Zebre Australiene
Raspunsuri - Pagina 3
preda_vicky spune:
mandra "mamica" a unei perechi de zebre. Baietelul e alb, iar ea gri si bej. Ma distreaza teribil, le am de cateva zile, le-am luat o colivie maricica si super-dotata, inclusiv un cuib, dar ele prefera sa doarma pe acoperisul cuibului. Sper ca pana la urma sa inceapa sa intre in el. Le tin in dormitor, peste zi nu prea intram acolo, asa ca nu au motiv de stress, nici pisica nu am, copilul e maricel (are 8 ani), le iubeste si invata sa aiba grija de ele.
Am avut mare noroc ca se plac, nu se bat, dorm una langa cealalta. Nu astept neaparat si puisori, imi sunt tare dragi si asa.
Gabi, da, le poti da patrunjel, sa fie bine spalat si foarte bine uscat. Sa nu fie ud, ma refer. Si eu le-am dat, l-am presarat pe jos si au fost foarte incantate.
http://community.webshots.com/user/viki39
gabidaniela spune:
Oki, merci .
Eu intre timp mi-am mai luat o pereche ca asa dragi imi sunt si mie...si le tin intr-o colivie cu 2 cuiburi. Faza tare e ca femelele si un mascul dorm toti 3 intr-un cuib iar celalalt mascul doarme singur. Oare cand or face oua cum s-or imparti? A mai patit cineva asa?
http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png
kay spune:
absolut bestial subiectul... deci nu intelegeam ce cauta zebra australiana in bucuresti.. deja imi imaginam stapana mandra posesoare a unei ferme imense... sa va fie snatoase zeberle zburtoare !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Marinutza spune:
Dragii mei am si eu zebre de un an si din experienta va spun cateva lucruri. In primul rand sunt mult mai cuminti si dragalase decat papagalii si mai putin pretentioase decat canarii.In al doilea rand in general nu sunt agresive intre ele decat in cazuri exceptionale sau daca 1.trebuie sa se lupte pentru cuib(sa il pastreze)2.daca sunt formate deja familiile se cearta intre ele pentru teritoriu(daca e vorba de o colivie normala si nu de o voliera)Trebuie sa stiti ca zebrele sunt parteneri de viata foarte fideli si nu se accepta schimburile.Daca doriti sa cresteti mai multe perechi trebuie ori sa luati o voliera ori sa le separati in colivii separate ori sa nu le puneti cuiburi pentru a nu trezi instinctul de aparare ...Bataile sunt de obicei pana la moarte.
Eu am constatat de asemenea ca nu le plac cuiburile acoperite la inceput ai mei si-au incropit un cuib infim pe acoperisul cuibului pe care eu l-am cumparat(si l-am desfacut apoi)Nu au nevoie de jucarii ocupati spatiu pretios cu ele, nu uitati ca sunt pasari salbatice de curand adaptate pentru companie iar in mediul natural nu sunt jucause adica nu se aseamana cu papagalii. Ele isi consuma timpul petrecadu-l unele cu altele in mica lor familie sau in grup(daca aveti una singura puteti pune o mica oglinjoara).Deosebirea intre mascul si femela este ca femela este simplu si uniform colorata de obicei uni sau bicolora ,culoarea originala fiind gri(cenusie)cu crem sau bej pe piept si coada este in dungi alb si negru.Acum, diferentele sunt ca masculul este, ca la majoritatea speciilor salbatice, mai viu colorat si prezinta la exemplarele din natura in plus pe langa culoarea femelei sub aripioare pe margine pe ambele parti o fasie de culoare roscat deschis cu picatele albe si cel mai usor de distins sunt obrajorii specifici de culoare aramie pe care doar ei ii au.Alta diferenta este nuanta ciocului care la mascul este mai intensa(mai rosie) decat la femela (mai spre portocaliu). In ceea ce privesc ousoarele totul depinde de femela daca e grijulie, unele perechi clocesc impreuna.Sunt femele care sunt mame denaturate -parasesc sau sparg ouale- Daca au oua in cuib atunci agresivitatea creste fata de pasarile din afara familiei.Parerea mea este ca daca se bat trebuie separate. Cand sunt foarte mici nu se deosebesc prea bine si s-ar putea sa cumperi doua de acelasi sex, nu e recomandat daca sunt femele.Va doresc sa le cresteti sanatosi sunt superbe dar foarte sperioase incercati sa ii deranjati cat mai putin.Daca mai aveti intrebari cu placere va raspund nu sunt atotstiutoare dar va impartasesc din cele observate de mine...
preda_vicky spune:
Marinutza, multumim de sfaturi.
Zebrutele mele au cuib, de cateva zile intra si dorm in el, se ciugulesc toata ziua si sunt tare dragalase. Ma gandeam sa scot cuibul, ca nu dorim o familie numeroasa.
Marinutza spune:
Nu le scoate, le face mare placere sa doarma in cuib; cat despre puiuti, macar sa ajungi in faza in care sa ai unul doi in plus ca doritori sunt destui sa adopte o asa pasare deosebita, si apoi in mediul lor natural dorm in cuibusoare...noi vrem sa le oferim conditii cat mai apropiate de mediul lor natural...
preda_vicky spune:
Marinutza, o sa le las cuibul, iar daca or sa faca 1-2 pui i-as pastra, ca mi-s tare dragi. Eu incerc sa le creez toate conditiile sa se simta bine la noi.
Marinutza spune:
Viky draga ,sa nu uiti sa le pui pe jos firicele de iarba uscate, ata , sfoara ,lana, mohair sau orice ai, scurte de cam 5 cm. Ai sa vezi cum isi aranjeaza ciubusorul cu ele e un adevarat deliciu sa le privesti si apoi il face mai confortabil , dar nu le pune multe odata doar cateva...
preda_vicky spune:
Marinutza, le-am pus niste iarba uscata, dar nu stiam ca le pot pune atatea... mi-era teama sa nu le fac rau. O sa le pun diseara niste sfoara, niste ata... Din pacate, ziua sunt singurele, seara cand ajung eu se pregatesc de culcare, mai ales ca acum se intuneca devreme, abia in wk ma delectez cu ele. Aseara m-au distrat, ca ea nu-l lasa pe el sa intre in cuib. Abia dupa ce am stins lumina s-a indurat sa-l primeasca in "garsoniera".
Imi place sa le privesc cand se spala, cred ca au inceput sa ne recunoasca, ca daca ma apropii de colivie incep sa ciripeasca si mai ales ea vine repede si se aseaza pe una din hranitori, semn clar ca stie ca o sa primeasca ceva bun... Ea e cea mai mancacioasa.
As povesti despre ele fara sa ma opresc.
preda_vicky spune:
Marinutza, raportez primul ou. Acum ce fac?