cezariana pe 7 iunie? Cine completeaza lista dupa ce nasc si eu si Ancamari?
Ce bebei mari aveti voi la 38 de saptamani! Sper sa aflu si eu azi cat are gagalicioasa mea...
Anca 40+1
poze
bebelusa
arcadia spune:
Eu am citit despre wrap si mi s-a parut super fain. Uitati aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475&SearchTerms=wrap
Vreau sa-mi cumpar material ca sa-mi fac unul, insa bineinteles ca n-am timp sa ies sa caut.
Liviana, ai putea sa o intrebi pe prietena ta de unde si-a cumparat materialul?
Elteka, si eu cred ca bebe trece fara probleme. Eu am 1,65 si de obicei 50 de kg, la nastere am avut vreo 68, bazinul normal zic eu, oricum se lateste in timpul sarcinii, si bebele meu de 3900 de grame a iesit fara probleme. Daca chiar iti doresti sa nasti natural, ar trebui sa-i spui doctorului tau si sa discutati si posibilitatea asta. Sunt sigura ca mai sunt mamici care au nascut bebei mari si ar putea sa-ti povesteasca experienta lor. In orice caz cel mai important este ca bebelul tau sa iasa sanatos!
Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe
gabiu spune:
buna fetelor,
n-am mai intrat cateva zile pe net pt ca ne-am pus aer conditionat si am tinut strans calculatorul si restul lucrurilor din camera.
pauly, referitor la anestezia pt cezariana eu am facut rahianestezie si o recomand. Am vazut in spital fete cu epidurala si s-au chinuit tare mult, uneia nu i-a tinut si a trebuit sa-i faca anest. generala iar altora, desi le-a tinut, au simtit dureri toata noaptea de dupa ( de n-am dormit nici eu de vaitatul lor).
Referitor la cantar.noua ne-a cumparat bunica unul electronic, de la Altex, firma fiind teraillon parca si suntem foarte multumiti. Cantareste chiar daca bb se misca. Si raportam 4,080 kg in 19 zile de la nastere, adica de la iesirea din spital a luat 880 gr( in 14 zile).
Si Albert are probleme cu mancatul si adormitul la san dar incerc sa-l tin treaz, daca nu, ne tine el pe noi toata noaptea. Normal ca daca suge cinci minute, doarme apoi jumatate de ora si tipa iar de foame
Colici cred ca are si el mititelul si intradevar la san face urat cateodata, adica se agita si ma loveste cu pumnii si plange de ti se rupe sufletul. Nu-i dam nimic, trec oricum la tati in brate
Despre operatia mea pot sa spun ca arata foarte bine, a fost cusuta cu ata intradermica si este ok inca de la inceput.
Ma ingrijoreaza insa ce spune ella si anume ca a inceput sa-i supureze dupa 2 saptamani, sper sa nu incercam si noi senzatia.
Va pup pe toate fetelor, nasteri usoare si bb-i mancaciosi si fara colici.
gabi
-Albert Mihai, 10.05.2007
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
ralucami spune:
Elteka abia asteptam sa te "vad" azi pt ca stiam ca o sa vii de la dr cu vesti despre Dolofanel!
Waaaaw 4040g? ( ce numar rotund :)) Chiar e grasunel bine!! In legatura cu sentimentele despre cezariana crede-ma ca te inteleg: eu la inceputul sarcinii influentata mult si de prietenele si cunostintele mele din Ro care facusera cezariana la cerere, ma gandeam ca e cea mai faina modalitate de a naste. ( amicele mele toate s-au simtit super bine, nu au avut nici un fel de problema cu refacerea etc etc). Apoi am aflat ca aici , in Jp nu se face cezariana la cerere. ( trebuie sa ai un motiv medical). Si am inceput sa caut informatii despre alte moduri de nastere. Dupa multe "sapaturi" am ajuns la concluzia ca naturala cu epidurala mi se potriveste cel mai bine. Si crede-ma ca ma simteam "impacata" , mai ales ca discutasem cu dr de chestia asta, el era de acord etc etc. Ei, dar tura trecuta cand am fost la control si mi-a spus ca ar trebui sa iau in calcul si varianta cezariana, crede-ma ca m-am simtit de parca mi-a dat cu ceva in cap.
Acum cateva minute m-a sunat sotulica sa-mi ceara nr doctorului sa vb cu el, caci maine nu putem sa mergem amandoi la consult . Imi rod unghiile si astept sa vad ce-i spune, ca sa nu-ti mai zic ce morcov am pt maine ( dupa ecografie si consult aflu daca ma internez si daca ma programeaza la cezariana)
Eu sper din tot sufletul sa se intample pana la urma asa cum iti doresti tu si sa apara Dolofanel cand e pregatit!
Si ca sa te cert: beeeeeyyyy cum sa te simti vinovata ca esti mai putin mamica?? Vrei sa vin la tine cu nuiaua?
Am citit si PM-ul tau si iti raspund acum.
Aici ploua , ploua, ploua. Bani nu am ca sa-i numar, copil... l-am facut deja Ce alta activitate imi mai ramane?
Intrebare: de unde stiti cate canale aveti la un san?
Pauly si eu am inceput sa dorm destul de ciudat! Inainte nu ma trezeam noaptea sa merg la baie sub nici un chip, acum vad ca pe la ora 3-3 jumatate sunt "abonata". Si ce ma enerveaza e ca apoi nu mai pot sa adorm inca vreo 2h ( trebuie sa ma uit la Tv, sa citesc ceva ca sa-mi umplu timpul).
Apropo de slig si wrap : si aici sunt destul de "en vogue". Ca sa nu mai zic de shalurile folosite pt a te acoperi cand alaptezi. Acum gandind logic: spre deosebire de carucioare sunt destul de practice cat bebelusii sunt mititei ( plus ca un carucior , oricat ar fi de usor si ergonomic, tot e greu de manevrat si ocupa spatiu). Sotul meu chiar imi zicea sa luam un sling pt ca prin magazine oricum gasim carucioare pt clienti si nu se merita sa ne chinuim cu baby-car-ul nostru.
Ma duc sa-i dau un telefon lui sotulica sa vad ce a vb cu dr ca nu mai pot de nerabdare!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
addinel spune:
neatza burtici... ma inscriu si eu in clubul gravidutelor care nu pot dormi noaptea. eu sunt disperata, ma foiesc non-stop si sunt vesnic obosita. sper sa imi revin, nu as vrea sa ma gaseasca bebelina asa obosita.
eu de ieri nu mai merg la serviciu si parca nu imi gasesc locul prin casa. fac toata ziua curat (de parca as avea mare lucru de facut!) si ma invart incolo si-ncoace. si il sun pe sotul meu de cate 5 ori pe zi, cred ca l-am disperat deja. incerc sa ma abtin, in fond nu am nimic urgent de comunicat. nu mai am rabdare, vreau sa nasc mai repede. vreau si eu sa imi tin bebelina in brate.
stie cineva ceva de ancamari? nici un semn, nimic?
pupici la burtici
37+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
numai_eu spune:
Buna ziua mamici si burtici!
Mai reusesc si eu sa va scriu cate ceva ca am fost tare ocupata in ultimele zile. Au fost ultimele zile de lucru si am avut o groaza de rezolvat. De azi sunt si eu in sfarsit in prenatal si pot sa ma ocup de bagajelul de spital si de lucrusoarele lui bebe. Si poate ma mai lasa vreo 2 - 3 zile sa ma si odihnesc.
Nu am reusit nici sa va mai citesc in ultimele zile, doar lista am mai verificat-o din cand in cand. Am observat ca de vreo 3 zile e pauza la nasteri sau poate nu au mai reusit fetele sa anunte.
Vreau sa le felicit si eu pe proaspetele mamici, sa va traiasca puiutii, sa creasca mari si sanatosi si voua refacere rapida.
O sa citesc ce ati scris mai spre seara si o sa mai scriu atunci. Oricum am observat ca nu mai aveti randamentul de acum cateva luni, cand se umplea cate un capitol pe zi aproape. Acum dupa o saptamana si cateva zile de lipsa nu am de recuperat decat un capitol si cateva pagini. Se vede ca puiutii va ocupa tot timpul.
Am si o intrebare pentru fetele care au nascut deja: ati observat cumva in apropierea nasterii ca sanii au inceput sa se intareasca din nou si sa curga? Eu sunt nerabdatoare si incerc sa tot identific semne de apropiere a nasterii. Si pe langa burta care e din ce in ce mai coborata, azi am observat ca am din nou sanii mai tari si parca mai plini si au inceput sa si curga.