***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (64)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

ca sa te conving, uite ce falcutze are:
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/BEBE%20FLORIN/FLORIN209.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/BEBE%20FLORIN/FLORIN235.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k57/iuliastroe/BEBE%20FLORIN/FLORIN147.jpg
IULIA

IULIA, mami lui bebe FLORIN MARIO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

liviana eu am luat garmastan cu 30 ron de la help net si cu 25 de la una normala.

chiqui ma uita la semnatura ta. Ce aproape esti de marele moment .

ancamari bebeul tau nu vrea sa iasa?

I-am dat si noi suzeta ieri bebelinei. Pana acum doar seara am avut nevoie de ea ca ziua dormim si mancam, dar seara nu mai dormim de pe la 7-8 pana la baita de la ora 10.
Ma duc sa citesc si eu povestea Andradei.

Pupici

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Mica, bebele meu nu vrea sa iasa inca. Imi da niste suturi zdravene, deocamdata nu ma ingrijoreaza. Mai vad vineri la dr. Stiu ca Maya a fost maricica - ce fel de pampersi (nr?) ai folosit/folosesti? Am luat toate marimile, dar parca as mai face ceva rezerve.

Anca, 40s+1zi Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Folosesc de la Happy - new born (2-5 kg) mi se par ok dar cred ca o sa trecem in curand la Pampers. Am fost azi pana in cora sa mai cumpar cateva pachete de pampers si acum am vazut si eu diferenta de pret dintre happy si pampers. 175 mii happy (42 buc) si 300 mii pampers (44 buc).

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Raluca, mey io ma urc in shinkansen si vin la tine acu'! Ca e numai 6 dimineata si pana pleci tu la doctor am ajuns si eu!

N-am prea dormit noaptea asta, m-am tot gandit la tine, am stat cu mobilul in patut la bebe (care e langa mine, nici nu ma pot ridica din pat de el).

NU MAI CAUTA nebunii pe internet, ce-ti veni??? Adica inteleg, ca si eu am facut la fel cand nu mi-a luat bebe nici un gram - dar consecinta a fost ca am luat-o razna, am creat un scandal in familie = monstru

Eu ti-am scris ieri: tipa cu care m-am imprietenit eu pe coridoare la clinica (are acelasi doctor ca mine + a locuit in Germania 18 ani, asa ca in sfarsit pot comunica si eu cu o japonica) are 2,450 la 39s. Marti e programata la cezariana, in s40 si doctorita zice ca bebe e ok. Face cezariana fiindca bebe nu a coborat deloc, desi tipa face aerobic de 4x/sapt. Are o burtica...precum eu la 4 luni. Dar nu se streseaza!

Ieri la non-stres test m-am uitat pe revistele lor (nu stiu nume din pacate, dar daca as sti ca te calmeaza, m-as duce sa ma bat cu sora sefa sa mi le dea). Din vreo 10 sarcini urmarite, tipele au luat 4-8 kg si au avut bebei sub 3 kg! Si alea erau prezentate drept sarcini model!

Stiu ca nu vrei sa auzi comparatii, dar NU cred ca doctorul nu ti-ar spune daca e ceva. De ce nu-l iei pe al tau sot cu tine azi? Sau cand zice ca e PREA mica, tu sa intrebi: de ce? si ce pot sa fac EU pentru asta? Depinde de MINE sau E FIREA COPILULUI?

Oricum, 100gr tot a luat, eu zic sa continui sa mananci!

Cu vitaminele de care zice Eimotto eu nu stiu ce sa zic, eu am luat inca dinainte de sarcina si iau IN FIECARE ZI. Maica-mea m-a innebunit, cica e din cauza lor ca bebe creste asa mare... Dar am intrebat-o pe doctorita de aici si zice ca vitaminele n-au nici o legatura...Nu stiu ce sa cred in concluzie, dar cred ca 100% nu fac rau. Incearca si tu un complex, macar te pregatesti de alaptat! (La mine la cartie scrie ca si pe perioada alaptatului trebuie, si de altfel asa sunt si vitaminele astea). Vezi doar ca dozele japoneze sunt mult mai mici (de ex. la calciu ei recomanda 600mg, iar europenii/americanii 1200u!) Daca chiar nu gasesti nimic ce-ti place, ma duc imediat la posta langa mine si-ti pun o doza de o luna, am din www.vitabiotics.com/pregnacare/" target="_blank">ASTEA!

Hai ca astept sa vii de la doctor azi, te rog frumos scrie-mi

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Pauly, Ramsy, Alynta27, Alyna24 - multumesc de aprecieri burtic...asa arata si acum, la 6 dimineata...Bebel nu e treaz, dar e intr-o faza din aia de impins fundul, numai bun sa-mi beau eu cafea Asta a fost placerea mea in ultima luna: sa ma trezesc la 6 si sa vad ce ati scris pe forum pana la miezul noptii, in timp ce dau gata o felie imensa de lubenita rece

Pauly , foarte bune vesti! Uite, ca la mine colul e deschis si pentru ca am stat o saptamana numai in pat (si pe forum), nu s-a intamplat nimic. Incearca s-o mai "tii" un pic la caldurica daca poti!

Ramsy, bine ne-ai gasit, eu am vazut ca ne cautai si ti-am scris, dar n-ai raspuns!

Chiqui si Ramsy, suntem aproape, ziceti???? Eu nu mai am rabdare...Teoretic ar mai fi 3 saptamani...Ba chiar mai mult...

Mica - va sa zica intra inca in 3-5 kg? Poate reusesc sa consum si eu macar un pachet din muntele pe care il am...

Andrada, cate kilograme ai pierdut din fundul ala "imens"??? (Cred ca eu iti fac numarul de vizionari la film, nu stiu de cate ori m-am uitat la el )

IuliaBraila - !

Cu suzeta eu nu pot sa spun decat ce am citit aici la mine la carti (pe care le-a citit si sotulache, asa ca se pare ca noi o sa incercam fara. Il mai sustine si maica-mea, care n-a vrut sa imi dea suzeta si maica-sa, care la un copil a dat si la celalalt nu, iar cel care a supt n-are dintii aliniati asa de "perfect" ca si celalalt ...deh...)

O minisinteza ar fi ca suzeta NU trebuie sa inlocuiasca timp pretios pe care bebe ar vrea/putea sa-l petreaca impreuna cu parintii (mancand, fiind leganat, vorbindu-i-se, fiind plimbat), adicatelea autoarele recomanda incercat de identificat de ce anume are nevoie bebe cand plange (mi-e foame/sunt plicitisit/sunt prea stimulat/ma doare, deranjeaza ceva) inainte de a se substitui aceasta nevoie cu suzeta.

Sunt studii care arata ca folositul suzetei reduce timpul de alaptare petrecut de bebe la san (va suge mai putin) - de asta se recomanda sa nu se folosesca atunci cand bebe trebuie sa ia binisor in greutate/sa recupereze.

Un alt punct negativ ar fi ca nu se obisnuieste sa adoarma singur si plus se poate trezi de cate ori o pierde noaptea.

In concluzie, ei spun ca daca NUMAI suzeta si nimic altceva nu-l pot opri pe bebe din plans/sau daca observam ca se foloseste de sani in loc de suzeta (nu mananca, ci doar se joaca) - sa se foloseasca, insa strategic:
- numai cand plansul nu poate fi calmat cu altceva(am scris mai sus=mancare, plimbat, leganat, contact fizic etc)
- sa nu se ofere "non-stop" (adica nu legata de gat, de patut, de carucior)
- sa se inceapa planul de eliminare a ei inainte ca bebelusul sa devina "stapan pe situatie" - cu cat e mai mic, e mai usor. La 1 an-2 au deja vointa! Si mai spun ca in perioada "toddler" (asta e dupa un an), studiile facute pe copiii care folosesc suzete arata posibilitatea unor infectii de urechi recidivante si riscul alinierii proaste a dintilor.

Despre forme suzete nu se zice mare lucru, vad in jur chestii adaptate pentru varsta (0-3, 3-6 luni etc) si diferite materiale si culori. Dar cum n-am experienta, nu imi dau cu parerea.

Cam asta ar fi ce am citit eu, sper sa fie inteligibil.

Ca simpla observatie, in Romania eram innebunita dupa suzete, erau asa frumos colorate si aveau accesorii de atasat de hainute si cutiute cu lant atat de sic! Si parca toti copiii aveau, asa ca...eu sa nu iau, ma gandeam? Ba iau, pe cele mai frumoase si mai colorate...M-am uitat de curiozitate in jur si vad ca aici bebeii nu prea au...Dar n-am vorbit cu nici o mamica japoneza despre asta, poate mai tarziu.

Va tin la curent Intre timp, ma duc sa mai trag un pui de somn si astept sa va treziti!

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Ancamari eu am cumparat ceai de anason si chimen cu 2 sapt inainte sa nasc si aveam de gand sa beau zilnic... dar am baut de 2 ori si apoi am uitat ... Acum beau zilnic minim 4 litri... dar am lapte la greu...

Ralucami... dar ecograful poate avea o eroare in calculul greutatii... In general poate avea erori de cateva sute de grame.... Eu iti tin pumnii si sa fie si Maria-Bucuria ta BINE!!!

ELTEKA, nu m-am cantarit ink

Poze Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio

Andrada FERICITA de Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Poohy, Eimotto, Ramsy, Ancamari, IuliaBraila va multumesc din pt gandurile bune si de-ati sti cat de mult mi-au ridicat moralul mesajele voastre! Eram daramata rau aseara !!

Haideti sa va povestesc cum a fost azi la control. In prima faza mi-a facut vreo 40 de min un Non-stres test. Ca tot nu aveam ce face s-a gandit moasa sa vina sa ma "intretina" si sa-mi raspunda la intrebari, daca am. ( cu moasa asta e mare veste-poveste, pt ca mi-e cam antipatica si ea saraca nu mi-a facut nimic. Problema ei este ca e cam indiscreta si bagareata. Dar na, nu pot sa "iumbesc" pe toata lumea! ) Am vb vrute si nevrute cu moasa : am pus-o sa-mi arate ce pompe Medela au ei- eu cu piticii mei-, am refacut lista cu bagajul pt spital, am discutat despre picaturile pt ochi ale bebelusilor, kitul pt buricut, de ser fiziologic si mucisori si pompita etc etc. ( Elteka sa-mi zici daca te intereseaza sa discutam chestiile astea!) Intre timp mi s-a luat sange pt analiza si mi-au masurat tensiunea.

La final am intrat la dr ca sa discutam si sa-mi interpreteze testul, analizele etc. Bietul om mi-a explicat pe indetele , cu scheme ca la prosti, cand a vazut cat de speriata sunt.

Mi-a spus asa: exista 3 tipuri de retard de crestere intrauterin: 1. cel la care dimensiunile capului, abdomenului, femurului sunt mai mici decat varsta gestationala; 2. cel la care toate masuratoriule se incadreaza in grafice si doar greutatea este problema si 3. primele doua combinate ( adica si masuratorile si greutatea sunt in urma). Se pare ca in cazul meu este vorba de varianta a doua ( toate masuratorile sunt OK, problema este greutatea( deci o sa am o slabatura de fititza). L-am intrebat care ar fi cauza si mi-a spus ca la noi e o problema cu cordonul ombilical, care e prea subtire - va spun pe cinstite ca nu prea mi-e clara chestia asta si il pun diseara pe barbate-meu sa-i dea telefon si sa-i ceara detalii-. Si o alta problema ar fi cea a tensiunii din cordonul ombilical ( presupun ca e vb de IR-urile despre care am citit pe forum. Pana acum eu nu am avut probleme cu tensiunea si prima oara aici la odisee am auzit de asa ceva. Ca sa nu mai spun ca in japoneza , in termeni medicali habar nu aveam cum se spune , noroc ca imi luasem dictionarul electronic cu mine + ca dr meu vine cu temele facute si mai "rupe" pe ici colo in engleza. ) Mi-a zis ca asteptam pana saptamana viitoare, pe 30 , cand imi face iar un control ( si atunci am 37 sapt si 2 zile) si daca Maria nu ia suficient in greutate ma interneaza ca sa-mi faca "faimoasele" perfuzii cu vitamine si sa ma tina sub supraveghere. ( Aici in Jp e isterie mare cu perfuziile astea, pt ca orice japonez care se respecta, cum il doare capul, sau are o tentativa de febra fuge la spital si-si face "tenteki"( perfuzie). Ca sa nu mai zic ca pe-astia batrani ii mai auzi ca dau o poala de bani ( o injectie = 250$) pe niste injectii dubioase" - dupa parerea mea- cu extras de usturoi. )
Pana atunci sfatul dr e sa mananc ce vreau ( cred ca ma considera un caz pierdut, nu se mai omoara cu firea la mine) si sa ma odihnesc mult, in pozitie orizontala (ce fel suna!).

M-a incurajat in stilul : "si capra vecinului e... bolnava!" si mi-a spus ca si acum , are internate doua paciente cu aceiasi problema ca a mea- si ca in general e destul de frecventa . Plus ca la mine e si situatia cea mai "usoara" si mi-a explicat si de faza ca ecograful poate sa dea cu +/-10% eroare de greutate. In cazul meu , Maria ar putea avea 2500g deci.

S-a adus in discutie si varianta : "cezariana" si cica vrea sa discute si cu sotul meu de fata ( aici e mare mancare de peshte cu cezariana : nu se face decat daca ai 100% o problema pt ca dr va trebui sa justifice cu dosarul tau medical , in caz ca sunt probleme, la cei de la asigurari .- cezariana e acoperita 100% de asigurarea medicala, chiar daca costul este dublu fata de o nastere normala. )

Intr-un final m-am linistit si astept cu nerabdare saptamana viitoare sa vad cum va evolua Maria. Sper si ma rog ca totul sa fie bine !! Chiar de-o fi cezariana, chiar de-o fi nastere naturala mi-e indiferent, din toata "combinatia" asta papusa mea sa iasa cu bine si eu sunt multumita.

Ma duc sa iau o gura de ceai si revin !

P.S.

Elteka pt tine , special, o caruta de flori!!

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Ralucami, ma bucur ca te-ai mai linistit si ca totul a iesit bine azi :) E mai bine sa fie si sotul cu tine ;)

Iulia, frumoase falcutze are Florinel ;)

Andrada, e super filmuletzul!

Pepsi, felicitari pentru baietzel ;) Bine ca intrii si tu in concediu sa te mai odihnesti ;)

Elteka, sa vezi certuri la mine in casa ca citesc de pe net si ma panichez :D Si la mine fetita (care niciodata nu a dat ea lovituri) numai se intinde si scoate funduletzul si picioarele. Mai ales picioarele - deasupra soldului drept. Eu tot ii explic ca nu pe acolo se iese, dar ea se impinge cu incapatanare si pe acolo vrea afara :D Mai ai putin-putin!
Sa vezi ca eu o sa nasc o data cu tine, Chiqui si Pauly daca sambata doctorul zice ca nu merge inducerea
Deja ma gandesc ca una lume naste la 42 de saptamani... deci inca 2 saptamani mai pot sa treaca

Ancamari, dupa lipsa totala de contractii pe care o am, cred ca si a mea titza ar sta pana la Craciun in burtica
Acum ca trebuie sa ma duc la spital sambata - nu mai ajung la intalnirea de 10 ani de la sfarsitul liceului Care e taman sambata dimineata!

Azi dimineata nu am mai putut sa dorm - am inceput sa imi pun intrebari -
cand ma duc la spital, daca ma interneaza - trebuie sa am halatul la indemana sa il pun repede pe mine?, unde las toate lucrurile?, oare se fura rau din spital? pot sa las bagajul langa pat? Ce o sa fac eu cu portofelul... Unde il tin!? Vezi, asta patesc daca nu am prea calcat in spitale

Anca 39+
poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticasigogosica spune:

DRAGI MAMICI SI BURTICI

Va pup si va mulumesc din suflet pentru incurajari si sustinere
Nasteri usoare buticilor de sfarsit de mai si iunie,mamicile de gemeni

Noi suntem acasa de luni,am ajuns in zi de sarbatoare<Sf C-tin si Elena,ziua lui Iris(Elena) si a tatalui.
Nu am intrat pe forum fiindac nu am reusit.Insa m-am gandit mereu la voi.
COSMIN e un ingeras.Mami l-a nascut greu ,natural si fara epidurala.Nu asa am vrut,dar asa s-a intamplat.Cosmin a avut cordon scurt si asta a ingreunat travaliul si a creat suspiciunea de a nu face epidurala.Practic colul se dilata in forma de manecuta,nu se stergea si astfel capul nu cobora sa faca presiune pe col.Astfel s-a chinuit si el.A avut (si mai are un pic) de edem facial.A luat nota 9!Acum papa bine,chiar f bine,e agatat de tzatza lu mami.Mi-a facut rani caci a tras cu putere cand inca sanii nu aveau canale desfundate.Acum sun ceva mai bine.Garmastanul sa traiasca!
A reusit sa-si regleze sitranzitul intestinal si nu-l mai doare burica.De colici nu stiu ce sa zic,daca sunt colici sau de la kaki.

EU sunt ceva mai bine decat data trecuta.Cred ca e o lege a compensatiei.Nascut greu,refacere mai rapida.Inca nu stau pe fund.Azi ma duc sa-mi scoata firele.Inca am un disconfort si nu pot sta mult timp in picioare.Sanii ma dor ,sunt mari si tari .Cu somnul mai am de recuperat...Ma confrunt insa cu o senzatie ciudata:NU STIU CUM SA MA IMPART IN DOUA!

IRIS sufera ingrozitor!!Nu mai vrea la gardi.Crede ca nu o mai iubesc.Ma acuza ca sunt mama lu' bebe.A facut febra aseara si se plangea iar de gat.Imi spunea ca vrea sa ramana bolnava.Pe urma ma chema langa ea ,sa stau cu ea.Sufera mititica mami!!!!
Eu nu stiu cum sa ma impart.Incerc sa stau cu ea cat doarme Cosmin.Acum insa mi-e teama ,nu stiu ce boala are.Mi-e teama pt Cosmin.El depinde de mine acum,cel putin fizic.

Am sa pun si poze,dar nu am timp si nici macar nu i-am facut prea multe.Desi suntem de 3 zile acasa,parca abia am venit.
VA MAI PUP INCA O DATA SI PE BURTICI SI PE BEBICI

poze
Iri 39+ 40+ si Iris

Mergi la inceput