Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (48)
Raspunsuri - Pagina 14
a_deju spune:
lavinia, oare respectiva mama cunoaste sensul cuvantului "obligatoriu"???? deci... vaccinurile sunt obligatorii. punct. exista si cele pe care le faci daca doreste muschiul tau (gen rotafix, anti rotavisrus, sau mai pe romaneste, enterocolita virala.. si altele... cum e si seria infanrix-urilor, care sunt optionale, in sensul ca nu sunt cele gratuite, si au niste plusuri fata de cele de la stat..), dar seria de vaccinari OBLIGATORII este OBLIGATORIE!!!! si ca sa fiu si mai specifica: la inscrierea la gradinita, se cere adeverinta cu vaccinarile. la inscrierea la scoala, se cere adeverinta cu vaccinarile. la inscrierea la liceu, adeverinta cu vaccinarile. la inscrierea la facultate.. hai, toate in cor: adeverinta cu vaccinarile :) rad eu acuma, dar chiar nu e gluma... mama respectiva este de o idiotenie care-mi depaseste puterea de intelegere... pe langa faptul ca alege cu ochii bine deschisi (ca doar..na..la teveu a putut sa se uite) sa isi expuna copilul la toate bolile de care nu s-a mai suferit de vreo suta de ani incoace (ca nu inseamna ca daca suntem vaccinati, gata, bolile nu mai exista doar pt ca nu putem noi sa ni le transmitem de la unii la altii...), se pune si problema daca copilul ala va putea fi acceptat in "grupuri"....
ai rezistat fara sa-i spui nimic???? ...
pe de alta parte, ma intreb daca la pediatru l-a inscris... si tare nu cred, pt ca pediatrul daca are un copil inscris pe lista sa, este obligat sa-i "performeze" toate serviciile de care acel copil beneficiaza ca "client". printre care si vaccinurile. adica in cazul in care a vazut ca mama (idioata..) nu se prezinta cu copilul la vaccin, trebuia sa o caute, sa o cheme, si daca asta tot nu venea, sa se duca, sa-i faca acasa...
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
alexandra_25 spune:
Am pus doar pozele aici
Nu am avut timp de nimic....a fost tare marait si nici acum nu doarme si dintii il agita tare si nu vor sa iasa!
Eu nu ma simt bine....azi mi-au venit "bucuriile"!
Va pup!Noapte Buna
alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti
a_deju spune:
citind ce-a scris si asiza.. imi pare rau daca printre noi sunt mame care au ales sa nu faca vaccinurile, in numele copiilor lor... dar tonul mesajului meu ramane acelasi, si chiar nu imi cer scuze...
radu.anca spune:
Mai, daca tot sunteti atat de linistite, hai sa mai facem un sondaj!
Unde dorm copiii vostri?
Adica in pat cu voi, in patutul lor dar in aceeasi camera, sau in camera lor?
Dani doarme in patut, dar in camera mea, si as vrea sa il mut, ca am tot citit ca trebe sa aiba spatiul lui personal, bla bla bla. Da me lene sa ma deplasez noaptea in alta camera, me frica - daca nu il aud(banuiesc ca aici intra in functie intercomunicatorul, nu?)etc. Voi cum faceti?
a_deju spune:
anca, al meu flacau doarme la el in camera, in patutul personal, nici nu mai stiu de cand... de cand am racit eu, si el avea vreo 3 luni, maxim 3 juma'... nu avem baby phone, nici n-as avea ce sa fac cu el, locuim intr-un umil apartament, dormitoarele sunt perete-n perete, iti dai seama ca aud si-un partz (scuzati franchetea, dar asa si e...), daramite daca miauna domnu' :)
mi-a fost foarte usor sa-i fac mutarea (inainte dormea tot in patutul personal, dar cu noi in camera) pt ca doarme toata noaptea (de pe la 22.00 pana undeva spre 9.00, fara trezit, fara mancare, fara nimic..) de pe la 2 luni...
a_deju spune:
ca sa termin ziua rotund (840..), va zic repede sa nu mai incingeti situ' lu' proteveu', ca n-a intrat stirea cu sexosii :)) va mai urez si-un noapte buna, si ma retrag in plina glorie
bamboletta spune:
Hop si noi
Antonia e bine nu are febra a fost un pic agitata pana a adormit
Laura-noi am cumparat biscuiti de la Hipp
Lavinia-cata prostie exista pe lumea asta nu-mi vine sa cred
Asiza-pt bubitele de la caldura si noi folosim pasta cu apa de care zicea Laura e f buna,in rest folosim crema A-derma pt piele atopica sau Trixera
Radu.anca-patutul este in camera cu noi,inspre dimineata se cam foieste si o mai luam in pat cu noi sper sa nu prinda la unghie
Alexandra-f frumoase pozele scaunul e beton
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 7
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Dia1609 spune:
bai ce zi: am luat copilul care iar plangea/urla/era marait si in plus a mancat 360 ml toata ziua si nu a vrut deloc ceai sau apa, si am plecat la pediatra: rosu in gat si otita ...sa mor nu alta... de diagnosticul ei de otita (pt care mi-a dat otocalm) nu am fost eu prea convinsa si am chemat-o pe prietena mea care e medic orl sa se uite la Oana.. a venit si am avut parte de o veste buna si de una rea.. vestea buna: Oana nu are otita... vestea rea: am masina busita in parcare ... se pare ca a fost lovita de un tir si e facuta praf in partea din spate... bai, sa mor nu alta- masina care abia are 1 an! ... ca sa nu mai zic ca io ce ma fac fara masina cat timp o sta in reparatii??? dar si in vestea rea e o parte buna: nu mi-au facut praf si caruciorul din portbagaj, ca mai asta imi lipsea, ca doar nu mi-l acoperea asigurarea ... sper ca am terminat cu ghinioanele si Oana va fi mai bine maine si masina da-o dracului... ma duc sa bag cornu' in perna ca parca nu se mai gata ziua de azi
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
Dia1609 spune:
la intrebarea nu mai stiu cui (dar ma iertati, ca am avut o zi...): Oana doarme la ea in camera din prima zi cand am adus-o acasa si pare f multumita ... prima luna a dormit taica-su cu ea in camera pe canapea, iar de atunci e singura-singurica, cu babyphonul care e o mare inventie .... in timpul zilei, dupa amiaza, o mai iau uneori in pat in dormitor, ca altfel doarme 30 min fix
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-6-a
Donia spune:
Ce m-am enervat in seara asta, am fost plecati si la intoarcere am stat blocati 2 ore pe autostrada!!! I-am multumit lui Dumnezeu ca am copii rabdatori, ca altfel cred ca ieseam din masina cu copiii dupa mine si luam pe cineva la bataie!
bebinuta, Laura, multumesc inca o data pentru ideile de somn... probabil ca mie imi va trebui un miracol... ca daca adoarme cum adoarme, in schimb dupa 30 min. e treaz si gata, asta a fost tot somnul! Si asta ma scoate din sarite, ca ar trebui sa doarma mai mult.
Dorsilia, la noi se gaseste marca Heinz, nu stiu daca exista si in Romania, ca parca n-am citit de ea pe la fete. Din ce am studiat eu prin magazine era singura marca la care orezul nu continea lapte praf si tocmai de aceea l-am ales.
Teutz, eu credeam ca ii dai mai putin si ma gandeam ca daca nu ii dai un borcan intreg, restul poate sa ramana la frigider si sa-l folosesti a doua zi, parca citisem ca e voie sa pastrezi un borcanel deschis 3 zile in frigider.
Vaccinurile si autismul - acum ceva timp se credea ca vaccinul ROR (rubeola oreion rujeola) poate sa dea autism, dar in ultima perioada multe studii au infirmat zvonul. Discutii inca exista, dar mai degraba sub forma de pareri, caci nu s-a demonstrat ca vaccinul respectiv poate sa dea intr-adevar autism, in timp ce studiile au demonstrat contrariul.
a_deju, in Canada vaccinurile din schema nu sunt obligatorii, si de fapt asa si trebuie sa fie, daca stai sa te gandesti la drepturile individului... Sunt doar recomandate, iar parintii pot sa semneze, mi se pare, ca nu doresc sa faca acele vaccinuri... pe de alta parte nu stiu practic cum se procedeaza, dar si aici, la intrarea in colectivitate trebuie sa mergi cu carnetelul de vaccinuri. Dar iar nu stiu daca pot sa refuze accesul copilului la educatie din cauza ca nu are vaccinurile facute.
Au mai fost discutii pe forum in legatura cu vaccinurile, si tin minte ca unele mame au spus ca sunt impotriva vaccinurilor si si-au argumentat decizia. cata dreptate au sau nu... nu stiu, probabil ca au citit cate ceva si au decis asa.
Eu sunt pro vaccinare, dar ma cam zburlesc la gandul cuiva care sa vina acasa la mine sa ma vaccineze cu forta...:)
Anca, exact la tema asta ma gandeam si eu! Ca am citit ca pe la 6 luni copilul ar trebui mutat, altfel dupa aceea ar fi mai greu. Cristi doarme in patutul lui in camera noastra, dar imi e atat de greu sa-l mut! El doarme bine toata noaptea, fara treziri, am monitor audio... dar nu imi vine sa il las. Prima fetita a stat cu noi in camera pana la 2 ani si vreo 10 luni... mi-e tare drag sa il aud dimineata, ne trezim impreuna...
asiza, eu nu folosesc nimic pentru bubitele de caldura. Nu par sa il deranjeze, nu sunt prea multe, ci apar doar ocazional si trec repejor singure. In ultima perioada ma tot gandesc ca daca nu e neaparat nevoie nu mai doresc o noua substanta chimica (sau vreo 10, mai bine zis:)) pe pielea copilului meu.
Of, Dia, ce zi nebuna ai avut! Acum masina se va repara, insa tot nu-i placut sa ai problema asta. Sa ii treaca Oanei cat mai repede gatul, ca probabil asta te supara cel mai tare.
alexandra, faine pozele, ce bine sta Mark in fundulet, ma tot minunez!
roxanica, iar ai disparut... sper ca sunteti bine!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.