probleme cu bona

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Si eu la aventuri cu bona;
vine o familie, ia o bona, ok. femeia, asa cum o si vroiau, la locul ei, mai simpla, grijulie cu BB

Si pleaca impreuna la munte, hotel cu pretentii, bona si copilul intr-o camera, parintii alta camera.

Cand se duc in camera, stiti cum e, vine camerista, prezinta camera, ii arata femeii baia cu ce inseamna ea, adk avea la dispozitie sapun sampon, ii arata papucii de unica folosinta, ii arata minibarul din camera si ii zice ca poate folosi ce este acolo.

Stau ce stau la munte, vine ziua plecarii.
Bona face bagaje, iau copilul se urca in masina si il asteapta pe tata sa termine de rezolvat la receptie cu banii, plata.
Atentie: relatie perfecta intre parinti-bona -copil

Si cade Bomba!!
BONA A FURAT!! NENOROCIRE MARE!

Ce credeti ca s-a intamplat?
Receptionerul atunci cand taticul s-a dus sa plateasca, a intrebat dk au folosit minibarul, taticul a raspuns ca nu. Cand s-au dus in camera sa verifice, frigiderul din camera bonei era GOL!

Nu mai erau nici sucuri, nici bauturi. Femeia nefiind bautoare.

Vin la bona, ii zic "betziva nenorocita, ai golit frigiderul" o cearta si apoi o intreaba cum de a baut tOt ce era acolo???
Femeia de pe alta lume, se apara si zice ca nu este adevarat, ca ea nu bea si ca are micutele sticlute la ea
si gasesc TOATE bauturile la ea in bagaj!

Scandal mare, persoanele in cauza erau persoane publice, ziaristi, ca peste tot.....
Si uite asa apare in ziar "Bona care fura de la hotel'!

De fapt DUPA ce au vorbit cu ea s-a rezolvat misterul:
FEMEIA NU FURASE!

Ea a crezut, asa cum intelesese de la inceput, din prezentarea camerei, ca TOT ce este acolo se poate folosi, FIIND INCLUS IN PRET!!!

Femeie simpla fiind, neumblata prin lume, prin hoteluri, nu avea de unde sa stie care este diferenta, ce se plateste si ce nu.

Si ce s-a gandit ea: si asa sunt platite, daca eu m-am abtinut si nu am baut, am facut economie, decat sa le ramana astora, mai bine le duc si eu ceva CADOU celor de acasa, la copii, sa vada si ei ce se bea gratis prin hotel!!!!

Si uite asa BONA CARE FURA, NU FURA!
De fapt nu stia, nu intelegea si doar dupa ce au vorbit intre ei s-au lamurit.
Insa scandalul, bineinteles la nervi, in miljlocul parcarii, in gura mare, a dus la amplificarea celor intamplate si la bucuria paparatzilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mi-ka eu am fost in situatia ta cu bona mea numarul 2, doar ca la mine era si mai complicat ca am si menajera, menajera o aveam din 2003, o zi pe saptamana, bona respectiva in 2005, pana sa angajez bona nu disparuse nimic din casa....ce sa fac? pe cine sa cred si pe cine sa dau afara?

Singura mea solutie a fost sa masor cantitati si sa pun semne in casa (timp de o saptamana in fiecare dimineata la ora 5 eu masuram detergentul, dar altceva nu mi-a venit in cap) si sa o rog pe mama sa treaca pe acolo pe neasteptate. Ei bine, bona ma fura sistematic din consumabile in cantitati mici, dar nu asta m-a socat, ci faptul ca venea sotul ei cu sacosa de rufe murdare (statea la o statie distanta, ceea ce initial m-a bucurat), le spala la mine acasa in masina mea de spalat, le punea pe balcon si inainte de a veni eu, venea si le lua (era vara). Am crezut ca-mi crapa o vana-n cap de draci. Si ii dadeam 7 mil pe luna, in vara lui 2005, program 8-18, numai pentru copil (menaj nu facea) si orice sambata seara o plateam cu 500 mii. Concediu platit 4 saptamani pe an, a apucat sa-si ia concediu proportional cu cat lucrase.

I-am cerut cheia si i-am zis sa nu mai vina. Tot ea facea scandal. Fosta vanzatoare la alimentara pe vremea lui ceasca, cred ca acolo a invatat sa fure si nu o mai dezvata nimeni.

Ca a plecat cu pustiul pe canicula de acsa si ca l-a dus si la ea pe acasa fara sa imi ceara voie... asta nu va mai povestesc.

Luata prin agentie si la interviu facea o figura foarte buna.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Stiu ce ziceti voi...dar oare cine le-a invatat pe bone cu asa sume???Tot mamele ,nu?N-o fi nebuna aia sa vina pe 4 milionae daca i se da din start 8..ar fi culmea.Si in Cluj sunt bone care primesc mai multi bani..DAR stiu ca nu primesc cu una cu doua asa pe putina munca.
Si exemplele pe care le-ma dat sunt universal valabile ca doar n-o fi Bucrestiul cu alte salarii la profesori si medici.
In concluzie bonele cer atat penrtu ca stiu ca li se va da..ca si georgeasca ,Popeasca ia tot atat.
Si in Cluj castiga lumea mult,dar nu li se da la bone salarii dupa cat vor ele.

Mergi la inceput

Mi-ka eu as trimite-o la plimbare urgent....nu cioncep sa o platesc ,sa ma si fure si nici de copil sa nu se ocupe cum trebuie.
Acum nu stiu de gasesti alta cu 4 mil in contextul in care li se ofera mai mult cu ochii inchisi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Multumesc pentru raspunsuri, in primul rand
Eu sunt din Deva, iar pe la noi preturile practicate pentru bone sunt in jur la 3 milioane/luna, de aceea mi s-a parut ok cat i-am dat bonei, mai ales ca ea a cerut atat.
8 milioane pe luna mi se pare cam mult, intrucat eu am salariu de incadrare atat pe luna , deh, doar sunt functionar public ... plus de asta ea nu sta in fiecare zi 9 ore, 2-3 zile pe saptamana vine numai cate 2 ore, intrucat ajung mai repede acasa si ii dau si ei drumul sa plece.
Nu stiu daca ar gasi in alta parte 4 milioane cu ochii inchisi, pentru ca la noi salariile sunt foarte mici si pentru 5 milioane lucrezi de dimineata pana seara la patron de-ti sar ochii; inainte sa vina la noi efectiv, vorbisem cu ea cu vreo 3-4 luni inainte de aceasta posibilitate, timp in care nu s-a dus in alta parte...ma intreb de ce?
Cu privire la mancarica pe care trebuie sa i-o faca Alexiei, ce ar fii asa de greu sa fierbi niste legume si putina carne iar apoi sa le pasezi, mai ales ca fetita doarme ziua destul de bine si ar avea timp suficient?

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

andries, recunosc si eu ca ieri, in mod rusinos, mi-am "inventariar" frigiderul si camara si am sa fiu mai atenta...dupa cum am spus am doar impresia ca ma fura, inca nu am dovezi certe in acest sens...sper doar din tot sufletul sa ma insel in privinta ei

ionica, e faina morala ta, dar daca mie mi-ar fi pus viata copilului meu in pericol...o calcam pe cap...asa, ca sa ma exprim elegant

De dimineata i-am trasat sarcini certe: ce sa-i dea de mancare, ce sa-i faca, la ce ora sa o scoata afara...etc...a zis ca asa o sa faca si parca nu s-a simtit deranjata...chiar s-a oferit sa-mi faca cafeaua inainte sa plec la birou

Multumesc inca o data de sugestii

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Mi-ka de ec nu precizezi mama de unde esti ca sa vorbim la cocret.dupa cum vezi la Bucuresti bonele sunt mari doamne cu salarii pe cinste
Raspunsul meu a fost pt Bucuresti ca de acolo-i spuma tarii locul unde bonele nu vin pe 4 milioane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Mika stiu ca in Deva sunt salarii foarte mici si e foarte greu sa obtii un serviciu. Eu zic sa verifici exact daca fura sau nu pentru ca oricum ar fi mie mi se pare ceva grav.

Arghirmonica nu vreau sa intru in polemica dar: salariile profesorilor si ale medicilor sunt aberant de mici insa nu-i obliga nimeni sa accepte asa ceva, asa ca din punctul meu de vedere sa fie sanatosi si sa nu se planga. Foarte multa lume s-a reorientat profesional ca sa castige bine, nu murim cu profesia initiala de gat. Suntem in sistem cerere-oferta, economie de piata. Asa ca din punctul meu de vedere nu este o comparatie utila.

Sa nu-ti imaginezi ca eu mor de fericire ca dau atatia bani insa in Bucuresti nu prea ai alternativa. Bonele care inca lucreaza pe 5-6 milioane (de 4 nu am auzit) sunt cele care s-au angajat de mai multi ani in familia respectiva si nu pot renunta la copii sau familie, au alte relatii. O bona noua nu o gasesti cu banii astia.

Uite, de exemplu bona mea sta la mine 9-10 ore, plus o seara pe saptamana. Dar mai pune si faptul ca sta departe si face o ora pe drum dus, o ora intors. Deci minim 11 ore pe zi. Gandeste-te ca in bucuresti viata este mult, muult mai scumpa. De ce ti se pare mult? Vreau sa stiu daca tu ai lucra pentru 8 milioane pe luna in Bucuresti? Nu prea cred...

Si intr-adevar, salariile se calculeaza in parc, nu sunt impuse de agentii.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Da as lucra si pt 8 milioane in Bucuresti...si cred ca sunt multi oameni care o fac.Si acei oameni sigur nu au timp de Dc cu siguranta
Cred ca e o aberatie sa crezi ca toate lumea are salarii de cateva sute de euro.
Si in Bucuresti nu te tine nimeni..poti pleca dar daca totusi stai suporti cheltuielile.Si chestia cu Bucurestiul ca e ff scump ..nu stiu zau.Se vaita lumea de Bucuresti dar sa stii ca nici in Cluj nu-i totul pe roze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mey, in Oradea, 4 milioane pt 9 ore / zi pt 5 zile / saptamana este un salar foarte bun !
Mi-ka - eu zic sa-ti cauti intre timp alta bona. Atata timp cat ceva te nemultumeste la cea de acuma ...
Eu ajungeam acasa seara la 6 juma si cum intram pe usa ma apucau toti nervii si dracii. Prima bona s-a dovedit intr`adevar o neserioasa, ne-a "parasit' intr-o sambata dimineata asa sec.
Bona actuala este de milioane, ii pot spune orice, ma pot sfatui cu ea despre toate chestiunile ce o privesc pe fi-mea, stiu ca are mare grija de ea si este o persoana responsabila.

Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)

Mergi la inceput