Zebre Australiene

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns geny45 spune:

am si eu o pereche si asi vrea sa stiu dupa ce perioada fac oua dupa ce s-au calcat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolcebaby spune:

De vreo trei saptamini avem si noi o pereche de zebrutze!

Am luat si cuib si fire de cinepa(cred) speciale pt amenajat cuibul. Au muncit la cuib vreo saptamina dupa care "ea" a facut oua, patru zile la rind cite un ou si de azi "a cazut closca"

Am citit ca va cloci vreo 12 zile...

Va tin la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laptik spune:

Eu am o "pereche" de masculi. Intai am avut unul singur, apoi, dupa o saptmana mi-a fost mila si am mai luat unul.
Nu am vrut femela, tocmai pentru ca stiu ca ea poate fi foarte posesiva si enervanta, am mai citit pe net, pe siteurile de specialitate ca daca nu sunt compatibili poate iesi chiar cu victime.

Asa ca... iata doi "puiutzi", cum le zic eu, veseli tot timpul, ciripesc de ma mir ca nu-i apuca raguseala, simpatici si jucaushi. I-am pozat si filmat in toate felurile, mai ales cand se ciugulesc unul pe altul (nu inseamna ca sunt gay) si tzupaie peste tot prin colivie. Papa ceva de speriat, se balacesc, se ascund in cuibusor. Instinctul i-a indemnat sa care paiele puse special de mine, in cuib, si le tot aranjeaza acolo, chiar daca nu se va oua nimeni niciodata.

Parerea mea ca aceste creaturi sunt mult mai interesante si dragalase decat papagalii. Cele mai cute fapturi de pe pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

O sa primesc si eu de ziua mea o pereche de zebre. Dar as vrea sa stiu cum se pot deosebi...vreau un zebroi si o zebrutza Si ce mai trebuie cumparat in afara de colivie? Sper sa mai fie cineva la subiectul asta

Mergi la inceput

Nu mai e nimeni pe aici? Off...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laptik spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Nu mai e nimeni pe aici? Off...

sunt foarte multe forumuri "de specialitate". de asemenea, si site-uri, dar marea majoritate sunt de pe-afara.
nu stiu daca ai gasit raspunsul cautat si asteptat, dar iti pot zice eu cate ceva.
femela este oarecum terna, adica nu are penajul colorat, nu canta deloc, scoate doar niste sunete gen gangurit, are ciocul mai deschis la culoare. barbatusul este frumos colorat, are ciocul rosu aprins, si canta foarte tare. e posibil ca pui fiind, sa nu fie colorati, pentru ca incep sa se coloreze (masculii) abia dupa varsta de o luna. deci... daca sunt mici, ai toate sansele sa nu stii ce ai, pana mai trece ceva timp. eu am luat 2 baietei, asa cum am mai zis.
banuiesc ca nu le primesti intr-o cutie de cadou, ci cu tot cu colivie. nu le trebuie cine stie ce spatitu, dar totusi e bine sa aiba destul ca sa se poata desfasura, mai ales ca ele trag si scurte raiduri prin aer, deci putin mai inalta colivia ar fi ok.
apoi, colivia trebuie "echiapata" cu: bete, de-alea scurte si/sau de-alea de la un capat la altul (lungi), hranitoare (e de preferat 2, ca sa aiba si intimitate cand vor), adapatoare (pentru zebre e potrivita cea care se monteaza pe-afara, cu picurator, nu gen castronel), jucarioare nu neaparat, dar poti pune o scarita sa se catzere si un balansoar, ele adora sa se legene. apoi, deloc de neglijat, chiar daca nu sunt mascul si femela, e important sa aiba cuib. acesta trebuie sa fie incapator, dar nu foarte mare, unul din rafie e super ok. in colivie poti sa le imprastii bucatele de sfoara desfacute, le vor cara in cuib si-si amenajeaza ele acolo. vei vedea ca sunt foarte preocupate tot timpul, active si vesele.
ca mancare, ai grija, NU le da mancare de papagali, indiferent de rasa, exista mancare speciala pentru pasari mici exotice, de la diferite firme, mai scumpa sau mai ieftina. e bine sa te uiti pe ambalaj, sa scrie ca semintele sunt imbogatite cu vitamine, nu simple. ele au nevoie, ca noi toti, de vitamine. mai poti sa le dai (cu atentie) galbenus de ou fff bine fiert, racit 100% si faramitat. DACA vrei sa le dai coaja de la oul fiert, acesta trebuie oricum ff bine spalat inainte sa fie pus la fiert. dupa ce s-a racit, coaja se farama ff bine si se amesteca cu galbenush.
poti sa le mai dai franjuri de salata verde ff bine spalata, frunze de spanac, morcovi pe razatoarea mica. dar ai grija, tot ce le dai sa fie spalat. apa trebuie schimbata si de 2x/zi, daca nu macar o data.

nu e recomandat sa incerci sa le dai dulciuri sau fainoase dulci, gen biscuiti, cozonac, chec, etc, oricat de tentata esti. exista pentru ele un nisip special care se cheama grit, se pune si pe fundul coliviei, dar si intr-un vas separat de mancare, ajuta foarte mult la digestie, pentru ca ele nu au dintisori sa mestece, ci inghit bobitele intregi.
nu stiu cat sunt de mari zebrutzele tale, ca sa imi dau seama ce as putea sa-ti mai spun.

Mergi la inceput

Laptik multumesc de raspuns, o sa primesc intr-o saptamana, deci nu stiu cat de mari sunt pentru ce e surpriza Sper sa se nimereasca mascul si femela ca eu vreau sa faca si pui. Multumesc inca o data

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Zebruta poate fi si alba imaculata, cu cioc rosu carmin. E superba! Eu am avut prima pereche "zebrul clasic" si zebruta alba. Au facut un singur ou, am inteles ca stresul poate fi o problema pentru ei. Eu aveam un pisoi care se uita cam pofticios la ei si poate din cauza asta nu s-au mai inghesuit sa procreeze. Le luasem cel mai frumos cuib din magazin si nu intelegeam de ce-l dezmembreaza zebrutul, dar am mai intrebat la magazinele specializate, am si citit in niste carticele, ca cel mai potrivit cuib pentru zebre este cel mai rudimentar, adica cel din lemn! exact o cutiuta din lemn. Cand mi-a spus cel de la magazin nu am putut sa cred asa ceva, am crezut ca doar vrea sa-si vanda el marfa, dar am gasit niste carticele despre pasari exotice si exact asa aratau cuibul ideal. Pana la urma zebruta a decedat si am cumparat alta, sa-i tina de urat baiatului, nu am mai gasit alba ci doar cenusie. Desi nu au mai existat pericole si parea ca se inteleg bine (adica nu se bateau ca cei ai lui elly_b) si le-am creat toate conditiile, nu au facut nici un ou si au decedat de batranete. Se gasesc pachetele cu mancare si batoane cu vitamine special pentru zebre australiene, la magazinele de specialitate. Sunt foarte simpatice, mai potrivite pentru o familie decat papagalii.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Am zebrute de 2 saptamani. Cand aud zgomot incep sa cante :) Le-am luat si cuib, e asa ca o para din paie cu o mica intrare, dar nu au intrat niciodata in el. Sa nu le placa oare? Cam cand incept sa faca oua?

http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png

Mergi la inceput

Stie careva daca zebrutele mananca patrunjel? Adica daca e bine sa le dau...

http://tt.lilypie.com/o3y9p3.png

Mergi la inceput