firma import
Am firma,spatiu,etc in Ro.Vreau sa ma apuc de import produse industriale din UE repectiv Italia.
Vreau insa sfaturi, privitor la noile legi sau mai bine zis ce-a ramas din vechile legi ,dupa 1 ianuarie 2007.
Ce se mai plateste la intrarea in tara,vizavi de taxe vamale?
Unde se vaia o pauzaste marfa?
Ce trebuie sa stiu cand cumpar marfa din Italia.
In ce limba se vor scrie facturile?
Ce acte imi trebuie in Italia cand cumpar marfa?( stampila,etc ?)
Va rog mult sa-mi dati orice detaliu care m-ar ajuta sa n-o dau in bara de la inceput
Raspunsuri
elly_b spune:
cici cel mai bine sfatuieste-te cu expertul contabil care-ti semneaza depunerile sunt multe aspecte.
taxe vamale nu se mai platesc. tva ori platesc ei acolo ori tu aici. dar nu stiu exact. ma pot interesa.
facturile se scriu in limba emitatorului sau in limba de circulatie internationala. atata timp cat sunt datele firmei tale pe factura si specificatiile tehnice ale produselor (ai zis industriale) e ok.
nu sunt de meserie dar am multe cunostinte in domeniu. daca vrei iti pot recomanda pe cineva dar depinde de unde esti sau de unde este inregistrata firma
mami de annelies (30.06.2005)
poze gaga mic si dulce
cici spune:
In primul rand ma scuzati pentru randul al 4-lea ,am editat de 3 ori si vad ca tot ceva de necitit iese.In loc de "unde se vaia o pauzeste marfa" ar trebui sa scrie unde se vaia o pauzaste.E comic ca nu intra editarea si gata.Rog un moderator sa ma ajute.
Elly,economista care se ocupa cu actele mele ,nu a avut de-a face cu import export ,lucru pentru care am apelat la voi,pentru ca aici pe forum am gasit oricand raspuns la cele mai dificile probleme.
Sunt din Campulung Moldovenesc,si nici nu-mi place sa ma duc la cineva care face deja acest lucru.Ma gandesc ca toti isi apara interesele si nu spun chiar toate dedesupturile.
Aici pe forum ,nu fac concurenta la nimeni.
cici spune:
Fratilor,n-am mai vazut asa ceva ,deja rad in hohote,in loc de vamuire imi apar alte cuvinte.
Ajuttoor!!!
elly_b spune:
cici, in primul rand ma gandeam eu ca am spus prostii . am aflat intre timp ca tva platesti la vanzarea produselor.
oricum economista ar trebui sa stie sau macar acum ca tot va avea de-a face sa citeasca legea. intr-adevar au fost multe modificari.
inca o data scuze nu sunt de specialitate. poate intra cineva care iti poate da mai multe detalii.
dedesubturi sunt si ceea ce iti pot spune cu siguranta este ca inca se pot face multe. iti trebuie un contabil bun care sa te sfatuiasca.
mami de annelies (30.06.2005)
poze gaga mic si dulce
ENYA spune:
quote:
Initial creeata de cici
Am firma,spatiu,etc in Ro.Vreau sa ma apuc de import produse industriale din UE repectiv Italia.
Vreau insa sfaturi, privitor la noile legi sau mai bine zis ce-a ramas din vechile legi ,dupa 1 ianuarie 2007.
Ce se mai plateste la intrarea in tara,vizavi de taxe vamale?
Unde se vaia o pauzaste marfa?
Ce trebuie sa stiu cand cumpar marfa din Italia.
In ce limba se vor scrie facturile?
Ce acte imi trebuie in Italia cand cumpar marfa?( stampila,etc ?)
Va rog mult sa-mi dati orice detaliu care m-ar ajuta sa n-o dau in bara de la inceput
casuta cu pitici
off-topic: cici, in primul rand, nu mai rade
orice mesaj care include obscenul m.u.i.e. (in cazul tau, "se va.m.u.i.e.s.t.e. marfa") este "filtrat" si se "repara" cu "ia o pauza"
on-topic:
-la orice marfa adusa din spatiul UE , nu platesti TVA in vama
-marfa nu se mai va.m.u.i.e.s.t.e ci pur si simplu se livreaza la adresa indicata de tine (ce conditie de livrare ai? platesti tu transportul, sau furnizorul?)
-marfa poate fi insotita de packing list (si CMR daca e cazul unei livrari cu camionul), dar nu obligatoriu de factura, aceasta ti se poate trimite separat, prin posta, daca vrei tu.
-facturile se pot scrie in italiana, sau alta limba de circulatie internationala, oricum e un document care te priveste doar pe tine, si contabilitatea ta, deci e important sa-l intelegi tu.
Daca mai ai intrebari, scrie.Dar eu mai sunt "pe-aici" abia luni
Amalia si Vladi ( 6 ani si 10 luni)
cici spune:
Enya,mersi mult!!
In primul rand m-ai scos din ceatza ,ca imi venea sa scriu cuvantul de 100 de ori sa vad de ce imi joaca feste tastatura.
Chiar asta n-o stiam,vorba lui Columbeanu "Misto"!!
Eu voi plati transportul,sora mea va fi acolo si va cumpara produsele.
Ii trebuie stampila societatii? ceva acte cand intra in tara?Ea va veni cu marfa si cu masina care aduce marfa.
Daca ai mila de mine ,spune-mi ce inseamna CMR.
Cu siguranta voi mai avea nevoie de sfaturi de la tine dar ,voi incerca sa-ti multumesc intr-un fel placut aici la www.casa-gianina.ro