elev mort prin cadere de la et 9
Raspunsuri - Pagina 17
XIO spune:
Alessia , adolescentii nu il vad ca pe un erou(ia citeste pagina lui de hi5 sa vezi) , si spu asta pt. ca sunt mai apropiata de adolescenta decat tine de exemplu.
Cand vezi la TV scandal, cand vezi cat sufera ai lui , cum s-au distrus atatea vieti nu te gandesti la el ca la un erou.
Te gandesti ca s-a incurcat rau cu profa , ca s-a sinucis(daca asta a facut) aiurea , ca a pierdut o posibila cariera in fotbal, ca lumea il plange si e socata
Nu spui "wow , ce tare e ala , a murit si a fost votat cel mai sexy".
Stii de ce a fost votat?Pt. ca atunci cand moare cineva sunt destule pers. care sa ii spuna "adio ingerule" , nu pt. ca au fetele fantezii sexuale cu el .
Cred ca ebine ca a fost mediatizata povestea , macar asa poate isi dau seama si ceilalti cu ganduri negre ca e o prostie sa te omori pt. cineva sau ceva.
Nu cred ca il vad ca pe un erou , mai degraba ca pe un las...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
saphir spune:
quote:
Originally posted by alessia105quote:
Originally posted by saphir
Iar colegii de care vorbesti ca au avut si au nevoie de consiliere psihologica, crezi ca il vad ca pe un erou? Din cauza asta sunt atat de socati si au nevoie de psiholog...?
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
pai si eu am zis acelasi lucru ..quote:
ca o fapta ca aceatsa zdruncina din temeli vietile celor apropiati ...incepand de la painti ,iubita ...si terminand cu colegii de clasa si profesorii .(.patru elevi din clasa lui Bogdan au cerut consiliere psihologica ptr ca nu pot sa treaca peste moment ) ]
hai ca ne intelegem
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
Ce vroiam eu sa spun si poate ca nu m-am exprimat foarte clar sa fiu pe intelesul tau, era fix ce a zis XIO, numai ca eu nu am fost atat de explicita.
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
alessia105 spune:
hai ca nu vroiam sa va povestesc si sa va arat dar o fac acu ..
fratele fostului meu este elev in Liceu Grivitza in clasa a 11 a ...uitati conversatie cu el de aseara ...el m-a abordat si nu eu ...el a inceput discutia si nu eu ...si o sa vedeti ca el cu manuta lui a scris ca mai toi din clasa lui au aceeasi parere ..deci nu is asa de departe de adolescenta ca sa stiu ce gandesc ....mai ales ca mie imi e farte drag baiatul asta ..il stiu decand s-a nascut si il iubesc ca pe un frate si el ma iubeste ca pe o sora desi nu mai avem nici o legatura de rudenie dar i-am ramas confidenta ( mama lui a decedat din pacate in 2000)
[sters de autor ]
e opinia unui adolescent nu a mea ....cum i-am spus si lui NO COMENT
Edit: bag mana in foc ca nu era prieten cu el daca il vazuse de cateva ori poate prin liceu ...ptr ca un prieten e ffff afecatat si nu vb de cat de cool e asta ...
Candy spune:
Eu din chat-ul asta inteleg ca il "invidia" ca murit din dragoste (poate fi o figura de stil, nu stiu daca trebuie luat chiar ad litteram), nu ca s-a sinucis. Da, pentru adolescenti poate fi "cool" ca a avut o relatie reala cu profa de romana... Ca a dobandit notorietate postuma... Dar asta nu inseamna ca il vor imita si altii numai din spirit de turma.
Anyway, what's the point?
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
alessia105 spune:
Tocmai asta e "The point" .. copii astia gasesc cool-ul in drame si noi le dam apa la moara prin toata tevatura asta ( si nu numai asta mai is exemple ) ...Eu una acum dupa discutia asta am inceput sa imi fac probleme,ba chiar vreau sa il sun pe tatal lui sa aiba o discutie serioasa cu el ....oare ce s-ar intampla daca Suzy( care by the way e si ea mai mare ca el ) a lui il paraseste ??? devine si el "cool" si invidiat de altii ???el e un baiat cu capul pe umeri ( cel putin asta vad eu din discutiile pe care le avem )dar si despre Bogdan se spune acelasi lucru ...
De asta am spus ca e datoria noastra ca societate sa ii protejam pe acesti copii si sa ii invatam ca o sinucidere nu e "cool" ...nu stiu cum....dar ceva trebuie facut ..
claudela spune:
Si eu cred ca sunt multi tineri carora le place sa braveze prin comportament, prin limbaj dar asta nu inseamna ca au si curaj sa faca ceea ce sustin...
XIO spune:
Alessia , tie cum ti s-a parut Romeo si Julieta?
Cred ca la o anumita varsta toate pers. de pe glob(multe , nu toate) au spus cu un zambet larg pe fata "ce frumooooooos" referindu-se la aceasta poveste.
In schimb cand ma gandesc la asta a lor nici prin cap nu-mi trece ca ar fi ceva frumos sau ca baiatul a murit din dragoste. A murit la nervi , nu din dragoste.
Ca sunt si pers. mai ..... nu stiu cum care considera ca wow ce fain e , trist, sunt pers. care cauta atentie.
Pe mine ma dezgusta iesirile astea adolescentine cu taiat incheietri si autoflagelare din dragoste , nu sunt altceva decat un strigat mut al unui copil ignorat.
Citeste pe pagina lui de hi5 sa vezi cateva pareri.......
Si spune-i lui Rari sa-si bage mintile in cap , ca dupa moarte nu vede cum lumea il plange sau injura si oricum nu ii mai foloseste la nimic...
saphir spune:
quote:
Originally posted by alessia105
Tocmai asta e "The point" .. copii astia gasesc cool-ul in drame si noi le dam apa la moara prin toata tevatura asta ( si nu numai asta mai is exemple )
De acord cu tine pana la un punct...nu se face tam-tam pentru a le da apa la moara copiilor si nici pentru a le arata ce "cool" a fost Bogdan... ci pentru a se descoperi in ce conditii a murit copilul ala.
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
Candy spune:
Mie mi se pare ca nu s-a discutat, de fapt, fondul problemei, si anume vidul legislativ care impiedica Min. Educatiei sa ia masuri in acest caz si in altele similare. Ei au declarat ca un astfel de caz poate fi catalogat drept "imoral", dar nu si "ilegal", pentru ca legea actuala nu precizeaza sanctiuni in cazul unor relatii, inclsuiv sexuale, profesori-elevi. Cu alte cuvinte, impotriva profei nu se poate lua nici o masura legala ptr incalcarea normelor deontologice, pentru ca nu exista temei legal.
Mie mi se parea de la sine inteles ca in astfel de cazuri profesorul ar fi trebuit sanctionat drastic, nu numai pentru faptul ca prin comportamentul sau a contribuit direct sau indirect (ramane de vazut) la moartea unui tanar, dar si ptr faptul ca a constituit si un model de imoralitate (prin adulter, in primul rand), cand de fapt trebuia sa fie un reper moral pentru elevi. Ce ar putea invata de la un astfel de profesori adolescentii in formare?
A fost vreo dezbatere pe tema asta, ca io una n-am vazut?
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
XIO spune:
Ca tot vorbim de profesori si elevi , mie nu mi se pare nimic iesit din comun o relatie intre un profesor si o studenta atata timp cat el nu preda in institutul in care invata fata.
Am o colega de liceu care e cu proful nostru de economie si se casatoresc.
Ea era tipul filosof , cu intrebari despre nemurirea sufletului, cugetari adanci rau de tot , total impotriva sexului(ne cam enerva pe toti in perioada aia).
La un moment dat cand eu si niste baieti faceam glume pe teme sexuale a spus "yeaks , mi se pare scarbos sexul.daca as putea as face un copil cu mintea , ca sa nu trebuiasca sa -l practic".I-am spus atunci ca il voi intalni pe "mintea" odata si odata si il voi duce de mana pana la ea
Anul urmator a aparut proful asta nou de piho/economie/filosofie/logica , nu stiu ce exact, tanar , arata bine , cu logodnica de 6 ani de zile.
La sf. unei ore ne-a intrebat "ce culoare are pixul din mana mea?" , iar dupa 10 minute de explicatii stiintifico-fantastice si exasperarea mea ne-a spus ca de fapt nu exista nici un pix la el in mana , ca e doar perceptia noastra.
la sf. orei am luat-o pe colega de mana si i-am spus aratandu-i-l pe prof "deea , el e Mintea" dupa care am plecat.
In anul urmator(si ulitmul) ei erau impreuna(se despartise de logodnica lui cu care intre timp se imprietenise colega), el nu mai preda la noi, iar acum urmeaza sa se casatoreasca.
Situatia asta nu mi se pare de condamnat atata timp cat el a avut bunul simt sa se mute de la scoala noastra , nu au facut relatia publica, totul era ok.
Sa se instituie legea , dar doar pt. anumite situatii.