Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 5
Mirona spune:
buna seara fetelor,
desi nu s-a incheiat seara - inca facem pe rand drumuri spre camera fetei - se tot trezeste in plansete si tre luata in brate si linistita - poate ca si vremea de afara (ploaie/furtuna) e de vina - cine stie?
v-am dus dorul - va citeam din umbra, dar doar seara cand imi dormea mandra, am vizionat poze cu puii vostri, am ras cu voi, am plans cu voi, de multe ori am vrut sa revin, dar erau deja trecute subiectele ... azi insa ... mi-am luat inima in dinti si v-am scris.
-ici la toate, toate.
noi intre timp nu am prea facut mare lucru - ne-am bucurat de viata in trei, am mai muncit pe acasa cate ceva - i-am facut mandrei mele un sac de dormit si o perna plina cu nasturi pe post de jucarie - cu care sunt foarte atenta cand se joaca.
Am achizitionat si un steamer - e bestiala papa facuta la el.
Am luat si un scaun de masina.
Am vazut si un scaun de masa care mi-a picat cu tronc - e de la bertoni - arata cam ca si polly, face cam tot ce face si polly doar ca e cu vre-o 3 mil mai ieftin. Asa ca luna viitoare asta luam.
Kara e ok - creste vazand cu ochii - e din ce in ce mai activa, de papa - suntem cam tot pe acolo - tot nu papam fructe altfel decat la borcan. La legume stam bine - am mai bagat doar cartoful dulce - ca pe celalat il bagasem de multisor. La carne ne-am oprit la cea de pui. Saptamana asta i-am pus intr-o zi in pireu un sfert de galbenus - nu prea s-a simtit diferenta - deci a papat.
Cam atat.
AAAA!!! am mai fost la un control oftalmologic - mi se tot spune in parc ccc ca fata mea se uita stramb cu un ochi. Am dus-o la un dr. a vazut-o si mi-a dat verdictul - seamana cu dvs la ochi - si mi-a luat 50 ron. Radacina nasului nu e inca formata si deci pielea e inca apasata pe coltul ochiului si nu se vede clar albul ochiului. Nu se uita stramb - dar pt linistea mea sa revin dupa ce face fata un an.
Pentru atata lucru .... 50 ron??? Nu a pus-o la nici un aparat, nimic - doar s-a uitat la ea cu ochiul liber.
In fine - sa zicem ca linistea mea de mama a costat 50 ron.
fug la somnic acum nu inainte de a felicita bebeii pentru adaugarea unei noi lunishoare la buchetel, pentru noii dintisori iesiti, pt noile rostogoliri si statul in fundic/patru labutze si alte giumbuslucuri si de a le felicita mamicile pentru buna crestere pe care le-o dau.
la toate mamicile si la toti bebeii mei dragi.
noapte frumoasa
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire
Donia spune:
Multumesc, multumesc in numele lui Cristinel, spargator de mituri ... dar avem traditie in familie, ca si Roxana tot asa, doar nu era sa se lase el mai prejos...
Laura, ma rog pentru nasicul mic, Doamne ajuta sa fie bine!
Bafta fulguletilor care merg maine la vaccin!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Ktrinel spune:
lorym, eu zic ca nu pre ai ce face daca doar astea sunt problemele...daca e vioaie si se simte bine, asta e...stiu ca e greu noaptea...si noi de vreo 2 sapt ne=am schimbat programul nocturn...IN RAU...doarme ff prost , la 5-6 se trezeste...toata noaptea maraie , plange...acum dorm cu ea in pat ca sa pot sa intervin mai rapid cu suzeta, mangaieri..altfel am ajunge la tipete...nu imi e usor deloc...dar ce putem face? m-am plans si la pediatru si a zis ca asta e ritmul ei, nu prea poti face nimic...scrie si in cartile de aici si chiar si pediatrul mi=a confirmat ca treaba cu cerealele seara e MIT...nu e adevarat ca va dormi mai mult...poate fi o coincidenta, dar aici asa se considera...nici nu e recomandat ca ultima masa sa fie solida , ci lapte...acuma , voi faceti cum credeti, dar si eu am incercat (ca sa nu fiu mai prejos) si tot nu a mers nici cu cereale seara...
noi am fost ieri la consultatie de 6 luni si avem 71,5 cm si 9,5kg (categoria grea...va rog sa ne treceti si pe noi pe langa dmic, adinuta, denis si care mai trageti la cantar )
lavinia_p, vad ca si voi aveti probleme cu somnul..pediatrul mi-a mai sugerat ca e posibil sa fie un puseu de crestere (care nu se manifesta neaparat prin mult somn, ci dimpotriva) avand in vedere cat de mult am crescut in ultima luna.
alte chestii citite recente in cartile de aici : cerealele se incep 1 pana la 3 lgt in prima sapt, apoi treptat se ajunge pana la 175ml ..apropo de masuri ...voi cum dati cerealele, cum le masurati? pe cutiile voastre ce scrie?
si inca ceva, citeam mai demult meniul bebeilor vostri...vad ca a scazut simtitor cant de lapte pe zi...eu am citit ca inclusiv in perioada de diversificare, laptele nu trebuie sa scada cu mult sub 750ml pe zi, totusi este alimnetul lor de baza care le asigura 90% din ce au nevoie...noi mancam cam 700-800ml lapte pe zi si 150gr fructe piure si 100-150gr legume.
revin.
Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006
Teutz spune:
La multe lunisoare pentru flacaii Mark Andrei de Alexandra si Daniel de Dbunny!!! Sa creasca mari si voinici, sa fie sanatosi, voiosi si norocosi!
Dianocica, Ralumat, Lavyada, sunt de aceeasi parere cu voi! Tare bine ati spus-o voi! Nici mie nu mi se pare normal sa faci copii din obligatie, ca asta e menirea ta pe acest pamant, si nici ca sa aiba cine sa te ingrijeasca la batranete! De asemenea, mi se pare tare aiurea sa vezi ca un sacrificiu faptul ca ai grija de proprii copilasi!
Lavyada, am plans de m-am umflat si prima data cand ai povestit despre Irina si acum. Dumnezeu v-a dat putere si v-a rasplatit trimitand-o pe frumusetea de Ada!
Porumbita, n-am stiut ca si tu ai trecut prin asa ceva! Nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul unei mame care isi pierde copilasul! Petrecere frumoasa la botez!
Alexandra, tare dulce zambariciul Mark, ca de obicei!
Donia, felicitari pentru dintisor!!! Asa sa iasa si ceilalti, fara dureri!
Yagmur, ce frumooos e Luchita si ce-a crescut!
Roxanica, de-abia astept sa-i fac si Alexiei vaccinul de 6 luni, poate se ridica si ea in patru labute! E mortal David, iar tu l-ai prins super, daca ai avut prezenta de spirit. La noi, cand mai face Alexia vreo chestie noua, mai intai ma minunez, pe urma o pup de o innebunesc si abia apoi imi da si mie prin cap ca trebuia sa-i fac o poza. Zic mereu "lasa ca data viitoare o sa reusesc sa-i fac si poza!".
Ariadna, imi pare rau ca Andrei nu prea mananca! Daca zici ca a mai avut perioade din astea, sper sa treaca repede si asta! Si noi avem ceva probleme cu diversificarea, fir-ar ea sa fie! Vorba Asizei, mai bine ii dau lapte pana la 18 ani. Desi a mancat foarte bine cerealele cam trei saptamani, de vreo doua saptamani Alexia nu mai vrea sa deschida gura atunci cand simte cerealele in lingurita. Cand vede lingurita strange gurita de nu i-o mai poti deschide orice ai face! Ii mai pun in biberon 3-4 masuri de cereale si asa nu are nici o problema, le mananca. De doua zile am inceput sa-i dau para, tot cu lingurita, si asta ii place, deschide gura imediat cand simte gustul de para. Nici nu stiu ce naiba sa mai fac! O sa-i dau piure de fructe, iar cerealele o sa le pun deocamdata in biberon. Ma gandeam sa mai adaug cate o masura de cereale in piureul de fructe, sa vedem daca accepta asa. Referitor la gluten, daca nu ma insel, e ok dupa 6 luni.
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
Ariadna30 spune:
Inainte sa mai dea careva cu pietre (in caz ca se mai uita cineva la pozele noastre), repet : pozele cu scaunul de masa sunt facute acum 2 saptamani, acasa la nasa copilului. Am mai zis ca la ea e curent mai tot timpul, si in curte, dar si in casa (in bucatarie, unde au fost facute pozele)...chiar daca e deschisa doar usa de la intrare. Iar pozele in care Andrei bea HN din biberon, is facute prin martie (pe 20, parca)...cand era destul de rece in casa lor. De altfel, si acum e racoare...ca draperiile acopera non stop geamurile...deh, ei n-au copil mic, normal ca doresc sa fie cat mai racoroase camerele. De exemplu ieri dupa-amiaza, am lasat copilul numai in body+salopetica+bandana afara (in curtea lor), chiar daca mie mi se parea ca era cam racoare si nitel curent. Atata timp cat copilul nu transpira, nu maraie/plange sau sa dea alte semne ca i-ar fi cald, consider ca e imbracat adecvat. Acasa, la 22-23 de grade, sta in body lung si pantalonasi.
Daca nu credeti ca vremea e capricioasa la noi, va invit macar 2-3 zile aici sa constatati asta pe propria piele...:) In zilele bune, chiar daca soarele arde cu destule putere, vantul rece anuleaza efectul. Ieri, 3-4 ore a fost f. cald, apoi a inceput vantul...si s-a racorit imediat. Chiar aveam de gand sa scot copilul afara imbracat f. subtire, dar, cum am avut treaba dimineata, cat a fost cald, n-a mai fost posibil sa-mi pun in aplicare ideea atunci cand am putut sa iesim. Si noaptea e racoare bine....pana se va incalzi apa marii, cam asa va fi vremea. Cand in Bucuresti sau in vestul tarii is 30 de grade sau chiar mai mult, normal ca e greu de imaginat ca se poate sta cu maneca lunga in alta parte..
Noapte buna!
Ktrinel spune:
lavyada, porumbita . sunt absolut impresionata..sper ca de fiecare data cand o sa ma plang ca o tampita ca ce e greu e..bla-bla...sa imi aduc aminte de voi si sa imi trag singura un sut in dos... .
tot respectul pt niste mame extraordinare!
sa nu o uitam pe jojo_miha care a fost cu noi la odisee si a pierdut-o pe Amalia (sper sa nu gresesc) ...acum am vazut=o iar la odisee..felicitari!
Teutz spune:
Laura, sanatate multa, multa nasicului mic! Succes maine la vaccin! Sper sa se linisteasca Dani.
Miro, ma bucur ca ai revenit! 50 de ron si n-a pus-o la nici un aparat?! Mai, ce hotomani sunt si doctorii astia! Bine macar ca te-ai linistit tu.
Ktrinel, felicitari pentru rezultatele de la control! E lunguta Ana Julia! Alexia e piticuta, la 5 luni avea 61 cm si 6,900 kg. Cred ca e cel ma scund fulgulet. Sper sa mai ia si ea macar 2 cm luna asta.
Dianocica, ma bucur ca a fost ok la doctor!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
asiza spune:
Miro, te rog io sa nu ne mai lasi fara vesti despre voi atata vreme!!!! Da' unde te crezi????? Folosesc vorba ta: "Ne seduci si apoi ne abandonezi????" ...Va pup ca mi-era dor!
Aparu si Ktrinel!!! ...Mai, pe mine ma enerveaza de mor ca cerealele nu au masura in cutie, la fel ca laptele praf! Pe cutie scrie "linguri rase" ...pai lingurile nu sunt adanci anyway, cum naiba le mai si rad??? Vad io cum fac! Asta-i tot ce-mi amintesc ca mi-e lene sa merg sa citesc de pe cutie!....inca n-am inceput...
Donia, ti-am spus c-am hotarat sa te ascult???? Deci, nu stiu exact de cand, incepem cerealele cu liguritza...sotul vrea sa-mi dea de cap acum tetinele in forma de "Y" de la chicco pe care, evident, am dat banii degeaba!
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.
dianocica spune:
asiza tot zic sa raspund la tema cu jucariile da' e nasoala ca e cu poze...fa, descarca....e grele, domne...dar. preferatul a fost mult timp un inel gingival pe care l am bagat la sterilizat desi nu trebuie... si se cam inmuiase si deformase...si dupa ce l aam pierdut i am luat altul la fel. nesterilizat no fun.zace pe aici...pe locul intai e suzeta aia urata din latex. ma mai gandesc si mai zic
laura pun o vorba buna la dd pt nasic. si dani sper ca o sa fie mai bine maine. si prietena mea a nascut acum 2 zile, sunt asa fericita pt ea...retraiesc tot.
donia da, eci ideea e sa l apesi un pic sub burta pt ca el sa se ridice cand ii dai mana. ca se mai iau cu altele si nu vor sa se ridice neaparat cand vrei tu...deci il iei si ii dai drumul usor inapoi dar pe o patre, adica tinut doar de o mana. si cu cealalta sa se sprijine el, obligat fortat. ca dupa aia se prinde. mult mai simplu acum, nu?
diana si david ( 03.12.06 ) au spus nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
Ktrinel spune:
chris80,am pierdut firul cu povestea apart tau ...ati luat cu 4 cam? cat ati dat? ce suprafata are un apart cu 4 cam ? ca info,ca nu vreau sa stric piata ..dar si 20mii de euro e enorm , ca sa faca renovari...ti-au promis marmura de carara ?
(cum s-o scrie...)sper sa mai studiezi piata si sa primesti si alte oferte (mai mici, evident), ca si daca as avea milioane nu as da atatia bani ...
desiree, eu zic ca a fost o intamplare cu marul ala...trebuie sa il mai lasi un pic si apoi iar cu taraita...