As vrea sa stiu care sunt pasii ptr a face persoana fizica autorizata si ce implica asta.
Multumesc!
Buna Monica,
Pai depinde in ce domeniu vrei sa faci asta??
Trebuie sa intrebi la sectia financiara de care apartii. Din cate mai stiu eu, in baza unui contract de colaborare pe care il inchei cu firma X (sa vinzi produsele lor, servicii etc), mergi si te inscrii la sectia financiara si te mai lamuresc functionarii de acolo.
apoi din castiguri scazi cheltuielile deductibile si platesti impozit 16% din ce-ti ramane.
Prea bine nu stiu nici eu, dar macar sper ca te-am lamurit putin.
Kari
Buna!
Eu mi-am deschis PFA in urma cu 2 ani la sectorul 6 Bucuresti. Uite o lista cu cateva acte care iti trebuie. In principiu prima data e de mers la primaria de care apartii cu adresa. Sa stii cam ce domeniu ai( eu am ales secretariat si traduceri cod CAEN 7485). A fost suficienta drept calificare o diploma de la un curs de germana( nu de facultate). Nu am dat nicio spaga. Toate taxele au fost pe bune. Am avut ceva de alergat. Actele au fost gata cam intr-o luna dar eu am putut lucra in tot acest timp, urmand a face contractul de prestari servicii cu firma respectiva si sa ma plateasca pe baza de factura ulterior. Contabilitatea mi-o tin singura. Inca nu am avut niciun control. Sper sa-ti fie de folos.
Acte necesare infiintarii de persoana fizica autorizata conform Legii 300/2004
Diploma calificare
Cazier fiscal(str.Dr.Gerota nr.13 in spate la Intercontinental.Inainte se plateste o taxa pentru obtinerea cazierului fiscal la trezoreria sectorului 6 langa Maternitatea Giulesti)
Buletin
Adeverinta medicala de la medicul de familie
Act proprietate sau Declaratie notariala pentru accept sediu social al proprietarilor
Act spatiu pentru punct de lucru(unde este cazul)
Taxe(12.5+47.5+57)RON(texele se achita in 2 etape la casieria Primariei sectorului 6)
Tel.Informatii:3180151/int.117/118
[url=http://lilypie.com][/url]
Multumesc frumos de raspuns Ada. Poate o sa te mai deranjez pe PM cu ceva intrebari.