Monturile!!

Monturile!! | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

ce stiti despre ele? din ce cauza se formeaza? exista posibilitati de ameliorare (ca vindecare am inteles ca nu se poate nici prin operatie pt ca exista mari sanse sa se refaca);

se mostenesc? eu am devenit constienta de ele (de fapt pe stanga e ff mic, pe dreapta e mai mare un pic) acum vreo 5-6 ani, dar nu am idee cand si de ce au aparut... insa cam toate femeile din fam. (mama, bunici) au;

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

am uitat sa mentionez ca ma super enerveaza sa le vad (mi se pare ca nu arata bine pantoful/sandaua pe picior) plus ca din cauza celui de la dreapta tr sa renunt la incaltaminte care imi place pt ca 'mnealui nu sta "confortabil"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

se formeaza din cauza ca porti incaltaminte nepotrivita, care forteaza piciorul sa stea intr-o pozitie mai putin confortabila...si mama mea are si nu e ceva care se mosteneste
o solutie care sigur merge, cu atat mai mult cu cat e aplicata mai la inceput, este sa pui un dop de pluta (pe lungime) de dimensiunea care iti e confortabila, intre degetul mare si cel vecin, apoi o shoseta...evident inainte de culcare, si sa dormi asa...nu e prea confortabil dar functioneaza sigur, in timp
combina si cu masaj zilnic, cu o crema hidratanta...ideea e de a repune osul in pozitia lui fireasca

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada101 spune:

Buna fetelor, vreau sa va zic ca si eu am, si sufar din cauza asta...Le am de cativa ani buni, si se maresc pe an ce trece. Port tocuri mereu, e adevarat ca ma dor...mai ales ca stau toata ziua incaltata la birou...sunt inestici ca ies din santale , ia forma pantofului...
Am auzit ca se pot opera, dar reapar.
la mine in familie are tata, acum nu stiu daca se mostenesc sau nu.

Va pup
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Sa va raspund eu din proprie experienta. Am monturi de cand ma stiu la amandoua picioarele, nu tin minte cand mi-au aparut deci va dati seama de cand le am. Acum am 27, nu ca ar conta asta foarte mult .. de fapt conteaza pentru ca mi-au aparut foarte devreme. Pot sa va spun ca eu habar nu am sa merg pe tocuri - nu am purtat in viata mea tocmai din cauza asta. Nu am avut pantofi ascutiti niciodata. Asa ca teoria asta cu "e din cauza incaltamitei" la mine nu se aplica. Poate in alte cazuri e valabila, dar la mine nu. La mine cam toata familia are asa ca parca inclin spre varianta asta.
Acum 3 ani am inceput sa ma duc la dr pentru ca ma hotarasem sa ma operez. Mi-a spus ca am bolta cazuta, talpa piciorului foarte lata din cauza asta. Platfus .. parca am si de asta. Oricum, toate belelele zici ca se adunasera acolo.
Buuun. M-am operat. Mi-au taiat "guguloiele" alea care ies in afara, oasele pe lung, mi le-au invartit, mi-au pus suruburi. Am insistat eu sa ma faca la amandoua picioarele deodata asa ca am stat o luna in pat. Oricum dupa operatie am fost cam dezamagita, ma asteptam sa fie mai bine. Tin sa mentionez ca eu m-am operat nu atat din motive estetice (cu toate ca si eu sunt super stresata de cum se vede in pantofi/sandale etc) cat datorita faptului ca ma dureau rau de tot picioarele.
Dupa un an m-am operat din nou ca sa-mi scoata suruburile si am sperat ca o sa mai umble pe acolo un pic sa le mai aranjeze. Dar nimic. Au zis ca nu au ce asa mai faca. Ceva de genul : e materialul prost, ce vrei mai mult ?? Sincer nu stiu daca chiar se mai putea sau nu umbla, dar eu am fost tare dezamagita.
Concluzia este asa: tocuri tot nu pot sa port, pantofi ascutiti .. nici atat. De la prima operatie am inceput sa port in toti pantofii talonete - un fel de branturi care au doua umflaturi care ridica bolta. Mi s-a spus ca trebuie sa le port toata viata. Chin si cu astea ca se fac pe comanda, dureaza, costa mult. Iar oricum mie mi se pare ca la un picior cel putin se reface incet- incet. Ca sa nu mai spun ca am niste cicatrici pe ambele labe ale picioarelor... iar durere tot este. Imi simt mai tot timpul degetele mari parca anchilozate si imi vine sa trag de ele

Nu stiu ce sa va spun, daca merita sau nu sa va operati. Poate ca as face dn nou operatia dar nu aici in tara. Poate la alt doctor .. Poate chiar e materialul prost si nu aveau cum sa faca mai bine.

Eu va recomand sa mergeti la un control, nu doare asta. Sa incercati cu pernite si talonete acolo unde puteti - se gasesc de la Sholl. Masajul pe mine ma ajuta. Exista si exercitii speciale, mers pe varfuri, pe lateral .. Exista si elastice speciale care ti le pui si iti trag degetul spre exterior.

Cam asta imi vine in cap acum. Am scris mult, nu stiu daca va ajuta.. sper doar !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ce inseamana "bolta cazuta" si "platfus"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Ba din pacate monturile se mostenesc, la mine in familie patru generatii de femei si barbati au monturi si poate mama a purtat tocuri, dar de la opincile strabunicii sigur nu se fac. E adevarat ca pantofii ingusti si cu toc inalt le fac dureroase si se maresc mai repede, asa ca pantofii sport sau cu talpa ortopodica sint ideali!
Sa revenim la tratamente, doar operatia le rezolva. Am un unchi care avea niste monturi uriase care s-au si infectat, asa ca a trebuit sa se opereze, sa le taie si sa poarte niste tije metalice citeva luni bune. Mi s-a parut o solutie extrema, asa ca pe cit posibil e de evitat operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Porumbita in mod normal laba piciorului trebuie sa aiba o curbura in mijlocul ei, cu care sa nu atingi pamantul... sper sa intelegi cum explic eu ca nu pot sa-ti spun stiintific . Eeee, cu cat aceasta curbura care e pe interiorul labei piciorului e mai lasata, e mai rau - asta inseamna platfus.
Mai e o zona, cum te uiti la talpa, imediat dupa degete, mergand spre calcai, sunt niste "pernite".
Eu la talonete am doua umflaturi cum va spuneam. Una care ridica partea de mijloc a talpii, alta care e pe mijloc, spre degete si care ridica pernitele astea.
Se pare ca purtand talonetele piciorul sta in pozitia lui fireasca si nu mai doare atat de tare si ai un mers mai ok.

Cred ca cel mai bine totusi mergeti si la un ortoped sa va dea niste explicatii mai bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Din pacate monturile se mostenesc. Si mama mea a facut operatie la ambele picioare si a crezut ca vor disparea cu totul, dar tot i-au mai ramas. Si se pare ca in timp cresc din nou. E o "adunatura" de calciu care se depoziteaza acolo, asa am inteles. Vroiam sa-mi fac si eu operatie, dar m-am razgandit. Daca tot o sa-mi recreasca , nu are rost sa ma chinui. Am vazut ce a patimit saraca mama.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Eu am un mont la piciorul stang de vreun an, insa simt ca se dezvolta in continuare si ma deranjeaza din ce in ce mai mult. Mie mi s-a spus ca exista mai multe cauze. Pe langa cele pe care le-ati scris mai sus, cica monturile pot aparea si de la faptul ca la un moment dat mi-au inghetat picioarele foarte tare. Eu cred ca de la asta mi se trage, mai ales ca in familie nu sunt cazuri si nici nu prea am purtat pantofi ascutiti.

Nu cred in operatie, ca am tot auzit ca e degeaba, insa merge foarte bine masajul.

Moira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Bunica si mama mea au monturi, eu am monturi. Pe ele le-am mai auzit plangandu-se de dureri, pe mine nu m-au deranjat pana acum din punctul asta de vedere. Un medic kinetoterapet mi-a zis o data sa port prin casa un dop de pluta intre degetul mare de la picior si urmatorul. Cred ca o singura data am aplicat metoda asta.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput