Compresa lipita de rana deschisa
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
quote:Serul fiziologic (steril evident) genereaza puroi?
Originally posted by miria_cristina
Pe rana nu se foloseste apa, serul pentru ca genereaza puroi.
emushi spune:
serul...? nu cred
dar oricum e mai bine cu rivanol, e si dezinfectant!
pe rana deschisa (care nu s-a uscat inca) poti incerca sa aplici pudra de Saprosan sau Baneocin - e mai buna decat unguentul pt ca ajuta la formarea crustei, favorizeaza vindecarea rapida si sunt si antimicrobiene bune...deci nu face puroi!
eu asa am scapat de o rana mare pe cot, care din cauza miscarii nu reusea sa se inchida...
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
liliana_28 spune:
eu am reusit asa ceva cu ceai de scumpie. Nu prea se gaseste dar este super bun si pentru vindecarea ranilor. Incearca la plafar poate ai mai mult noroc. Noi cand gasim cumparam mai mult ceai sa avem in casa.
Eu a trebuit sa merg la chirurg sa imi scot unghia mare de la picior. BInenteles ca s-a lipit pansamentul si pana nu l-am bagat in ceai de scumpie.....nu s-a dezlipit
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
a_deju spune:
apa oxigenta. curata locul, si ajuta si la dezlipirea pansamentului. torni cate putin, dezlipesti cate putin, iar torni, iar dezlipesti.. deci nu torni garla, si tragi deodata de pansament. rivanolul...e cam depasit. de mult timp se foloseste betadina (tot pe baza de iod, dar mult mai bun dezinfectant..)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
blue eyes spune:
In sfarsit, e bine: fara infectie si fara dureri. Am taiat pansamentul jur-imprejur, lasand doar partea lipita de rana. Am pus alifie Betadina pe el acoperind cu un altul, de data aceasta special. A cazut singur, fara infectie. Va multumesc pentru sfaturi. Sanatate tuturor! 
_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!