probleme cu bona
Raspunsuri - Pagina 4
ingridnen spune:
Problema este ca nu e chiar asa usor sa gasesti o bona .. dureaza pana gasesti persoana potrivita, pana se adapteaza copilul cu ea .. si daca nu ai nici un ajutor (bunici etc) ce faci ? Ai prins-o ca fura, ai dat-o afara de azi pe maine si ce faci, cu cine lasi copilul ?? nu-i chiar asa usor... asa ca Mi-K, eu zic sa o urmaresti in continuare si sa cauti in paralel pe altcineva. Abia cand ai gasit pe altcineva poti sa actionezi... sant patita asa ca stiu ce spun. Si utiati-va pe forum la subiectul cu cautarea de bone.. ce aventura sa gasesti pe cineva OK !!!
Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni
Andries spune:
Tocmai asta este ca nu se sacrifica nimeni, doar educatia si sanatatea pe termen lung va fi sacrificata.
Un profesor pana sa ajunga profesor trebuie sa presteze multi ani de munca si sa fie prost platit. Ca sa nu mai spun ca un profesor este platit nu numai pentru alea 20 - 22 de ore de predat efectiv ci si pentru orele in care ar trebui sa pregateasca cursurile si seminariile. Dar nu face asta pentru ca are elevi la meditatii si nu mai are timp. Motiv pentru care ajungi in anul V de facultate sa inveti tehnologii din anii '60, ca de... principiile sunt aceleasi!!
Un medic bun, pana sa ajunga la acest statut are 5 ani de facultate, un an stagiatura si inca 6 de rezidentiat (ma rog intre 5 si 7 depinde de specialitate) timp in care este prost platit. Mai mult, pentru ca in sistemul de stat sunt prost platiti, au inceput si in privat sa gandeasca asa: "de ce sa angajez eu un medic bun la radiologie, cand am zece rezidenti ieftini si flamanzi la usa?" si aici am citat un investitor in domeniu
moment in care J G vei avea surpriza sa constati (un exemplu deloc ipotetic) ca poate CT-ul pentru care ai platit 400RON este facut de un operator cu doar 3 saptamani training si care nici facultatea nu a terminat-o, dar ce mai conteaza din moment ce ai stampila clinicii private pe ea?? ![]()
![]()
![]()
Ceea ce e mai trist in viziunea mea este faptul ca aceste lucruri o sa le simtim pe pielea noastra abia peste 10- 15- 20 de ani cand vor incepe problemele, unii probabil le simt acum pe pielea parintilor. ![]()
OK, pana la urma sa fim sanatosi cu totii si da, e adevarat banul e cea mai buna relatie posibila si in afaceri si in invatamant sau aiurea, cu bani cumperi timp, servicii, bona si profesor particular, dentist si coafor, dar nu ajungi in mod necesar la o societate mai buna. Si cu bani nu cumperi sanatate, afectiune, familie in nici un caz. Ei, dar ce conteaza, noi ne descurcam cumva...
Andries
mamilidia spune:
Vin si eu cu un comentariu referitor la salariile bonelor: agentiile cresc sumele pentru ca de acolo isi iau comisioanele asta e cert si am patit-o pe pielea mea insa, se mai pot gasi si persoane decente si fara pretentii exagerate la bani. Cum salariile sunt altfel in Buc fata de provicie si asta este un aspect de luat in calcul. Mai mult, nu uitati ca 90% sunt pensionate fie la termen fie pe caz de boala deci mai au un venit chiar daca mic, pe luna eventual o subventie la caldura -care nu-i putin- peste iarna. Si nu uitati iara ca la salariul bonei se adauga si masa asigurata zilnic, lucru care iara nu-i de ignorat.
Eu sunt multumita de bona mea. Sta 11 ore/zi si primeste 7 mil plus masa si prime de paste si craciun, zilele femeii si ziua ei.
Eu cred ca este mai mult decat suficient pentru a avea doar grija de un copil. Nu-i munca bruta, daca stii cum sa o ei e chiar placuta, merg la plimbare zilnic in parc ceea ce nici una din nou nu o face.
Bafta multa!