Suport moral in lupta contra kilogramelor

Suport moral in lupta contra kilogramelor | Autor: Juanny

Link direct la acest mesaj

Nu cred in dietele miracol si sunt constienta ca cea mai buna dieta e un regim de viata sanatos. Am deschis un nou subiect pe aceasta tema intrucat chiar as dori sa-mi gasesc un grup de prietene care sa ne sustinem moral. Nu am zeci de kilograme de slabit, insa in fiecare zi imi spun: "de maine incep" si maine nu fac nimic in acest sens pentru ca efectiv sunt cu moralul la pamant. Am nevoie de ajutor pentru ca doresc sa scap de aceasta problema pentru totdeauna.
Vreau sa ne spunem aici off-urile si atunci cand simtim nevoia de a imbuca ceva sa simtim ca cineva, aici e alaturi de noi. As vrea ca sa fie valabil si pentru mine motto-ul: "Mananc ca sa traiesc, nu traiesc ca sa mananc".

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Ok, Juanny, ai un client
Si eu vreau sa slabesc, si mie imi cam lipseste voiinta, si eu tot promit si toooot aman. Si ma consolez cu o vorba de duh auyita nu mai stiu pe unde: cica fara speranta sunt doar cei care inceteaza sa mai incerce. Nici eu n-am chef de diete din alea super drastice, dintr-o mie si una de motive, dar as vrea sa mananc mai sanatos implicand aici si pierderea catorva kg. Dar te previn ... am mai bantuit si prin grupul de suport pentru slabit 5 kg si...cu n-am curjaulsa mai intru ca m-as alege cu un si n-am chef sa-l port dupa mine pana dau jos 4 kg.
Asa ca...hai sa incercam impreuna. Tu cat vrei sa slabesti si ce dieta iti propui?

Mamica de spiridus

Spiridusul in al treilea an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo37g spune:

eu va spun din proprie experienta am tinut dieta daneza de 13 zile si intr-adevar am dat jos in jur de 7 kg, dar...am pus dublu la loc si mi-am dat metabolismul peste cap.
anul trecut am fost 3 luni in italia si am slabit din cauza stresului vreo 5 , dupa care iar le-am pus la loc in momentul cand m-am intors in tara , si cred eu ca dupa o varsta greu le mai dam.
singura modalitate de slabit e gimnastica si o dieta cat de cat mai sanatoasa fara grasimi in primul rand.
uitati-va la teo si monica anghel , au tinut si ele , aratau super , dupa care s-au ingrasat la loc, fiindca nu te poti abtine de la inghetata , o prajiturica sau o feliuta de salam , gresesc?
mi-e cam rusine sa recunosc dar asta e ... am 1.63m si 75-76kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Hai ca ma bag si eu:)
De multa vreme mi-am tot propus sa scap de 5-6 kile, care mi-au ramas in plus dupa nastere, da pur si simplu nu am vointa. Poate si fiindca sunt obosita (copilul meu nu doarme bine de cand s-a nascut) si a manca e un mod de compensa nesomnul, habar n-am. Tot asteptam sa imi dea cineva un imbold, sau sa vina cu o dieta la care sa ma ambitionez sa o tin. Dar nu din cele dure, care nu fac decat sa te dea peste cap.
Ei ce ziceti? De ce regim ne apucam?
Ca sa nu mai zic de Pilates, pe care cu rusine spun ca nu le-am mai facut de vreo 2-3 luni...

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juanny spune:

Ma bucur mult ca deja mi-am gasit doua prietene de suferinta si poate vom reusi ceva impreuna. Ai mare dreptate Teo, ca e taaaaare greu sa ne abtinem de la atatea tentatii, nici nu cred ca voi reusi vreodata sa ma abtin de la ele, insa tare mi-as dori sa ajung sa pot spune am avut pofta de ceva dulce si am mancat o bucatica de ciocolata sau o bombonica si nu toata ciocolata sau toata punga de bomboane. Nu stiu daca cunoasteti senzatia, dar eu daca nu am tot timpul la indemana ceva dulce am o stare de nervozitate groaznica si nu pot sa fac nimica. A devenit ca si un drog.
Sunt mamica a doua fetite gemene, am nascut de sase luni si dupa o sarcina groaznica am ramas cu 46 kg, iar in 2-3 luni am ajuns sa am cu 8 kg mai mult si asta doar pe baza de dulciuri. 5 kg daca as slabi m-as simti super bine, insa cele 5 kg sa fie grasime si nu apa. Intr-un an de zile am avut fluctuatii de greutate destul de mari si asta se resimte. In fond si la urma urmei nu chiar cele 5 kg in plus sunt marea problema ci faptul cum privesc eu lucrurile momentan, efectiv nu duc o viata sanatoasa din nici un punct de vedere si asta afecteaza foarte mult corpul. Vreau sa ma simt si eu odata bine in propria mea piele, sa spun ca am facut si eu ceva pentru mine.
Mi-am facut rost acum de un program de pilates, versiunea de 50 min, de maine as vrea sa incep sa- fac, dar nu am de fel incredere in propunerile mele pentru ca stiu ca de fiecare data fracasez si mereu imi gasesc scuze. Am ajuns ca efectiv sa nu am chef nici sa ies din casa, dar am doua fetite minunate si macar pentru ele trebuie sa fac ceva, pentru ca acuma poate veti spune ca nu am multe kg de dat jos, dar daca continui asa peste un an...
Danitin, vreo 5 kg as vrea sa dau jos, sa fac mult sport ca asta imi lipseste f mult si in rest sa ma abtin efectiv de la orice dulce. Niciodata nu prea am mancat eu grasimi, la mancare sunt destul de pretentioasa si ma cam pot abtine de la orice, dar cred ca mai bine as manca o bucata de carne decat o ciocolata de 200 gr. Cam asta ar fi drumul pe care as dori sa-l urmez, dar...
Sper sa alcatuim o echipa de minune si sa ne sustinem reciproc, daca ne-am abatut de la dieta sa recunoastem si sa analizam care au fost motivele pentru care am incalcat-o, sa ne spunem unei alteia de ce nu putem sa ne atingem scopul.
Va multumesc fetelor ca mi-ati scris si sper din tot sufletul sa reusim impreuna si sa devenim mandre de noi insine. La mine autostima e pe undeva jos de tot si sper sa fac ceva ca sa pot sa am din nou incredere in mine.
Va doresc o dupa-masa si o seara placuta! Bebitele mele cer de mancare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Juanny spune:

Bine ai venit Coraly! Fetitele mele dorm destul de bine noaptea, insa uneori se mai trezesc, incepe una sa planga si atunci o trezeste si pe cealalta si mamica ce face? In toiul noptii ba o bombonica, ba o bucatica de ciocolata si uite asa din rau e si mai rau ca dupa ce am mancat am remuscari. De multe ori m-am gandit ca sufar de bulimie, dar departe nu sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

ma bag si eu...
nul trecut in ianuarie am avut 78 kg. Am slabit in cateva luni, am ajuns sub 60... acum am 62 dar nu vreau sa ajung din nou cum am fost Incerc sa nu fac exces, dar imi plac dulciurile la nebunie, si mi-e lene de miscare... dar ma enerveaza grasimea pusa la loc. Nu e mult, dar nu vreau sa ma resemnez cu ideea asta, pt ca incet-incet pot sa ating tona... Haideti sa nu ne lasam!!!!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezarine spune:

Ma bucur ca s-a deschis un subiect care sa atace problema kg in plus din alta perspectiva decat numai cea alimentara si anume suportul moral. Simt ca si eu am nevoie de el, mai ales in situatiile acelea cand ai ciocolata/pizza/cartofii prajiti in fata si se da marea batalie interioara: sa...da sau sa...nu. Problema mea e ca nu pot controla portiile, adica nu ma pot opri la o patratica de ciocolata, ca un om normal. Uite aici vreau eu sa ajung, nu la un refuz si o restrictie totala asupra alimentelor "rele" ci la controlul portiilor. Acum sunt in faza in care mai bine nu mananc deloc din ce stiu ca ma tenteaza la "festin culinar", ceea ce, bineinteles, in timp aduce frustrare si accese de "spart frigiderul" :D
Dar fac progrese si sper ca intr-o luna doua sa se vada bine si la cantar.
Va pup si sunt alaturi de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

ma primiti si pe mine?
si eu as mai avea de dat jos. am 57-58 kg dar sa ma bata cineva daca mai pot sa dau jos si as vrea vreo 5 kile sa fiu iar ca inainte am dat jos . in timpul sarcinii am luat cam 16-17 kilograme dar acus nimic se tin lipici de mine.de mancat mananc la pranz si vinerea serios chiar manac odata pe zi si sport nu mai imi trebuie ca il plimb in fiecare zi pe piscot o orajumate dus si in ca o ora jumate intors pe putin zilnic

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

piscotel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Juanny, nu ai zis daca alaptezi sau nu, ca atunci clar iti cere organismul dulce. Eu in primele 5-6 luni mancam noaptea, de regula o cana de lapte o puneam langa mine, si daca nu-mi ajungea mai mergeam la frigider. Dar dupa aia am trecut la banane, o banana pe noapte aproape 1 an jumate. Acum, de vreo 2 luni nu mai mananc noaptea, in schimb ziua da:) Si nu inteleg de ce imi trebuie dulce. Trebuie sa mai citesc ce simbolizeaza nevoia asta de dulce, ca parca stiam ca si dezechilibrele de minerale/vitamine o cauzeaza.
Nicole, nu e bine ca mananci o data pe zi. De aia nu slabesti. Organismul primeste prea putina mancare si de aia o stocheza!!! Foarte simplu. Ia incepi sa mananci de minim 3 ori pe zi, mese rezonabile, nu prostii si vezi daca nu se schimba ceva.
Eu cred ca si de oboseala nu mai slabesc. Am citit in mai multe locuri ca printre cele mai importante conditii sa slabesti este sa dormi minim 8 ore pe noapte. Eu eu de 2,4 ani nu dorm, asa ca ma gandesc ca si asta o fi o cauza. Da in ultima luna zici ca michiduta ma bantuie, nu ma pot abtine. Nu mai am putere sa tin regim. Ce-i de facut?

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creasta spune:

Trebuie sa recunosc ca am salbit cu pastile 18 kg in doua luni ianuarie si februarie,din februarie pina acum maninc normal,adica sanatos,fara piine dulciuri prajeli,numai fiert,carne la gratar,lapte si iaurt si multe multe fructe,trebuie sa spun ca am o viata sedentara,dar totusi ma mentin inca la aceeasi greutate de 3 luni,sa vad cit o tine minunea.

Corina

Mergi la inceput