Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 23
Ariadna30 spune:
a deju, acum am inteles cum sta treaba cu dieta...:) Mi-s familiare dietele, ca am un metabolism....cam la 2 ani se impune "utilizarea" dietelor, din pacate. Sa ajungi la 70 de kile?? Da` cate ai acum? Poate ai gresit prima cifra...:) Credeam ca eu is cea mai grea de aici (74 kile) - exceptand-o pe Ralumat...ca ea zicea ceva de 90 (sa ma scuze daca am gresit cifra).
In ce priveste visele bebelusilor, si eu stiam ca viseaza chiar la varste f. mici (nu retinusem chestia cu visatu` inca din burtica), dar, in capitolul trecut, o mamica zicea ca s-a demonstrat ca de fapt nu viseaza....era vb. de varsta de 6 luni parca. Ma uit in urma cand o sa am timp, poate am citit eu aiurea.
Biscuiti fara gluten : azi am gasit intr-o farmacie de la noi; is de la Nestle (sper ca am retinut corect firma, ca am ametit uitandu-ma dupa borcanele) si costa 14 lei. Nu-sh` de ce, dar mi s-au parut super scumpi...desi, pe cereale si alte cele dau cam tot atat.
Ariadna30 spune:
Dia1609, zi-mi si mie, te rog, ce borcanele de la Hipp nu contin zahar? Azi am luat 3 borcanele (2 cu fructe si unul cu legume) fiind convinsa ca nu contin zahar - nu-sh` cum naiba n-am observat data trecuta ca "Fruit desert" are zahar. Un singur borcanel am folosit (ca adaos la fructele proaspete, 3 zile la rand), dar nu stiu de ce aveam impresia ca nu are zahar. De fapt, acum cateva seri s-a discutat aici despre conservanti....am consultat eticheta borcanelului Hipp pe care-l aveam in frigider...si constatasem ca are vitamina C pe post de conservant. Asta mi-a dat impresia ca is ok borcanelele de la Hipp, ca nu contin chestii interzise bebelusilor.
Azi, studiind etichetele celor 3 borcanele, am constatat ca AU zahar...iar unul dintre ele (piure de fructe cu cereale si lapte) si GLUTEN. Glutenul ca glutenul, Andrei are 6 luni si nu cred ca mai reprezinta o problema introducerea lui, dar zaharul....
Ca sa vedeti ce "BIO"/sigure sunt si astea...
Teutz spune:
La multe lunisoare pentru sarbatoritii zilelor de 29 si 30!!!:
Octavian de P_onu
Tudor de Danita
Oana de Dia
Andrei de Ariadna
Alessia de Adinazot
Ada Natalia de Bebinuta
Kaan Cristian de Leyla
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
Ariadna30 spune:
Imi tot amintesc cate o chestie...si iar ma apuc de scris.
In privinta fructelor din piata : o vanzatoare m-a asigurat ca nu exista fructe autohtone si ca nici anul trecut n-au fost. Cam astea au fost cuvintele ei, printre altele : "multa lume imi cere mere dintr-alea patate (galbene) pt. ca isi inchipuie ca-s romānesti; degeaba le spun ca nimic din ce se gaseste in piata nu e autohton..." Asa am aflat ca merele galbene (Parmen auriu, parca) pe care le-am cumparat de la ea is poloneze, perele sunt din Argentina (pere dintr-alea mari, 3-4 la kg), iar de caise nu mi-a mai zis. De altfel, de unde mere romānesti la timpul asta ?!? Oricat de bine le-ar pastra taranii, mai mult de luna martie (cu indulgenta) nu rezista. Zic chestia asta pt. ca stiu cum pastra bunica merele si perele care se "coceau" toamna (se culeg verzi...si se coc la intuneric, asemanator bananelor).
Eu nu ma mai agit cu provenienta legumelor/fructelor...incerc sa le aleg cat mai proaspete, fara pete sau parti moi/lovite...si cred ca e ok asa. Si apoi, stiam ca "afara" nu e voie sa se foloseasca ingrasaminte artificiale, ca totul e "BIO"....mai degraba arunca romānu` cu azotati si alte alea.... Zic si eu....nu-sh` daca am perfecta dreptate, dar cam asa procedez eu.
Ariadna30 spune:
Teutz, multumim. Se pare ca numai noi doua mai bantuim pe aici....cam la fel e in fiecare seara.:)
Teutz spune:
Azi am aflat ca joi a nascut o colega de serviciu un baietel. Din pacate, bebeul ei nu are esofagul dezvoltat. Doctorii de la Gr. Alexandrescu s-au ocupat de baietel si au spus ca, daca traieste 10 zile de la nastere, are sanse sa scape, dar la 1 an va trebui operat, pentru a i se reface esofagul dintr-o bucata de colon, iar apoi va trebui sa ma supoarte niste interventii chirurgicale. Duminica l-au botezat, pentru ca, in caz de ceva, sa fie crestinat macar. Imi pare asa de rau pentru ea, saracuta, plange intruna. Mai are un baietel de 3 ani si jumatate si si l-a dorit foarte mult si pe al doilea. Alti copii nu mai are voie sa faca, din cauza unor probleme de sanatate. Ma rog la DD sa se faca bine micutul!
Yagmur, Lorym
Radu.anca, Alexia doarme in camera ei de cand am adus-o de la maternitate. Pana la patru luni am dormit eu cu ea in camera, dar de atunci doarme singurica, iar eu o aud in baby phone si cum respira. In timpul zilei tot in patut doarme. Pana acum o luna dormea in carut in timpul zilei, dar am obisnuit-o sa doarma si ziua in patut.
Dia, ma bucur ca Oana nu are otita si imi pare rau ca idiotul ala cu tirul v-a pus pe drumuri pentru reparatii la masina. Bine ca nu ti-a distrus si carutul.
Bebinuta, Alexia adoarme numai cu degetul in gura. Uneori i-l scot eu dupa ce adoarme bine, alteori si-l scoate singura.
Dianarus, saracuta de tine, ce saptamana ai avut! Sanatate multa flacailor tai!
DeeaA, eu deja ii dadusem piure de pere preparat de mine (mai intai o lingurita, apoi doua etc), dar n-am gasit pere care sa-mi placa si i-am dat borcanel. Maine o sa incep sa-i dau piure de caise de la borcanel, o sa incep cu o lingurita, apoi doua etc. Saptamana viitoare incep sa-i dau piure de piersici si, dupa ce ii dau asa din toate, incep sa le mai combin intre ele. Sa vedem ce o sa iasa. Referitor la pata rosie de la ochisor, asteapta sa vezi maine cum se prezinta, ca e posibil sa-si fi bagat degetelul in ochi. Noi am patit de doua ori chestia asta si in doua-trei zile i-a trecut.
Porumbita, sa fie intr-un ceas bun crestinarea frumosului Mario!
Ziggy, felicitari pentru faptul ca scumpul Calin nu se mai trezeste noaptea!
Danutz, Marcelac, felicitari pentru dintisori!
Alexandra, Dianocica, Laura , ca sa se mai linisteasca flacaii vostri si sa va mai lase sa va odihniti. Deh, tineri si nelinistiti!
Kokorina, tare-mi place cand povestesti cum comunica sandokanii intre ei! Ce emotionant trebuie sa fie!
Bafta la vaccin bebeilor care vor fi intepati maine!
Am mai pus pozici noi in albumul de la semnatura, daca aveti timp sa va uitati. Ne-am luat si noi scaun auto, chiar daca nu avem masina. O data la cateva saptamani mai mergem cu tatal meu cu masina sau cu cumnatii mei si e mai sigur pentru bebelina sa aiba scaunelul ei.
Poze Alexia
daphna spune:
buna seara mamicutelor scumpe! nu prea am mai apucat sa scriu,dar bineinteles k sunt la zi cu cititul! noutati despre noi nu prea...mai greu ne miscam..!
am vazut k se dicuta despre saltele,eu am din cocos,tot vreo 2 mil si e exact cum a descris-o dianocica.eu sunt f multumita.
miro,apropos si Elisa are zile din astea ,mai grele,si din practica de acum cateva zile am obs k ,virgula,cu cat o las sa urle mai mult cu atat se enerveaza mai tare,devine foarte agitata.si ei ii place foarte mult in brate,dar carui copil nu-i place mai devreme sau mai tarziu.spun asta ptr k ea pana pe la 4 luni nu plangea decat de foame si somn.lasa k se fac ei mari,asa ???!!!!
fetelor prin supa aia de legume ce mai puneti nou?adik o rosie,conopida ,brocoli din astea ...pastai,nu stiu ,ce mai putem sa punem?
ahhh,pana la urma biscuiti fara gluten nu exista,asa?
va pupacesc si va doresc o noapte cat mai linistita !!!!
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
Teutz spune:
Ariadna, e adevarat ca nici nu avem cum sa gasim acum fructe autohtone pentru bebei, ca nu s-a copt nimic inca. Poate caisele, eu stiu? Cat despre tratarea lor, probabil ca producatorii din afara nu le trateaza cu tot felul de chimicale, dar sunt convinsa ca importatorii sau exportatorii le fac ceva, ca sa reziste atatea zile la transport. Oricum, eu tot pere si mere de import am cumparat, ca altele n-am gasit. Cand o sa apara alea romanesti, o sa iau romanesti.
Noapte buna tuturor!
Poze Alexia
radu.anca spune:
Felicitari tuturor sarbatoritilor de ieri, azi si maine, ca nu stiu daca mai apuc sa scriu ceva. E pandemie, domle, nu epidemie, aia e mic copil, pana la urma si Dani a prins o viroza, are febra 39 si muci! Asa ca azi am avut parte de maraieli, nervi, nesomn, lipsa poftei de mancare, tot tacamul. E prima oara cand face asa ceva, deci va dati seama ca m-am speriat ingrozitor. Plus ca maine mergem la oftalmolog, ca cica avem canalul lagrimal obturat, si un pic de conjunctivita pe deasupra!Si-a dat si pediatra seama dupa 5 luni jumate, ca io ii cer trimitere de la o luna, mama lor de incompetenti!
Adriana[/red], [/red]imi pare rau sa te dezamagesc, da esti intr-o maaaare eroare. Afara se folosesc mai multi nitrati(sau ma rog, acceleratori de crestere) decat la noi. Iubi a lucrat in domeniu si mi-a zis, se fac inclusiv injectii in radacina. Pai cum naiba sa le faca altfel asa de frumoase, repede si la preturi mici?
Dia,Dianarus si fetele cu bebei miscatori: la mine inca nu e cazul, ca Dani nu face decat miscarile aleada am citit intr-o revista un truc de la o mamica. Cica a taiat degetele la sosete, si le-a pus copilului cu calcaiul la genunchi. Daca sunt mai grosute, banuiesc eu ca pot proteja un pic genunchiul cand se taraste. Sper sa ajute, alta idee nu am.
Mai aveam o gramada de chestii de zis, da nu mai pooot. Va pup, maine sper sa am vesti mai bune.
radu.anca spune:
DAPHNA, ba sunt biscuiti fara gluten, la Milupa. Foarte gustosi, dani se innebuneste dupa ei.