concediu medical

concediu medical | Autor: chitzy

Link direct la acest mesaj

am o fetita de 3 ani si 3 luni care e bolnava de bronsita si are tratament injectabil la domiciliu.nu o pot duce la cresa si nici nu am cu cine sa o las acasa.ma intereseaza daca beneficiez de concediu medical de ingrijire copil, pentru ca mi s-a spus ca numai pana la 3 ani beneficiez de asa ceva .si dupa ? ce se intampla? ce pot sa fac?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca este o confuzie asa incat nu am sa mai insist. Ceea sau la ceea ce probabil te referi este concediu de ingrijire a copilului minor (in unele cazuri bolnav). Pentru cazurile standard adica un copil sanatos in conditiile admise de lege se poate beneficia de ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani al acestuia. Pentru cazuri de boala se poate tot prin indeplinirea unor conditii medico legale sa se prelungeasca acest interval si dupa varsta de 2 ani. Aceasta insemnand ca persoana asigurata indreptatita la beneficiu de indemnizatie va primi suma prevazuta de lege (in momentul de fata 600 RON/luna) fara a mai merge la serviciu sau fara a desfasura activitati aducatoare de venit.

Dar legea precizeaza care sunt afectiunile admise pentru care se accepta aceasta prelungire a CIC.

In cazul precizat de tine insa ai dreptul la concediu medical ce este eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist pentru ingrijirea copilului bolnav. Durata maxima admisa din cate stiu eu este de 30 de zile, dar trebuie sa caut pentru ca nu sunt sigur. De precizat ca acest concediu medical se acorda mamei si nu afecteaza dreptul la concediul medical la care are dreptul aceeasi mama in cazul in care ea(mama adica) ar fi bolnava.


Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Baza legala este Ord. 158/2005 actualizata la 28 noiembrie 2006 si modificata prin legea 399/2006.




Art. 29. - Durata de acordare a indemnizatiei prevazute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant, iar dupa depasirea termenului de 90 de zile, de catre medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale."

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Era sa uit gasesti toata legislatia pe pagina legislativa special creata pentru voi.
www.romleas.ro
Mult succes!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput