Cum pui parola unui telefon mobil ?

Cum pui parola unui telefon mobil ? | Autor: pisimuky

Link direct la acest mesaj

Buna seara !

Posed un telefon mobil Nokia si as dori sa-l parolez dar nu stiu cum trebuie sa fac. Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema ? Va multumesc.

Mamica de nazdravan Rares si Mihnea

Good things last forever.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

La ce te referi cand zici ca vrei sa il parolezi? Adica, cand sa fie solicitata parola respectiva ? Vrei o restrictionare a anumitor functii ale telefonului, sau sa nu se poata apela doar anumite nr ? Fi te rog mai explicita, sa inteleg ce vrei de fapt

30+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Ashera, ce doresc eu, de fapt, e sa-l parolez ( habar nu am daca se poate ) ca sa nu poata nimeni umbla pe telefonul meu, nici la agenda telefonica, nici sa vada pe cine am apelat si de cine am fost apelata, chestii de genul asta. Ma poti ajuta ?

Mergi la inceput

Pisimuky, trebuie in cazul asta sa folosesti 2 parole (una ptr cartela SIM, si una ptr tel), dar oricum nu poti restrictiona total toate functiile). Ce operator de telefonie folosesti?

30+

Christian

Mergi la inceput

Ashera, sunt abonat Orange si am un telefon Nokia 6610i.

Mergi la inceput

Prima parola, parola aparatului telefonic, iti permite restrictionarea accesului in unele ramuri ale meniului (de ex. agenda telefonica). Parola standard (din fabrica) a tel tau e 12345 (asta daca nu ai modificat-o tu). Ca sa o activezi sau sa o modifici, cel mai bine suna la 484, e apel gratuit, si selectezi de la robot ramura corespunzatoare ptr "alte setari tel". O sa ti se faca leg cu un operator care o sa-ti zica pas cu pas unde trebuie sa intri in meniu si cum sa activezi parola, exact ptr modelul de tel pe care il ai. Poti reveni oricand la setarile din fabrica, din meniu/setari telefon/revenire la setarile din fabrica (parola care ti-o cere e 12345)

31+

Christian

Mergi la inceput

Ashera, esti o dulcica ! Multi pupici !

Mergi la inceput

Si acuma, a doua parolare , cea a functiilor cartelei SIM, care restrictioneaza apelurile si sms-urile (si care zic eu ca e mai importanta ). Si aici ai doua posibilitati. 1 : Cu ajutorului codului PIN 2 al cartelei SIM (pe care il afli tot de la 484), poti restrictiona apelarea nr de pe tel tau. Adica, poti face o lista de max 10 nr (FDN in meniul tel), si nr pe care le treci in lista o sa fie singurele nr care se mai pot apela de pe tel tau. Daca cineva va incerca sa sune de pe tel tau la un alt nr (decat cele trecute de tine in lista), i se va cere parola (in cazul asta codul PIN 2) .

31+

Christian

Mergi la inceput

2. Exista niste "coduri de barari" ptr fiecare cartela SIM. Cu aceste coduri poti face tu singura blocarea anumitor functii. De ex. poti sa restrictionezi apelurile si sa lasi doar sms-urile, sau traficul de date prin GPRS). Bararile le poti face atat ptr ce pleaca de pe tel (apeluri sau sms-uri efectuate), cat si ptr ce primesti pe tel. Trebuie ca operatorul tau sa iti dea accesul la barari din centrala. Deci tre sa suni la 411 (apel gratuit) si sa soliciti de la operator "accesul la codul de barare ptr apeluri si sms". Accesul o sa il primesti in cateva min (normal ca e gratuit) si prima parola pe care o vei primi va fi 0000 (o poti schimba ulterior, dar tot cu una de 4 cifre). Ca sa nu mai fie nevoie sa butonezi prin meniu, cere operatorului de la 411 si codurile directe pe care sa le tastezi direct pe tel (sunt ca niste scurtaturi la barari). De ex., daca vrei sa nu se mai poata suna la nici un nr de pe tel, tastezi pe tel: #31#parola#... Sau daca vrei sa anulezi restrictionarea #35#parola#etc. Nu sunt acestea codurile, doar ti-am dat ex. . Sa sti ca nu e deloc complicat, trebuie doar sa te obisnuiesti . Toate "parolarile" astea sunt gratuite. Te pup

31+

Christian

Mergi la inceput

Ashera, esti beton ! Super informata ! Multumesc mult ! Pupici !

Mergi la inceput

Cupla Pisimuky . Pup

31+

Christian

Mergi la inceput