Compresa lipita de rana deschisa
Cum fac sa indepartez un pansament care s-a lipit de rana deschisa?
Raspunsuri
blue eyes spune:
am incercat, degeaba! Nici cu ulei nu pot sa-l desprind. ![]()
_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Nicoleta spune:
Fa baie cu el, dar daca rana e deschisa, nu stiu ce sa zic, daca se infecteaza?
Nicoleta
corina30tg spune:
nu pune ulei! Umezeste-l bine cu ser fiziologic sau apa distilata sau chiar cu apa oxigenata si ai rabdare! incearca putin cate putin sa-l deprinzi. Nu te grabi!
Corina, mama lui Mihai-Alexandru
http://new.photos.yahoo.com/corina30tg/albums/
Ana68 spune:
Foloseste rivanol sau apa calda.Trebuie mult lichid,pana se inmoaie rana.Se va lua si din coaja inmuiata formata pe rana si rana se va redeschide,dar asta este dezavantajul pansamentului pus pe rana deschisa.Incearca sa lasi rana ne pansata,pana se usuca putin si aplica un unguent gen Tetraciclina,apoi pansamentul.Daca vrei sa se vindece mai usor trebuie sa lasi rana descoperita,sa prinda coaja.Sub coaja formata rana se va vindeca singura,mai incet,dar sigur si la sfarsit coaja va cade singura.E bine ca coaja sa nu fie zgandarita,sa nu fie rupta,chiar daca locul ranit o sa "manance" cum se spune,adica o sa gadile...altfel ramane semn.
Sanatate maxima!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
bird70 spune:
N-am mai fost de mult in Romania si nu stiu ce se gaseste acolo, dar aici sunt foarte comune niste pansamente care nu se lipsesc de rana. Se gasesc si prin farmacii.
Ca sa dezlipesti pansamentul foloseste ser fiziologic si multa rabdare.
blue eyes spune:
Va multumesc, fetelor! O sa incerc si sper sa-l eliberez de el. Sanatate tuturor. 
_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
miria_cristina spune:
Pe rana nu se foloseste apa, serul pentru ca genereaza puroi.
Se umezeste din belsug si se lasa sa se inmoaie crustele care s-au lipit de pansament cu apa oxigenata sau rivanol.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Gandacel spune:
mie medicul imi turna rivanol, dar turna, nu doar umezea. iese frumos si nu se infecteaza.
alimaxi spune:
Cu Rivanol cel mai bine. Doar ca trebuie "turnat", cum zicea Gandacel.
Si cu multa rabdare , desigur!
Alina si
Maximilian
noastre la
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alina_anamaria/my_photos