Banuiesc ca e o chestie de fizica, dar nu prea o pricep.
Ma gandesc ca ar fi densitatea, ceva, dar tot nu stiu.
De ce pe bolul meu de inghetata scrie 500gr/1000ml?
Multumesc
1 l este capacitatea vasului, 500 gr. este greutatea produsului din interior. Intr-un vas de 1 l poti sa pui, de exemplu, pene sau nisip. Vasul cu nisip, desi are aceeasi capacitate, va fi mai greu, evident. Cam asa ceva...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Volumul(capacitatea) vasului este de 1000 ml APA iar in el sunt 500g de inghetata
Cu respect,
G.
www.siteaudit.ro
Sunteti siguri?
Chestia asta apare numai la inghetata, ca m-am uitat si la altele chestii in borcane
Eu am crezut ca e 1 l de inghetata - care prin inghetare ar face 500 de gr, insa nu prea ar avea sens.
Masa unui litru dintr-un anume lichid depinde de densitatea lui.
Masa este egala cu volum X densitate (parca).
Litrul e masura pentru volum, iar kilogramul pentru masa.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
D = M (grame)/ V (cm cubi sau litri)
DECI: M = D x V
D = densitatea; M = masa (popular zis, greutatea, desi nu e acelasi lucru, da asta e alta problema...); V = volumul
practic, in cazul tau M = 500g, V = 1 L 1000 cm cubi), ar insemna ca densitatea D = 0,5 g/cm cub.
inghetzata este mai usoara ca apa, asadar...
qvat eram demonstrandum...
desi sincer vorbind, mie mi se pare ca nu conteaza absolut deloc ce densitate/ volum sau masa are inghetzata, daca vreau s-o halesc !
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery