Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 21
madaluta spune:
Stiam si eu k zaharul e permis de la 1 an in sus, dar ei de ce pun atunci in borcanelele cu fructe. Sunt convinsa k asta este unul din "secretele" lor astfel incat bebelusii sa prefere continutul lor si nu ce preparam noi in casa..
Voi chiar nu dati fructe la borcanel? daca da,..de care?
Laura 13:
1. eu o pastrez cruda la congelator, portionata pt cate 2 zile,
2.legumele pasate le pastrez o zi in frigider,in borcan cu filet, sau cutie de plastic inchisa aproape ermetic.Fac de obicei piureul pt ziua in curs si pt urmatoarea, dar am inteles de la fete k poti congela cantitatea dorita in pahare de plastic, pt 4-5 zile.Eu inca n-am experimentat...
3. nu ii pun cereale in legume, caci se face destul de consistent dc nu adaug foarte multa zeama.prefer sa ii dau masa de la 18 numai din cereale si sa mai adaug 1-2 lingurite in laptele de dimineata.can manca fructe ii puneam si in fructe o masura de cereale.
dianocica: da ce ati facut mama de ati ajuns la "proteveu"? am pierdut eu mesajul sau nu ai zis???? mor de curiozitate..
a_deju: ce friptane i-ai dat de a baut motanul apa? sau branza sarata?
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius 5 luni
SITE FULGULETI,
asiza spune:
Aleeex, ce m-asteapta si pe mineeee!!! Al meu deocamdata mai sta si se joaca singur, dar cand vrea muschiul lui trebuie neaparat sa stau langa el. Noroc ca muschiul lui are putina ingaduinta pentru mine deocamdata ...
Porumbita, felicitari pentru botez!
Kokorina, pupam...
In legatura cu zaharul din borcanase...tocmai am verificat un borcanas de la HIPP, desert de fructe. Nu are pic de zahar... e specificat clar pe eticheta....
Ziggy, am incalzitor pentru biberoane, dar nu l-am folosit niciodata!
Nu mai stiu ce si cum mai vroiam sa raspund...
Cum pisici masor io cantitatea de cereale pe care-o mananca??? ...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
Donia spune:
A, mi-am amintit...
Roxanicaaaaa, esti bine?
Scoate nasul din stirile ProTV si da un semn de viata si pe la noi!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
a_deju spune:
quote:
Originally posted by Ariadna30quote:
Originally posted by a_deju
cu lapte, zuzu albastru. umplu un castronoi, si bag :) s-a vazut si randul ala scris mic mic in care specificam ca nu mananc nimic altceva, da? ceea ce nu va dorim dumneavoastra.. :))))
site-ul este scris pe spatele pungii, uite si aici... dar iti trebuie un cod din interiul pungii de cereale ca sa te inregistrezi :) spor la antrenament :))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Da, da, s-a vazut ce ai scris cu litere micute...:) Nu conteaza, rezist eu si asa, cu meniul ala "bogat". Totusi, am o intrebare : castronoiu` ala e singurul pe care-l dai gata intr-o zi intreaga?? :) Ca mi-e ca in loc sa am eu grija de copil, ma aduna el de pe jos...:)) Multzam pt. urare.
Bogdan Andrei (29.11.2006)
eeee, nuuuu... oi fi io dusa cu zuzu, da' nici chiar asa... de fiecare data cand mi-e foame, jap, castronoiu' cu cereale... adica mananc si 6 pe zi daca e nevoie, mama nu se supara :)) eu n-am fost o mancacioasa din fire mai niciodata, de cand am inceput sa muncesc am trait cu 2 mese pe zi (...foarte sanatos, de altfel........ NOT), asa ca nu mi-e foarte greu.. oricum nu e o chestie de care ma voi tine foarte mult timp, e o "dieta" compusa de mine, pt mine, fin'ca stiu ca functioneaza la corpul si metabolismul meu, de care o sa ma tin pana ajung la (sa speram) 70 de kile, si apoi bagam usoare, de vara... cate-o salata, cate-un piept de pui, mai ling un bol de-al motanului, daca ramane ceva, de-astea.... :))
a_deju spune:
bambo, sper sa nu bat campii, dar parca tu gasisei biscuiti de la hipp? fara gluten? e vorba de borcanasul ala "gute nacht", sau de biscuiti ca atare??? daca nu erai tu, scuze, memoria e de vina.... daca stie cineva... multumim :)
Ktrinel spune:
asiza, la inceput eu cantaream bolul cu mancare pe un cantar de bucatarie si la sfarsit il mai cantaream odata si facema diferenta...bine, bavetica nu o cantaream , dar aproximativ poti sa iti dai seama
Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006
Dia1609 spune:
asiza, intradevar, borcanasele de la hipp sunt singurele care nu contin zahar si sunt bio
eu cerealele i le prepar intr-un biberon mic cu gura lata de 150 ml.... si ii dau din ala sa mance si vad exact si cat a mancat ... asa procedez si la legume, macar stiu exact cat a mancat, fara tot felul de cantariri
editez ca sa zic ca am auzit (si n-am verificat ) ca borcanasele de la nestle chiar si alea cu legume au zahar ... e adevarat?
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
danutz spune:
Bey fetelor, da' nici una n-are salteluta suplimentara la patutz pliant?
Ca pe mine ma doare rauuuuuuuu...e prea jos nivelul. Ale de iarba de mare sau de ce or mai fi ele, se fac pe mai multe dimensiuni?
In alta ordine de idei...La multi ani pt sarbatoritii zilei! Bebelusilor care ati mai adaugat o lunisoara in palmares...sa fiti voi cuminti si sa va bucurati parintii!!!
Ziggy, noi folosim cu mare succes incalzitorul de biberoane. Este de la Bebeconfort, se poate folosi si in masina, cateodata pun bibele cu apa in el, il las la incalzit si apoi adaug laptele...in 3 min e gata! Si are optiune si pt borcanase cu mancarica, pentru mai incolo!
Imi permit sa strig dupa Yagmur...ce-i cu fontanela lui Luca. Ati facut ecografie? Asiza, stii ceva de ei?
Tin pumnii pt fulguletii care se pregatesc de vaccin...sa nu aiba reactii!!!
Porumbita, va sa zica ati cantat!!! Frumos va sade!!! Si ce nazdravan e Mario, auzi sa-l traga de barba pe popa!!!
SI...MAI avem inca un dintzisor!!! Acu-l vazusi...nu degeaba a marait el ieri toata ziulica...Cu constipatia am rezolvat-o pana la urma cu Duphalac...dar mi-e cam frica sa-i dau in continuare, sa nu dea dependenta!!!
Habar nu mai am ce am mai vrut sa zic...deh...minte de ia o pauzare vraiste!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
kokorina spune:
am revenit!
cand ma avantasem si eu ca azi dau carnita la sandokani,hop m-am dezamagit.ma duc la carticica...eu stiam ca e asa: diversificarea se incepe neaparat la 6 luni,timp de o luna se da NUMAI FRUCTE SI LEGUME,ca dupa 7 luni sa se bage si un alt aliment in plus....da,da,ti-ai vazut la matza praznic....era trecut mai jos ca o nota,cum ca .....carnita(scuzati cacofonia) se introdue din a doua luna de diversificare.asa ca ramanem numai pe legume si fructe.daca asa zice dc si carticica,noi nu ne abatem de la regula.asa ca prima carnita o vom experimenta in romania la mamaia acasa.eu le dau numai de la borcanase mancare,nu am timp sa gatesc,sa blenduiesc,sa congelez si sa decongelez.le place si gasesc ca, eu personal nu pot sa le fac atat de bune la gust sau asa de igienic cum sant la borcanele.asta este doar parerea mea.din categoria fructelor le dau:mar,para,piersica,caisa,banana,fructe de padure....si combinate intre ele.adica mar cu para,sau piersica cu caisa(de fapt stiti si voi ),iar din categoria legumelor le dau:morcov,dovlecel,zuchini,spanac,cartof si...parca mai era ceva,dar nu-mi amintesc.
trebuie sa spun,ca intr-un fel am facut o greseala dar care de fapt a dat bine.eu nu prea aveam plan cum e cu diversificarea asta.inca de la inceput nu le-am dat doar 2-3 lingurite.m-am gandit asa:daca undeva este trecut ca bb tre sa manance....dau doar un ex: 20 gr cartof si el vrea sa manance 30 gr.,ce sa fac sa-i iau farfuria de la gura?si ce fac daca mananca numai 10?parca nu trebuia sa mannace 20 gr?....asa ca in durerea mea le-am cam dat cat au poftit.nu a fost bine,dar slava Domnului ca nu am avut probleme cu kk tare sau moale,ca putea fi macar una din ele din cauza prostiei mele.le place tot ce mananca,dimineata pe la 10 e cate un sandokan/borcanel fructe,pe la 13-14 2 sandokani la borcanelul de legume si daca se mai doreste mai completam si cu cate un sfert-jumate din al doilea,iar la 16.30.17 ca si la borcanelul cu legume,adicalea 2 sandokani / borcanelul cu fructe,si daca mai se vrea mama mai desface unul.daca nu fac bine,ziceti-mi va rog!fac si eu cum ma taie capul cu programul asta de DIVERSIFICARE.
bai,fratii mei!adic:bai,surorile mele!dar ce preturi sant in romania ma doare capul.am trimis-o pe mama sa cumpere 2 patuturi pt sandokani,de astea de care aveti si voi marea majoritate,aici se cheama pat pt calatorie,deci nu din lemn.ca din lemn e un lux frate.din cate imi auduc eu aminte,pe vremea cand ne dadeam noi mari cu poze pe forum,cand eram gravide,ce cumparam la bb,pretul la un patut de asta era in jur de 70-80 euro.tot atat de scump a gasit si mama,ba chiar mai scump...peste 100 de euro un patut de asta.mi-am cumparat de aici cu 30 euro(ce-i drept,costau 65,dar le-am gasit la reduceri)si cu 70 de euro am cumparat doua,le-am trimis in romania si m-a costat in total 120 euro....mama imi spusese ca gasise UN PATUT din lemn care costa 5 700 000 lei.da ce-i frate spoit cu aur? si eu tre sa cumpar doua....pai daca transform banii astia in euro,costa doua patuturi mai mult decat am dat aici pe toata mobila din camera copchiilor.(2 patuturi,masa de infasat si sifonier)...pe toate astea am dat 350 euro si sant din lemn si mai au si brizbizuri....oricum sant niste preturi,de ma doare capul.ca stiu eu cat costa un borcanas de papa pt bb la 100 gr si aici un borcanel de 125 gr costa 80 centi....ce sa mai zici,ca in romania,la nimeni.
in alta ordine de idei:DIANARUS imi pare nespus de rau prin ce-ai trecut,chiar ca nu-i de dorit la nimeni.of,Doamne!dar se inzdravenesc ei...multa multa multa sanatate!
ALEXUCA....cat ai platit pt scaunelul lui mark,ca e frumos tare.aici costa unul 250 euro.apropo's,da mandru ficior ai!si mi-e drag de el de nu mai pot!prietenii stiu de ce!
LAURA...ce mai stii de LORYM?e totul in ordine?situatia e sub control cu rianna?transmite-i te rog din partea mea,special....toate cele bune,sanatate si pupici cat mai dulci!hai,ca te pup si pe tine si pe daniel.chiar asa de cald e acasa?adica,chiar asa?aici azi au fost 6 grade si ceva zapada pe munti,ceata si ploaie,desi cu cateva zile fusesera 30 grade....cine mai stie ...
iar am pierdut sirul gandurilor,ca ma fac?ma pregatesc sa sun acasa la mama si poate imi revin in minte si celelalte lucruri ce le vroiam a scrie....pe mai tarziu.
Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
marcelac spune:
Salutare!
Venim si noi sa ne laudam cu primul dintzisor!! ieri era un coltishor, azi e liniutza!
Altfel, am implinit 7,5 kile, ne diversificam de saptamana trecuta si avem in meniu suc de morcovi, cereale (orez cu roscove) si supa de piure de legume. Refuzam cu indarjire supa, nici piureul nu ne prea place... cerealele... de foame, sucul e morcovi e bun! Si in plus inca mancam de 2 pana la 4 ori pe noapte (adica intre orele 23-08).
Recunosc ca nu am avut timp sa citesc decat ultima pagina din capitolul asta si a dat norocu peste mine si am nimerit zilele trecute peste capitolul unde ati scris exemple de meniuri zilnice. Multumim frumos, ne-au fost de mare folos.
Intrebare: se poate face vreo magie, ceva, sa nu mai manince noaptea? faza e ca Ana are o pauza de 5 ore cand nu maninca, dar e dimineata, de la 08 la 13 .