Inghetata!
Am auzit o data un medic nutritionist intr-o emisiune televizata, ca inghetata ar fi singurul "dulce" acceptat cat de cat in curele de slabire. Ca ar avea oricum mai putine calorii decat toate prajiturile de orice fel.
Mi-a ramas intiparit in minte si de atunci nu-mi mai fac probleme de silueta cand mananc inghetata, mananc cata vreau.
Problema e ca vreau multa si buna si mai nou vreau sa o fac in casa.
Asa ca va rog pe voi sa postati aici ce retete aveti de inghetata, nu din cele la plic ca doar din alea stiu si eu sa fac
Fetele mele
Raspunsuri
strumfi2004 spune:
Inghetata bunicii
pt 4 portii
500 gr lapte batut (iaurt)
20 gr zahar
coaja lamaie
esente
2 plicuri zahar vanilinat
puneti laptele batut intr-un castron, puneti zaharul si dati la mixer cam 3-5 minute apoi pe rand adaugati si restul de ingrediente. apoi mai dati putin la mixer.
mai puteti adauga zahar dupa gust.
apoi puneti compozitia in paharele si le bagati la congelator, este buna dupa 3 ore.
Gratiela, Mariuca si Stefu
strumfi2004 spune:
sau
Inghetata de casa
250 g zahar
200 ml lapte
1 ou
20 g cacao
zahar vanilinat
250 g smantana
laptele, 150 g zahar si oul se fierb pe baie de abur, amestecand mereu. luati vasul de pe foc, adaugati cacaua si zaharul vanilinat, si lasati sa se raceasca. separat bateti bine smantana cu zaharul ramas si optional, vanilie. turnati prima compozitie peste frisca obtinuta amestecand usor pana la uniformizare. turnati in forma si dati la congelator.
Gratiela, Mariuca si Stefu
Darria spune:
fiindca sunt interesata uite ce am gasit pe forum:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=81024&SearchTerms=inghetata
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77042&SearchTerms=inghetata
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76300&SearchTerms=inghetata
mai sunt si alte retete pe forum de la specialiste
dana d spune:
Strumfi, numai 20 gr de zahar? Sau e o greseala? 20 gr zahar inseamna cam o lingura.
O sa incerc retetele astea cu rom si cu nuci, sunt aromele mele preferate-rom cu stafide si nuci cu zahar ars. Din pacate nuci cu zahar ars (crantz) nu prea stiu sa fac... asta e minunat si la torturi..
Multumesc darria, poate nu am cautat prea adanc dar si eu sunt interesata.
Fetele mele
crissy77 spune:
Eu sunt mai puturoasa din fire, asa ca nu prea am rabdare sa fac inghetata dupa retete laborioase. Asa ca o fac rapid din smantana amestecata cu fructe drobite si zahar / fructoza, sau cu gem si alte combinatii... astazi mi-am facut inghetata dietetica: iaurt 0.1%+gem dietetic (cu fructoza). Inca nu am scos-o din congelator ca am uitat ca am facut. Mi-am adus aminte cand am citit postul tau.
Cristina & Elise-Stefania
Alynutza spune:
Inghetata cu cacao
4 lg. apa
2 lg. cacao
4 lg. zahar
4 oua
300 ml. frisca lichida
Apa cu cacaoa si zaharul se fierb 2-3 clocote. Cand s-a racit se amesteca bine cu galbenusele. Apoi se adauga albusul batut spuma si frisca batuta si pe urma se da la congelator.
Inghetata cu lamaie
2 lg. zahar
2 albusuri
200 ml. frisca lichida
zeama si coaja de la o lamaie
Albusurile se bat cu zaharul (adica bati bine albusul cu putina sare si abia dupa ce s-a ridicat spuma pui zaharul si mai bati). Se amesteca cu frisca batuta. Se adauga zeama si coaja de lamaie si apoi se da la congelator. Asta o poti folosi drept baza si pentru alte arome, gen crantz, rom si stafide, capsuni sau alte fructe.
Nu stiu de ce ti se pare asa de greu de facut crantzul, doar pui niste zahar la caramelizat, cand e gata trantesti peste el nuca, amesteci si apoi torni totul pe o bucata de foaie de copt (eu am uns-o si cu putin unt), lasi la racit, pe urma le tai in bucati mai mici si le bagi la robot la macinat. Poti folosi orice, nuca, alune de padure, arahide, migdale.
mariboc spune:
4oua,400gr.smantana,7linguri zahar,150ml.lapte,2linguri cacao,vanilie 1)albusurile se bat cu zaharul si vanilia 2)galbenusurile se bat si ele separat 3)in alt vas se bate smantana.Daca este prea tare se pica cate putin lapte. Galbenusurile se pun peste albus,iar albusurile peste smantana.Numai in ordinea aceasta. jumate din comp. se amesteca cu cacao sau bucatela de ciocolata.Totul trebuie sa fie rece.
hcclara spune:
eu am o reteta ft buna de inghetata, dar are cam multe calorii, de aceea o fac mai rar...
1 l lapte se fierbe cu 100 gr unt. separat se freaca galbenusurile de la 6 oua cu 10 linguri zahar si 4 linguri de faina si se toarna in laptele care fierbe. se mai da un clocot. apoi se pune la rece. cine doreste jumate vanilie, jumate cioco, pune in jumatate din compozitia de mai sus cacao, (dar nu ma intrebati cat, ca eu pun dupa ochi, cat vreau sa fie de neagra, si pun si bucati de ciocolata amaruie prin ea).
separat albusele se bat cu 12 linguri de zahar si se amesteca cu compozitita rece.
se pun apoi in cupe sau pe straturi, cum vrea fiecare...si in conge bineinteles.
si mai fac una cu fructe congelate, cu zmeura ne place, dar tot dupa ochi. zmeura, smantana dulce, curgatoare, zahar pudra si un pliculet de zahar vanilat, toate in blender cateva minute... si apoi in cupe, se serveste imediat, dat fiind ca zmeura e congelata.
Claudia
Poze
dana d spune:
Multumesc, abia astept sa vina we sa incerc din retetele voastre, mai intai sa-mi fac provizii de smantana, ca lapte, oua,... am tot timpul in casa.
Hcclara, reteta ta are la baza o budincutza,pare interesant dar nu se poate scoate untul pentru a o face mai dietetica?
Fetele mele
Alynutza spune:
Dana am si eu o reteta similara cu cea a Clarei, lapte in care se adauga galbenuse cu zahar si putin praf de budinca, apoi dupa racire albuse batute spuma si frisca, nu mai stiu cantitatile ca o am acasa, insa tu ai spus retete simple si asta e mai complicata, ca la 3 ore dupa ce se pune la inghetat se scoate si se paseaza bine cu o furculitza, apoi dupa ce s-a inghetat de tot iar se scoate, se lasa sa se imoaie cat de cat apoi se amesteca bine de tot cu mixerul. E drept ca iese f. buna si cremoasa, pentru ca prin amestecul repetat se sparg acele de gheata, dar si ai de munca la ea. Daca esti dispusa, caut reteta si o pun. Fiind destul de asemanatoare retetele, eu cred ca merge si fara unt.