Iasule, mandra cetate (54)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Si in Pacurari,linga Gabi farm este o cofetarie nou deschisa cu produse naturale.Au si torturi si prajituri cu frisca adevaratanu de la plic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Wauuu...ce de cofetarii si io nu stiam de ele... Acum imi fac planul sa vad care e mai aproape si in drum cand ies de la serviciu. Multumesc dragelor!

Miha si Robert

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ca tot vorbeati de prajituri...intreb aici si nu la "bucatarie" pentru ca stiu ca sunt multe gospodine printre noi: acasa cum/din ce pot face frisca-frisca. Am incercat din smantana "La Dorna", dar...esec total. Am inteles ca e musai din smantana de la mama ei. Sau ca ar fi buna si samnatana de la Strunga (au magazin undeva in Nicolina, langa piata). Asa e? Mie nu-mi place Hulala sau mai stiu eu cum/ce! Vreau sa fac ceva cu frisca, dar sa fie frisca.

A! Si pentru ca nu ma pot abtine, recomand produse de patiserie - in special branzoaice, dar si mini checuri - de la Belvedere.

Oana 31+ si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Smintina de la Strunga este perfecta pentru frisca.
Trebuie achizitionata cu cel putin 2 zile inainte,lasata la temperatura camerei citeva ore,pentru maturare,apoi la frigider.Trebuie sa fie rece cind o bati,si sa nu pui zaharul pudra inainte de a fi formata,adica cind e aproape gata.
Pupici!

Mergi la inceput

Se gaseste si in Piata Alexandru -au un magazin amenajat(de fapt un chiosculet) si in Piata Independentei la subsol la sector brinzeturi este magazin Strunga.

Mergi la inceput

Kriss ,manualul meu e din 1998.Il am la mine si am mai rugat pe cineva care a avut anul trecut examen la Statistica sa mi-l aduca.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

S-ar putea sa mai fi intrebat,dar am uitat...memoria de gravida isi spune cuvantul . Sunt undeva in Iasi prajituri cu frisca adevarata? Imi placeau fantastic prajiturile de la Select,dar acum e inchis.

Miha si Robert

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

la cofetaria ana de langa billa aveau si frisca naturala de vanzare.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Neatza,hop si io,va citesc zilnic dar cam greu cu scrisul
Stie cineva ce manifestari sunt maine de 1 iunie prin oras???vreau sa o duc si eu pe mandra,am gugalit dar nu prea gasesc nimic!
Carmen ai fost vineri seara cu Alex la dr Iordache??
Pupici si sanatate

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,gorodeii,
aripile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by alic

Aime, multe sanatate copilutului tau!
Adi69, merci pt. raspuns; imi mai dai niste detalii, te rog? dupa operatie, te poti da jos din pat? e mare durerea? nu de alta, dar chiar bazinet n-as suporta in plus, ai idee cam cat trebuie dat la anestezist si la medic? cum aflu cine imi va face anestezie?

ALICe

Sigur ca te dai jos din pat,ba chiar insista doctorii s-o faci.Eu dupa prima operatie am stat o zi in pat ,ca eram la intensiva cu perfuzii in brate,si pt-ca nu pot face la bazinet mi-au pus sonda..de m-am tratat doua saptamani dupa iesirea din spital de nu-s ce microb luat de la respectiva sonda..asa ca ,la a doua si a treia operatie am insistat sa ma dau jos din pat si sa ma duc eu singura la baie si a fost ok.Mai incetisor(ca esti totusi putin ametita..na e totusi operatie),cu asistenta langa mine si apoi pazindu-ma de dupa usa WC-ului..:),dar a fost mai bine decat cu bazinet sau sonda.
Durerea e suportabila,ce sa-ti spun,deranjeaza putin mai mult tubul de drenaj care sta o zi dupa operatie si iese din una din gaurele..si are o punguta colectoare de lichid.Ala il puneam intr-un buzunar la capot,sa nu se balangane dupa mine..:).Acum am fost putin sadica.
Bine,am vazut si tipe care stateau cate trei zile nemiscate in pat..dar cred ca erau mironosite..acum,dupa trei bucati de operatii,toate la abdomen,stiu despre ce e vorba..zic eu..
Trebuie sa te ridici,sa te plimbi pe holuri,incetisor,cate putin si din ce in ce mai mult ,e chiar recomandat.

Daca nu ai vre-o preferinta,esti repartizata la unul din medicii anestezisti din clinica respectiva,seara de dinaintea operatiei esti chemata la consult la el si atunci faceti cunostinta.Daca ai vre-o preferinta,ii spui dr tau(cel care te va opera) si asistentei,sau ii poti cere parerea doctorului..doar ei trebuie sa lucreze in echipa.
Eu nu-mi amintesc numele anestezistului pe care l-am avut la doua operatii,stiu doar ca e in varsta,mai are un frate tot doctor..si numele incepe cu S..parca,e foarte de treaba,pare el rece si distant,dar e ok,dupa operatia nr doi impreuna,ma cauta in salonsa vada ce face favorita lui:),daca e ingrijita bine:).
Se poate sa-ti recomande tratament dupa operatie,niste pilule sau injectii impotriva tromboflebitei(sper ca am scris bine)sa le faci,e bine in caz ca a ramas vre-un cheag de sange pe undeva..eu mi-am facut singura injectiile in burta dupa ultima op.

Am fost operata ultima data in 2004 si atunci am dat 100 euro la dr chirurg si 1 milion (sau 1jumate,nu mai stiu) la anestezist,dar e mult de atunci..s-ar putea sa nu mai fie valabil:)
DAca mai ai si alte intrebari..cu drag,dar cred ca trebuie sa ne mutam pe privat sau sa-mi dai nr te tel sa te sun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Aime,sanatate multa la Vladut bolnavior..e mai bine?

Miha,laboratorul de cofetarie din spate de la Cotnari cica lucreaza cu frisca buna,dar nu stiu daca au si praji ca n-am ajuns personal pe acolo.

Oana,eu mai fac frisca din smantana cu 26% de la Delicio.Bunisoara.

Si eu,si eu vreau sa stiu si eu ce manifestari sant maine in oras.. daca sant.
Raluca,nu stii sa ne spui?

Mergi la inceput