Azoospermie - cap 7 -
Raspunsuri - Pagina 8
Iyoana spune:
Pisix, ma mir ca faceti biopsia la Panduri. Noua, dr. Ciurel, tot de la Panduri, ne-a spus ca nu prea vrea sa faca biopsia la spital, pentru ca ii trebuie un mediu absolut steril si 100% impecabil din punctul asta de vedere (se pare ca Sp. Panduri nu prea corespunde...). Asa ca, atunci cand ne vom hotari, vom face biopsia cu el si cu dr. Matei la Sabyc. Dr Matei ne-a explicat ca, daca gasim ceva, ii si baga pe la prelucrat, spalat, centrifugat si conservat.
Numai sa fie bine!
Va doresc tuturor concediu sau week-end placut!
"Taina existentei umane nu este sa traiesti, ci sa stii pentru ce traiesti" (F. Dostoievski, Fratii Karamazov )
iyoana
pisix spune:
Iyoana nu ma speria acum ca nu mai am cum sa dau inapoi.
Poate v-a zis asta ca sa mai castige 1000 eur (la Panduri e gratuit).
AMR 8 zile pana la biopsie ....
Voi lua mediile de cultura de la dr Cocei si anliza se va face la Giuli, deci sper sa fie ok
PisiX
micsunea spune:
reiau: HEEELP!!!!!
(Mii de scuze, sunt pe un calculator nou!)
Deci, acum trei luni am facut a doua analiza de sperma (adica sotul meu a facut-o) plus analizele de sange si a iesit confirmarea la oligos-asteno-terato-spermie (3 milioane , niciunul hiper-rapid , 4% normali in loc de 14%).
Analizele de sange nu ajunsesera asa ca doctora a telefonat la laborator si acolo i-au spus ca totul a iesit OK.
Concluzia: bebelus numai prin FIV.
Mie mi-e frica de FIV, am 29 de ani, asa ca am zis ca prefer sa mai incerc cativa ani si sa incerc sa adopt (in Belgia unde sunt eu dureaza 5 ani o adoptie si nu se pot adopta cam decat copii negrii sau chinezi).
AZI am primit scrisoare de la doctora ca testosteronul sotului a iesit la limita inferioara si ca trebuie sa-l repete (se repeta la trei luni)!!!!!! Nu putea sa ne spuna asta intre timp!!!!!
INTRE TIMP SUNT insarcinata in 9 saptamani (de la UM), o minune pur si simplu!
Va rog spuneti-mi si mie, faptul ca testoteronul a iesit prea scazut la sot impune vreun risc asupra dezvoltarii bebelusului?
Multumesc,
Micsunea
nusy spune:
Micsunea: in primul rand,felicitari! Chiar e o minune.In timp ce citeam mesajul tau,imi pregateam raspunsul in minte,voiam sa-ti spun sa nu-ti fie frica de FIV...insa,cand am vazut finalul,am ramas uimita! Cat despre testosteron,stai linistita,nu are legatura cu dezvoltarea bebelusului.Tu fa-ti toate analizele care se fac in sarcina,acelea iti indica daca sunt sau nu probleme.Testosteronul ar fi " deranjat" in ceea ce priveste calitatea spermei,nicidecum bebelusul.Asa ca..inca o data felicitari,bucura-te de minunea care vi s-a intamplat!
Pisix: wow,asa repede e biopsia?? Tin pumnii sa gasiti gigei frumosi!
Nusy
micsunea spune:
Multumesc Nusy,
sunt asa de stresata, probabil o sa incerc sa o sun pe doctora maine, dar de obicei nu raspunde la telefon.
Asta cu minunea asa este, am mai auzit si de alte fete ca mine dar stii cum e, iti spui ca numai la altii se poate intampla. Pana nu l-am vazut pe bebe la ecografie n-am crezut! Si chiar si acum nu stie decat sotul. Mi-e frica sa spun, ca am vazut pe internet ca asa de usor se pierde o sarcina si atatea probleme pot aparea...De-abia cand o sa-l vad la mine-n brate voi crede 100%!
Asta pentru ca in procrearea asistata ne-au spus sa nu speram sa avem un bebelus pe cale clasica!
Eu am ramas insarcinata chiar in zilele in care faceam vizitele pe la organismele de adoptie (si faceam calculele la care organism dureaza mai putin procedura, adica 4 ani in loc de 5). Inca continui procedura de adoptie
In oligo-asteno-terato-spermie se mai poate spera, cu un tratament naturist mai ales (cel putin mai sunt si alte fete care au ramas gravi).
Va doresc tuturor bebelusi sanatosi!
Micsunea
pisix spune:
Micsunea- nu mai fi stresata, bucura-te de ce ai,sanatatea bb chiar nu e legata de testosteron. Asa cum spunea si nusy, asta nu influenteaza decat posibilitatea de procreere, dar ... odata ce s-a intamplat ... e ok.
Evident a exista riscuri la orice sarcina, insa problema sotului nu influenteaza absolut deloc santatea bb.
Stii ca se spune ca ramai atunci cand esti mai relaxata, cand nu te stresezi foarte tare cu chestia asta :-)
Nusy - da ... pe 5 iulie aveam programata punctia si acum asteptam cu nerabdare; chiar acum avem programare la Damian sa punem tara la cale; dar stii, asta e decat de diagnostic, si abia daca totul iese ok vom avea FIV probabil in octombrie (stiti ca eu sunt cu zodiile si am socotit ca ar iesi racusor sau leu, ceea ce mi-ar placea mult)
Va rog sa nu radeti de mine, dar eu nu pot sa nu-mi fac calcule din-astea ...
Am intrat asadar pe ultima suta de metri, pt ca saptamana viitoare vom afla raspunsul la cea mai arzatoare intrebare din familia noastra: vom avea sau nu copiii nostri ?
Fetelor, stiti cumva daca s-a intors miki din concediu ?
Va pup pe toate si va doresc zile racoroase !
PisiX
nusy spune:
Pisix,nu s-a intors inca Miki,sambata am facut schimb de sms-uri cu ea,era in Franta,pe coasta Mediteranei.
Nusy
vrembebe spune:
au aparut primii .. pentru moment sunt lenesi (nu se misca deloc) si sunt putini....(2-3 acolo..), da' sunt!!!!! deci cred ca suntem pe calea cea buna si asteptam ca amaratii de pe care ii avem acum sa se inzdraveneasca si sa se inmulteasca...... sa aveti si voi parte de multi si buni!!!
pe toate fetele mele.....
va anunt eu cand o sa apara si primul miscator....