Aspirante optimiste > 20 ani (108)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

ioana, tin pumnii si tie sa fie cum vrei tu

-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
hai bebe! -februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

ioana, si sper sa fie totul bine.sa stii ca si eu am avut greturi ingrozitoare si de la zanocin si de la unidox si, tot asa,am fost de-a dreptul ingrozita ca as putea fi insarcinata,iar noi in perioada aia chiar am folosit prezervativ.si ca sa fie totul cum trebuie,mi-a si intarziat, in loc de 28 de zile, mi-a venit la 36.iti tin pumnii!

http://t2.lilypie.com/MqTkp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

O Doamne Baby iubita prin ce treci, aveai bebe de 8 saptamani....
Mi se frange sufletul..suntem toate alaturi de tine si iti trimitem tot sprijinul nostru...
Imi pare foarte rau....
Ziceai luna trecuta ca a fost totul din dragoste dar nu a fost sa fie bebe..si uite ca a fost sa fie...dar din pacate....
Te iubim mult!!!

maybe baby? -august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blanche25 spune:

Ioana da Doamne sa nu treci si tu prin asa. Sper sa fie de bine.

maybe baby? -august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

noapte buna tuturor!

-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
hai bebe! -februarie 2007

Mergi la inceput

ioana,uitasem sa-ti zic,si eu faceam pipi des,chiar prea des.iar ciclul ce a urmat (a inceput exact in ziua in care am terminat tratamentul,seara- nu mi-a venit niciodata seara si dupa 8zile de intarziere) a fost ca niciunul.adica, a fost cu dureri insuportabile timp de 6zile... inainte de a-mi veni ciclul mi-am facut curaj si am facut un test ca simteam ca mor...tocmai ce terminasem cu problemele legate de sarcina de dinainte,abia facusem chiuretajul,deci intelegi tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Baby-r7-nu am cuvinte....pur si simplu m-a lovit aceasta veste...citind ce a scris sotul tau m-au dat lacrimile si nu-mi venea sa cred ca viata asta poate sa fie atat de nedreapta cu persoanale deosebite!E trist de fapt....extrem de trist,nu mai exista cuvinte de spus in astfel de momente.Roxi stiu ca nu vrei sa auzi de nimeni dar sa stii ca suntem alaturi de tine INTODEAUNA si te vom ajuta sa nu renunti niciodata...stiu ca nu crezi ca mai sunt motive pentru care sa mai speri...trebuie sa mergem inainte desi aceasta durere ne roade sufletul,ne distruge incet...Iti vei pune intrebarea "de ce" de o mie de ori dar nu vei primi raspuns niciodata,sau poate ca in alta viata acolo unde ne vom intalnii ingerasii...Pare filozofie dar sa stii ca eu cred ca ingerasii nostrii vor veghea asupra noastra si ne vor da putere sa mergem mai departe...Dumnezeu ne va ajuta si pe noi,ramane doar intrebarea"cand" dar atata timp cat nu vei renunta la a lupta pentru ati tine copilasul sanatos in brate mai ai o speranta dar in momentul in care renunti atunci esti pierduta,nimik nu mai are rost...Sper sa pot vorbi cu tine cat mai curand...sa te pot ajuta cumva sa mergi mai departe...

SUFLETEL te asteptam

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Draga Ioana, sper din suflet sa nu se adevereasca temerile tale si sa fei totul bine.
Dar iata ca tocmai de aceea eu nu sunt de acord cu teoria ta conform careia nu trebuie sa ne luam in seama simptomele pana nu vine CM si mai ales daca vine.
Stiu ca tu crezi cu tarie in "simptomele induse".
Eu insa nu sunt chiar de acord cu tine dar am evitat subiectul de teama sa nu dau nastere unei polemici care sa strice atmosfera optimista si vesela de aici, de care avem atata nevoie si in care ne gasim atat sprijin pt fiecare noua Z1.

Insa acum am mai reflectat putin si m-am gandit ca poate e mai bine sa imi spun si eu parerea cu incredere ca tu o vei accepta ca pe o parere diferita de a ta si atat.

Ce m-a pus pe ganduri a fost ceea ce a patit Baby. Ceea ce te ingrijoreaza si pe tine. Ceea ce a patit Coco, cu teste pozitive si apoi venit CM.
Eu, chiar daca nu am mai spus pana acum, sunt convinsa ca la mine luna tecuta a incercat sa se prinda ceva dar nu a fost sa fie, ceva a mers prost si Cm-ul a venit chiar mai devreme cu o zi.
Sunt femei si femei. Asa cum unele nu simt sarcina decat la 3 sau 4 luni sau poate chiar mai tarziu (unele abia cand sa nasca; sunt cazuri extreme si f rare, dar exista), la fel exista si femei care simt sarcina foarte devreme.
Chiar aici pe forum am intalnit. Bebica, daca nu ma insel asupra nikului, avea tot felul de stari, ameteala, greturi, cam de toate. Parca si Ramonella a simtit ceva si de aia a si facut test asa devreme.
Eu am avut multe stari (pe care le-am simtit prima data in viata) si care sunt sigura ca de la asta au fost. Cam din Z18 pana in Z25 am avut sani foarte durerosi, ii simteam fierbintzi, umflati, moi dar cu usturimi, intepaturi si senzatie de arsura in ei, efectiv ma innebuneau, abia ii ignoram ca sa-mi pot vedea de servici. Sfarcurile erau sensibile, moi, retrase inauntru. Intr-o zi am schimbat vreo 3 bluze cand am ajuns acasa fiindca nu mai suportam nimic pe ei. Pana la urma am stat intr-o camasa de pijama a sotului. Am avut TB de 37,1 timp 6 zile consecutiv, ba chiar si 37,2 pt o zi.
Am avut in Z22 o scurgere mica, maronie, cu dureri ca de CM care e pe drum, si care a disparut in aceeasi zi si CM-ul a venit abia peste alte 5 zile, in Z27. Scurgerea nu a fost determinata de sex fiindca sotul a lipsit exact in acea saptamana (din Z18 pana in z25). Pur si simplu a aparut din senin.
Sunt lucruri clare, pe care le-am SIMTIT si pe care refuz sa le consider "fabricate", induse de mintea mea.
Alte simptome mai putin clare au fost: senzatia de sete de care vobea Remiclea, urinat mai des, vulva si labiile mov-albastrii, col pozitionat sus, tare si inchis. In plus am avut stari alternante de veselie sau nervozitate si o stare de "harababura" in cap, ce ma facea sa incurc cuvinte sau sa sun la propriul nr de telfon, stari ce au persistat cateva zile dupa ce a venit CM-ul.
Inca un amanunt ce nu l-am mai relatat pe forum: in Z1, pe absorbant am gasit cateva epitelii de cca 2 cm patrati. Banuiesc eu ca erau bucati de endometru ingrosat pregatit de sarcina incipienta.
Nu neg faptul ca creierul ar avea o asemenea putere de inducere a unor simptome, insa nu cred ca e cazul meu si nici al fetelor cunoscute aici.
Cu o mare putere de concentrare a creierului stim azi cu totii ca se pot obtine foarte multe efecte fizice: rani, sau evitarea sangerarilor la introducerea de obiecte ascutite in corp.

Din putinele cunostinte dobandite in facultate (am studiat doar psihologia judiciara) si din lectura catorva carti ale surorii mele care a studiat psihologia, aparitia unor simptome precum cele de sarcina (sau chiar ed lauzie - am citit ca sunt si femei care au avut lactatie fara sa fi nascut ori sa fi fost macar gravide) trebuie sa aiba la baza o puternica obsesie pentru sarcina.
Conform DEX definitia "obsesiei" este urmatoarea: "Tulburare a vointzei care se manifesta prin idei fixe, prin dorinta irezistibila de a face un act determinat, bolnavul fiind constient de caracterul anormal al actiunilor sale.
Imagine sau idee inadecvata care revine neîncetat în câmpul constintei, staruitor si anormal; preocupare chinuitoare."

Mai clar, persoana obsedata (de o idee, indiferent care) este incapabila sa isi continuie firesc activitatile zilnice, nu se poate gandi la nimic altceva decat cu mare greutate si pentru scurta vreme, care isi orienteaza toate resursele si activitatile spre un singur scop, se dedica in intregime ideii obsedante pana la epuizare, pana la a isi devia existenta, pana la a fi "chinuita" de acel gand, pana la "anormalitate" (cum spune DEX-ul).

Ma indoiesc serios ca noi suntem in acesta situatie. De aceea eu nu agreez ideea de a ne ignora semnalele pe care corpul ni le trimite indiferent cat de devreme. Conform a ceea ce am gasit pe net (scris de niste medici - as da link dar nu mi se permite ca am mai incercat; daca suneti curioase gasiti daca dati pe google cu cuvantul "nidatie" si veti gasi "primele 12 saptamni") in saptamana a II-a de la conceptie are loc nidatia, sau cuibarirea ovulului fecundat in peretele uterin. Atunci incepe eliberarea hormonului HCG (human corionic gonadotropine).
Prin urmare nimic nu ar trebui exclus. Nici un simptom.

Eu inclin sa cred ca medicii au servit acesta explicatie ("simptome induse") femeilor multa vreme, pentru ca nu aveau alta explicatie. Abia mai incoace s-a revolutionat tehnica si exista testele de urina care depisteaza sarcina f timpuriu (cazul Ramonellei parca la 9 zile DPO) sau testul de sange care evidentiaza tot HCG.
Poate nici nu e vina lor, poate ca multi asa au si invatat la facultate.
Cu siguranta ca mai exista si astfel de cazuri, dar eu refuz sa cred ca sunt un astfel de caz, chiar daca nu am avut nici un test pozitiv si nici testul de sange macar, facut in ziua in care a venit CM.
Tot aici pe site (la "clinica virtuala") am citit raspunsul dr Teodor Leonte (dr. ginecolog si obstetrician cu care DC colaboreaza) catre o pacienta care spunea ca avea HCG 10,2 sau 10,4 (isi facuse testul fiindca facuse FIV) si in aceeasi zi i-a venit CM. Peste 2 zile valoare era 0. Asadar, valoarea scade f drastic. Dr. a catalogat cazul ei ca fiind "avort menstrual". Banuiesc ca la mine valoarea era mult prea mica...si scazuse cu una doua zile inainte incat nu s-a vazut nimic la laborator. Cu tot ceea ce am simtit poate sa spuna oricine orice, eu raman la parerea mea. Ceva era cat pe ce sa fie dar ... nu a fost... Probabil ca alergia mi-a facut rau, fiindca zilele acelea m-a chinuit alergia, sau stresul f mare ce l-am tras din cauza ei, fiindca banuiam ca as fi fost gravida sau poate altceva... defect genetic, o alta problema.
Oricum..nu mai conteaza ... asa mult. Important pentru mine e sa caut acum sa evit sa se repete, asa ca voi discuta cu medicul si am sa iau utrogestan in luna imediat urmatoare in care sper ca voi mai avea aceste simtome.

Scuze daca v-am facut capul calendar. Sper ca ati inteles ceva. Va pup pe toate si imi cer scuze pentru mesajul kilometric.

hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

elara,tu ai dreptate in privinta simptomelor. eu, la prima sarcina,aveam greturi permanente inca din a 4-5-a zi de la contactul sexual (si sigur s-a intamplat atunci). la a doua sarcina am avut arsuri la stomac la 5 zile de la contactul sexual,iar dupa inca o saptamana am inceput sa poftesc la ciorbe. dar rau de tot.sanii erau exact cum i-ai descris tu,aveam un gust de fier in gura,etc. diferenta fata de tine este ca aveam o stare de foarte bine, de euforie,dar dimineata ma trezeam pe la 5 ca nu mai suportam greata.si eu tot timpul vesela.mama unui copil pe care-l aveam la clasa mi-a spus ca sunt "nepamanteana".poate asta exprima exact ce simteam.ei,si daca la prima sarcina nu stiam ce am,la a doua mi-am dat seama foarte repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanara23 spune:

neatza fetelor! sa dea DD azi sa fie o zi mai buna!
eu ma simt foarte ciudat...de ieri....abia-abia azi dimineata am gasit cateva picaturi pe tampon(scuze ca vb asa direct)...is balonata dar nu am crampe...nimic...nu stiu oare ce o fi cu mine...testul de ieri era clar negativ...

ioana

http://tt.lilypie.com/Nj3Jp3.png
- ianuarie 2007

Mergi la inceput