infectia urinara

infectia urinara | Autor: elenamonica

Link direct la acest mesaj

buna fetelor, vin din nou cu o problema ca uite asa numai fericita sa nu fiu.
tocmai am facut urocultura si a iesit ca am o infectie urinara . sunt in saptamana 27 si vreau sa stiu mai multe despre aceasta infectie, daca intr-adevar poate cauza nastere prematura, daca e posibil sa iau iar antibiotic a doua oara in sarcina (am avut un streptococ tip b in luna a 3 tratat cu ampicilina), cum se scapa de ea .
sunt disperata pt ca doctorita mea vrea sa ma vada sau poate sa ma vada abia peste o saptamana dar pana atunci ce se poate intampla???????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna Elena!
daca ti-au facut si antibiograma (daca nu ar trebui sa ti-o faci), doctora ta o sa aleaga un antibiotic din lista, care sa poata fi luat in sarcina. La varsta asta a sarcinii sunt permise mai multe, asa ca nu iti face nicio grija.
Trebuie neaparat sa o tratezi, burtica ta presupun ca este destul de mare, apasa pe diverse organe, nu se mai elimina asa bine microbii/bacteriile (sau ce-or fi) si stationeaza mai mult pe unde nu trebuie (se pot inmulti in voie)- doctorul mi-a explicat ca de aceea infectiile urinare sunt destul de frecvente in sarcina.
Pot urca sa iti afecteze rinichii, ceea ce nu este bine. In plus, daca vrei sa nasti natural este bine ca "tunelul" de iesire sa fie curat - sa nu ajunga si pe bebe (ochisori,etc)
Multa sanatate!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

aaa, si bea mai multe lichide (apa plata cu precadere), sa ajuti la curatarea mai buna a vezicii urinare si a anexelor...

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenamonica spune:

multumesc mult pt raspuns,
am sa nasc prin cezariana asa ca din punctul asta de vedere nu ar trebui sa fie o problema; insa trebuie tratata ca poate face complicatii mai mari. astept sa vb cu doctorita sa vedem ce antibiotic o sa imi dea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ai grija cu streptococul din grupa B, ca poate sa apara din nou, si daca nasti natural, ai nevoie de antibiotice intravenos pe timpul travaliului.Sa ceri sa-ti faca testul din nou chiar atunci cand mergi sa nasti. Ca nu-i de gluma cu el.
Despre cealalta problema , nu stiu ce sa-ti spun.

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

in primele 4 luni de sarcina am facut 3 "cure" de antibiotic (numai augmentin) pt: infectie urinara, amigdalita, sinuzita.
ce mi s-a spus mie: infectia este mult mai periculoasa decat antibioticul, indiferent de varsta sarcinii. si daca eu n-am patit nimic in primul trimestru, stiu clar ca dupa aia riscurile sunt din ce in ce mai mici.
pt. infectia urinara trebuie facuta antibiograma si de acolo ales un antibiotic permis in sarcina (ampicilina si augmentinul sigur sunt). parerea mea e ca, dupa ce iti faci antibiograma, sa-ti suni doctorita si sa-i spui rezultatul, iar ea te poate sfatui la telefon.
nu cred ca se poate declansa nasterea prematura, dar, pt. linistea ta, ai putea merge la orice clinica sau policlinica cu plata pt. un consult. sunt convinsa ca orice ginecolog se poate pronunta intr-o asemenea privinta.
sanatate!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">32+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Initial creeata de elenamonica

buna fetelor, vin din nou cu o problema ca uite asa numai fericita sa nu fiu.
tocmai am facut urocultura si a iesit ca am o infectie urinara . sunt in saptamana 27 si vreau sa stiu mai multe despre aceasta infectie, daca intr-adevar poate cauza nastere prematura, daca e posibil sa iau iar antibiotic a doua oara in sarcina (am avut un streptococ tip b in luna a 3 tratat cu ampicilina), cum se scapa de ea .
sunt disperata pt ca doctorita mea vrea sa ma vada sau poate sa ma vada abia peste o saptamana dar pana atunci ce se poate intampla???????

Elena, nu ti s-a facut si o antibiograma???? Ca, de regula, daca se gaseste infectie urinara, rezultatul e insotit si de antibiograma! Poti lua linistita antibiotice in sarcina...sunt foarte multe permise, medicul tau te va sfatui corect, sunt sigura de asta...si ca tot veni vorba de medic...nu inteleg de ce nu te primeste imediat, mai ales daca i-ai spus despre ce-i vorba...ca e chestie de cateva minute......Si eu am avut o infectie urinara prin sapt 28 de sarcina si am luat ampicilina intravenos, prin branulica, intrucat nu am suportat injectiile facute intramuscular...nu prea cred ca la varsta asta a sarcinii se mai pune problema sa pierzi sarcina din cauza unei infectii urinare...insa e bine s-o tratezi cat mai repede! Sanatate multa si sarcina usoara!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Mergi la inceput