Siguranta si nesiguranta in cuplu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simona R. spune:

...Si daca mi-am pus inima pe tava,si daca sunt perfect de acord ca cel cu care traiesc trebuie sa ma iubeasca epilata sau nu ,mohorata sau fericita,spaland wc ul ,sau sarutandu-l dulce ,razand sau tipand .....si la un moment dat iubirea lui se duce pt ca(si mi-a trebuit ceva sa inteleg asta ....datorita cartilor lui Jacques Salome si a forumului}uneori iubirea poate diaparea din lucruri marunte despre care nu mi-am imaginat vreodata ca ar ucide o iubire frumoasa si raman cu inima franta si cu regretul ca am aflat prea tarziu toate astea..........si raman intrebandu-ma daca este suficient ca eu imi recunosc greselile iar el se multumeste sa spuna doar ca nu stie cum se poate sa nu mai iubesti dar ca trebuie sa acceptam asta .........o sa mai pot vreodata sa-mi pun inima pe tava cuiva???????????????????????????????Mai merita oare?

http://community.webshots.com/user/simonarida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, Simo, merita. Nu toti cainii sunt berci de coada.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

foarte interesant subiect.

eu cred ca viata NU e dreapta.
si orice ai face, in general exista unul care iubeste mai mult si fix din motivul asta partenerul sau iubeste mai putin. in viata, traiesti pe rand, cam ambele situatii.

eu cand am iubit deschis, mi-am pus sufletul pe tava...orice am facut nu a fost bine si pana la urma am fost respinsa. chiar dc nu ma epilam cu el de fata, eram silfida, superba si parfumata, spirituala si picanta...tot m-a respins.

cand nu am iubit cu fiori, dar am fost iubita...si dc ma epilam in fata lui si dc m-am ingrasat de la niste hormoni si dc am fost ciufuta si dezordonata, fara chef de sex...m-a iubit si a fost fascinat de mine....

iti poti permite sa fii deschisa si relaxata si naturala fata de el in 2 situatii:
- cand esti sigura pe el, stii ca te iubeste orice ai face si nu simti nevoia de artificiu...
- cand nu stii cu cine ai de-a face, sau nu iti poti controla firea...

as vrea sa intreb fetele care au declarat ca sunt deschise, relaxate...cum sunt ele iubite??? se simt in siguranta legat de sentimentele iubitului lor?
si cum sunt fetele care simt nevoia de "reguli": sa ma stie de la brau in jos, sa nu imi pun sufletul pe tava, sa nu ma epilez in fata lui. nu cumva sunt nesigure pe sentimentele lui?

eu am trait ambele senzatii. si atat va zic: in mom in care incepi sa iti pui probleme de orice fel, legat de comportamentul tau intr-o relatie, inseamna ca esti nesigura pe el, pe sentimentele lui. cand incepi sa te aranjezi "pt el", nu pt tine, si cu oarecare teama ca dc nu esti impecabila, pierzi ceva...cel mai posibil admiratia lui.....deja incepe declinul sigurantei tale. deja simti, justificat sau nu, ca TU iubesti mai mult. ca TU ai de pierdut..ca el e muult mai relaxat in ceea ce te priveste, decat esti tu in ceea ce-l priveste.

viata e o chestiune de alegere: vrei sa fii relaxata, vrei sa poti vb orice cu el, vrei sa te aranjezi cand si cum ai chef, vrei sa iti permiti sa fii si dezordonata, isterica, ciufuta, cu ciclu si depresie , cu iesiri de entuziasm ridicole, vrei sa faci declaratii de amor stupide si infantile, cand te apuca...fara sa le regreti peste 2 secunde...vrei sa te simti relaxata sa-l trimiti in delegatie cu 30 de blonde 90-60-90, bronzate la solar.....ei bine, ia-ti un barbat care te iubeste mai mult decat il iubesti tu pe el! vei fi "fericita", poate mai mult implinita, relaxata....

vrei senzatii tari, nesiguranta si chin, "rasplatita" cand si cand de o dovada de iubire furibunda, urmata apoi de saptamani de chin si intrebari si gelozii si tactici pentru a-l atrage....atunci pur si simplu iubeste pana la extrem. tu mai mult ca el.

_

Babyblue va pupa pe toti!!

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

pt ca PUR SI SIMPLU NU EXISTA situatia ideala: iubesti enorm, pasional, te iubeste enorm, pasional, dar in acelasi timp nu esti consumata de indoieli si gelozii, de fobii, senzatii de panica si disperare si din contra, esti relaxata, serena...

cred ca chestia asta dc exista, exista DOAR la inceputul unei relatii. si apoi relatia ajunge la o rascruce: fie el continua sa te iubeasca, admirandu-te si dorindu-te...iar tu te relaxezi, sentimentele tale pt el se "domolesc", o iau pe panta prieteniei profunde+respect, fie sentimentele lui se "domolesc", incepe o pseudo stare de "plictiseala" in el si dorinta inconstienta de nou, iar tu incepi disperarea si tactica furibunda de a face orice pentru a-l atrage si a-l mentine fascinat.

_

Sunt ceea ce sunt, ceea ce pot, ceea ce vreau! Nu incerca sa ma schimbi, doar tu vei avea de suferit! Nu pricep critica si am multe reactii pripite si deplasate. S-a inteles, da??:)))

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nume

Cel mai mare afrodisiac pt. un barbat destept e independenta partenerei. Femeile care au motive sa fie sigure pe ele sunt dezirabile.

Vorbele bunicii tale ascundeau alt talc, care nu se refera la ce gandeste, sau ce strategii pune la cale femeia, ci la faptul ca trebuie sa isi pastreze toate perspectivele deschise(nu cele afective), sa nu poata fi anticipata, sa nu devina familiara ca mobila din living. Asta tine de resursele ei personale de a deveni.

parerea mea

nume

chestia asta e perfect adevarat...DAR....are loc cand femeia NU iubeste cu fiori si disperare. ci doar cand este suficient de detasata din punct de vedere afectiv, incat sa-si permita firesc sa o faca. ca dc o face gandit, este vorba tot despre o TACTICA. dc o face natural, este vorba IN MOD CLAR despre o iubire fara flacara din partea ei, adica o iubire mai molcoma, care ii permite independenta psihica, emotionala..

_

Mergi la inceput

quote:

Hmmm …siguranta de sine reflecta evidenta ca poti trai fara el dar nu vrei; ca relatia cu sotul tau nu inseamna dependenta, il iubesti pt. ca alegi sa faci asa, pt. ca el merita, pt. ca e exact ce ti-ai dorit.
Mai exact: poti sa atragi atentia altor barbati dar nu te intereseaza pt. ca l-ai ales pe el( A fi capabila sa inspiri admiratie si sentimente puternice.

…parerea mea
nume

exact ce spuneam: chiar POTI trai fara el..dar nu vrei.
insa cand iubesti cu disperare NU poti trai fara el si asta se simte, se vede...se tradeaza.

concluzia mea: SIGURANTA ITI VINE ATUNCI CAND EL TE IUBESTE MAI MULT DECAT TU PE EL, sau NU IL IUBESTI CHIAR ASA CU FOC..dc nu e asa, totul e o mimare si o tactica si exact o dorinta subtila de a-l face cu orice pret sa fie fascinat de tine. adika fix subiectul lunei.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by babyblue

quote:

Cel mai mare afrodisiac pt. un barbat destept e independenta partenerei. Femeile care au motive sa fie sigure pe ele sunt dezirabile.

Vorbele bunicii tale ascundeau alt talc, care nu se refera la ce gandeste, sau ce strategii pune la cale femeia, ci la faptul ca trebuie sa isi pastreze toate perspectivele deschise(nu cele afective), sa nu poata fi anticipata, sa nu devina familiara ca mobila din living. Asta tine de resursele ei personale de a deveni.

parerea mea

nume

chestia asta e perfect adevarat...DAR....are loc cand femeia NU iubeste cu fiori si disperare. ci doar cand este suficient de detasata din punct de vedere afectiv, incat sa-si permita firesc sa o faca. ca dc o face gandit, este vorba tot despre o TACTICA. dc o face natural, este vorba IN MOD CLAR despre o iubire fara flacara din partea ei, adica o iubire mai molcoma, care ii permite independenta psihica, emotionala..

Deci nu ar exista decat femei care sa iubeasca fie "cu disperare" fie "fara flacara"? Eu zic ca nu. babyblue, ramane sa-l gasesti si tu pe cel care sa-ti tina treaza pasiunea si dorinta fara sa te consume accese de disperare. Ce-i drept, eu nu am stiut niciodata ce-i aia disperare in relatia cu un barbat (sotul meu mi-a si spus ca daca as fi fost femeia-crampon fugea in minutul doi unde vedea cu ochii), sunt ce-i drept independenta, dar nu ma regasesc in descrierea "fara flacara". Ofer si primesc iubire, iar asta nu e intotdeauna echivalentul lui "a arde".

Cel putin asta e viziunea mea despre o relatie adulta si sanatoasa.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Eu sunt de acord cu Babyblue - in sensul ca dragostea arzatoare, pasiunea aceea mistuitoare - nu ai cum sa o ascunzi oricat de independenta, si pe picioarele tale ai fii. Cand te loveste nu te poti opune valului. Si da, cred ca sunt rare cazurile in care amandoi simt la fel, dar se intampla (eu una am trait asa ceva). Tot adevarat este insa ca aceasta pasiune nu tine forever si ca in majoritatea cazurilor nu "le trece" in acelasi timp ambilor parteneri. Si-atunci da unul iubeste mai mult si...depinde pe ce parte a baricadei te afli.

Dar sunt de acord si cu Miss Parker - exista si "iubiri" mai inistite mai calme, mai mature, mai cerebrale...ceea ce nu inseamna ca sunt lipsite de pasiune.

Pana una alta depinde foarte mult si de individualitatea fiecaruia. Unii sunt mai pasionali din fire, traiesc mai intens orice emotie fie ele pozitive sau negative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Eu nu sint asa sigura ca dragostea vine si sta cu asa usurinta. Si mai cred ca e egoism si imaturitate sa crezi ca cineva te va iubi EXACT asa cum esti si ca nu trebuie sa faci nimic in plus decit sa fii tu insati, si sa faci scoala de self-esteem din Babadag.
Eu cred ca schimbarea din dragoste e singura care merita efortul si care dureaza in cele din urma.
Si mai cred ca fiecare dragoste cere multa, ingrozitor de multa munca, si cea pentru Dumnezeu si cea pentru copil si cea pentru sot.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

exact asta cred si eu.
Aici e un fragment dintr-un articol:

Pentru o casnicie de durata, trebuie ca ambii parteneri sa se gandeasca mai intai la lucrurile pe care aceasta le implica si la compromisurile pe care trebuie sa le faca. “Cand tinerii se casatoresc, are loc o schimbare de statut si de roluri, de aceea cei doi au nevoie de o perioada in care fiecare isi adapteaza stilul de viata noului statut”, a explicat psihologul drd. Mirela Zivari, care a mai adaugat ca, “la inceput, are loc o lupta pentru impartirea si stabilirea teritoriilor. Apoi, pe parcursul casniciei, fiecare etapa noua la care trec cei doi parteneri aduce cu sine schimbarea si perioada de acomodare”. Pentru a avea o casnicie armonioasa, trebuie sa luptam zilnic, pentru ca tocmai in viata de zi cu zi apar obstacolele ce trebuie depasite. Ironia sortii face ca tot in aceste momente sa apara si oboseala si grijile. Dar lupta trebuie sa continue, si uneori va fi chiar impotriva propriei persoane, defectelor noastre, pentru a incerca sa imbunatatim toate aspectele vietii: familie, profesie, intelect sau relatii sociale. Dar pentru acest lucru este nevoie de sprijin mutual si de o buna comunicare.

sursa:
http://www.gardianul.ro/2007/09/24/stiinta-c54/iubirea_dureaza_de_obicei_7_ani_si_casnicia_-s101638.html

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Referitor la mesajul initial al lunei, povestea mea a fost pe invers. La inceput eram prea fricoasa ca pot pierde totul (adica pe el) si faceam tot ce-mi statea in putinta sa fiu asa cum credeam eu ca isi doreste eu sa fiu, in loc sa fiu eu, cea reala si naturala. Eram probabil prea stresata de ideea pierderii lui. Mi-era teama ca nu pot face fatza unei despartiri si atunci instinctul meu de conservare imi spunea sa nu protestez prea mult cand ceva nu-mi convenea. Daca tii cont si de faptul ca ma chinuia o teribila lipsa de incredere in sine, asta dubleaza tot efectul. Si-n timp, usor usor am invatat sa fiu pe dinafara cea care sunt si pe dinauntru, am invatat sa-mi spun parerile si opiniile si sa nu mai fiu conforma cu tot ce-i in jur. Si asta nu i-a placut. Si nu-i place in continuare pt ca ma compara mereu cu cea care tacea si nu comenta nimic si nu protesta si se multumea cu putin. Dar va trebui sa invete sa ma accepte asa cum sunt. Cand in sfarsit am descoperit si eu ce inseamna sa nu te mai ascunzi in ungherele sufletului tau, nu vreau sa ma intorc iarasi la a fi conforma cu normele celorlalti. Vreau sa ma bucur si eu de privilegiul de-a fi eu insami fara sa-mi fie teama de repercursiuni.
Asa ca eu as pleda pt fii tu insati, nu trebuie sa gasim tertipuri pt a ne face iubiti si mai mult decat suntem. In felul asta hranim o imagine nereala despre noi. Pricipiul protrivit intr-o relatie e sa gasesti un pantof pe marimea piciorului tau, nu sa-ti ajustezi piciorul in functie de pantof.
Pana la urma totul tine de experienta de viata pe care am avut-o fiecare pana acum: mi-e viata mi-a demonstrat ca e de preferat sa nu te-ascunzi, tie viata ti-a demonstrat ca e uneori mai bine sa alterezi un pic realitatea ca sa fie totul mai bine. Si de aici parerile pot fi pro sau contra in functie de experienta fiecaruia.

Normal ca genul de ascunzisuri la care apelezi tu sunt inofensive, dar eu mi-am permis sa extrapolez totul.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput