Zebre Australiene

Zebre Australiene | Autor: elly_b

Link direct la acest mesaj

M-am tot uitat unde sa postez, dar nu am gasit nici un subforum despre pet-uri, animalutze etc. Desi imi aduc aminte ca parca exista cu ceva timp in urma. Poate ma insel.
Rog moderatorii sa mute sub unde-i este locul

So .... zebre australiene! Am o pereche. Un deliciu , mai ales pt gaga mic . Am achizitionat intai masculul, apoi femela. Evident, m-am documentat si para-documentat pe net. In mare parte am aflat cam tot ce se poate, dar ... si exista un mare DAR, nu am gasit explicata nicaieri situatia „delicata” de la noi din colivie.
Rog mult, mult, mult de tot daca exista amatori, crescatori, pasionati sau cunostinte ale acestora printre noi sa ma ajute cu cateva informatii.

Daca se anunta doritori revin cu toata povestea

mami de annelies (30.06.2005)
poze gaga mic si dulce

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

o sugestie. mergi la subiectul cu fetele din australia, poate o sa gasesti pe cineva acolo care sa te ajute. slabe sanse pe aici sa gasesti vreun posesor de asemenea zebre

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Tu spune ce se intampla la tine in colivie si poate gasim sa te ajutam cumva.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

quote:
Originally posted by joxy

Tu spune ce se intampla la tine in colivie si poate gasim sa te ajutam cumva.

www.siteaudit.ro

bun si asa

ramonika, in australia traiesc in libertate in colonii imense. daca nu esti crescator nu ai de unde sa stii prea multe despre ele. nici noi nu stim prea multe despre capre neagra desi la noi este cel mai bine reprezentata in europa. ms de intentie

asa cum spuneam la inceput am avut masculul. cum am citit ca mor de singuratate i-am luat de la o prietena o femela. le-am cumparat cuib, jucarele etc ... si asteptam cu nerabdare primele oua. zebrele sunt un fel de iepuri aviari. toate bune primele 2 zile. amandoi timizi si rezervati. apoi madama si-a intrat in drepturi si a inceput sa-l casapeasca de sa-i sara penele baiatului. toate locurile preferate erau ocupate de ea si el saracu', cazut din drepturi, dormea pe jos.
eram asa nervoasa pe ea ca am vrut sa-i dau drumul. m-am razgandit repede si am zis sa-i separ sau sa o schimb.
dar am incercat mai intai sa le fac loc in colivie(macar sa aiba saracul unde sa fuga ). dupa ce le-am cumparat toate cele, acum incepeam sa le scot ca m-am gandit ca poate se mai linistesc spiritele.
asa a si fost. cateva zile de liniste. apoi iar scandal. de data asta m-am interesat de pet shop unde sa o schimb pe dansa.
si intr-o dimineata stupoare : un ou pe jos !!!
schimb iar designul in colivie si pun cuibul si oul in ciub fara sa-l ating. cica doamnele astea s-ar pune pe clocit dupa al treilea ou.
o saptamana si nimic. nici alt ou si nici bagat in seama oul existent. si m-am hotarat eu ca oul nu este fertilizat. am zis ca poate ii trezesc instinctele materne si am lasat oul in cuib.
bataile au continuat. dupa vreo sapt jumate : alt ou in cutia de macare!!!
vine sotul cu ideea sa taiem acoperisul cuibului (care era ca o cutiuta de paie si diverse ierburi) ca poate le e frica sa intre in cuib. zis si facut. pun si al doilea ou in cuib. de data asta a functionat si dna s-a asezat pe oua. au mai urmat alte 2. acum sunt 4 cu cel vechi.
problema : bataile continua. el saracul, incearca sa-si ia in serios responsabilitatile de tata si sa construiasca cuibul cu "materialele" lasate de mine jos. ea nimic. il bate de-i suna apa in cap si nu-l lasa sa se apropie.
specific ca zebrele sunt monogame si foarte tandre cu partenerul. ar trebui sa se iubeasca, ingrijeasca reciproc, sa construiasca si sa aiba grija de oua impreuna, sa cante etc. la ei nu e cazul. dragoste cu nabadai. in conditiile astea oualele nu au cum sa apara si ei trebuie separati si cautati alti parteneri.

intrebari: eu ce sa fac acum? sunt fertilizate oualele? si daca sunt, "violenta" asta domestica o sa afecteze puii? sa-i mai separ? si daca da, ce fac eu cu oualele?

poze gaga mic si dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

...pana m-am dumirit ca sunt pasarele ma si gandeam ca unde tii tu ditamai zebra in Romania...plus ca zebra nu face oua!......am invatat si eu ceva azi...ca exista pasarele numite zebre australiene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Sa nu fie de acelasi sex.

...ca pasarile fac oua si daca nu sunt fecundate.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

april nu-ti face griji. nu esti singura. faimoasa intrebare, pana sa se prinda omul despre ce este vorba, este "si unde d... le tii in apartament?"

joxi cu siguranta nu sunt. ca la mai toate pasarile, fluturii etc ... este o diferenta uriasa intre femele si masculi. m-am gandit si eu dar le-am studiat si para-studiat si ... nope!

asa arata perechea mea : www.efinch.com/species/zebra.htm" target="_blank">http://www.efinch.com/species/zebra.htm

poze gaga mic si dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by elly_b
madama si-a intrat in drepturi si a inceput sa-l casapeasca de sa-i sara penele baiatului. toate locurile preferate erau ocupate de ea si el saracu', cazut din drepturi, dormea pe jos.

problema : bataile continua. el saracul, incearca sa-si ia in serios responsabilitatile de tata ... ea nimic. il bate de-i suna apa in cap si nu-l lasa sa se apropie.

Ce ziceti? Mutam la "In unul sau in doi mergem mai departe" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

waw,am aflat si eu ce pasari am in colivie.exact din astea am si eu si habar n-aveam cum se numesc.multam elly_b.si noi avem probleme cu ele in sensul ca femela noastra nu face oua deloc.de iubit se iubesc si dorm:-) impreuna in cuibusorul lor,..dar degeaba,ca nu se oua:-D

deci astept si eu informatii.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by elly_b
madama si-a intrat in drepturi si a inceput sa-l casapeasca de sa-i sara penele baiatului. toate locurile preferate erau ocupate de ea si el saracu', cazut din drepturi, dormea pe jos.

problema : bataile continua. el saracul, incearca sa-si ia in serios responsabilitatile de tata ... ea nimic. il bate de-i suna apa in cap si nu-l lasa sa se apropie.

n-ai ideeeee! m-am tavalit de ras!

daca tot nu vine nimeni cu informatii, macar descrierea "dramei" din colivie sa fie apreciata
Ce ziceti? Mutam la "In unul sau in doi mergem mai departe" ?

poze gaga mic si dulce

Mergi la inceput

ortansa, pai sunteti la categoria mica. la tine este o problema de "fertilitate" iar la mine de "violenta in familie"

daca cauti zebra finch poti gasi o multime se informatii si site-uri.

iti timit pe pm un loc unde s-a discutat despre ele. nu stiu daca pot aici

poze gaga mic si dulce

Mergi la inceput