Datorii ale blocului ???????

Datorii ale blocului ??????? | Autor: roxi2004

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Ajutati-ma si pe mine va rog cu un sfat. Acum un an am cumparat un app. pe care acum trebuie sa il vindem. Cumparatorul ia credit si trebuie sa completam niste hartii cum ca nu avem datorii la intretinere iar aceste hartii trebuie semnate de presedintele asociatiei de locatari. Ei bine, presedintele nu vrea sa semneze aceste hartii din cauza ca blocul are datorii de acum 5 ani - datorii care vrea sa le imparta la toata lumea si numai dupa ce achit aceste datorii - care nu sunt ale mele - imi semneaza hartia !!!!
Ce pot sa fac?? Mentionez ca nici persoana de la care am cumparat appartamentul nu avea datorii, platea regulat darile si tot asa...
In tara asta chiar incearca toata lumea sa te fure pe fata???? Dati-mi va rog o lege ceva cu care sa ma duc sa ii dau in cap presedintelui astuia!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Cand au fost facute aceste datorii erati proprietarii apartamentului? Sau existau inainte de a-l cumpara voi?
2. Noul proprietar (in devenire) poate sa fie de acord cu achizitia apartamentului inclusiv cu obligatia de a suporta cota parte din datoriile comune pe asociatia de proprietari. Adica sa ia apartamentul cu datorii cu tot.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

multumesc de raspuns. Cand am cumparat app a existat o hartie cum ca toate datoriile au fost achitate la zi iar dupa aceea noi am fost ok, nu am facut datorii.. Stiu ca se poate sa preia app cu datorii - dar daca nu este cazul de asa ceva de ce sa platesc eu sau altcineva pt niste datorii care nu sunt ale mele??? Dar ma rog, ar trebui sa ma obisnuiesc.. Multumesc inca odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Ce m-am enervat...pai de ce sa platesti tu ca altii fac datorii? Si la noi in bloc sunt o groaza de restantieri....dar isi pun usa metalica, termopane, aer conditionat. Culmea ar fi sa vina administratorul sa-mi spuna ca imparte datoriile lor la toti locatarii. La noi au fost amenintati cu darea in judecata..

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Depinde ce inseamna datorii. Cel putin teoretic actele contabile si justificarile, ar trebui verificate de cenzori. Acestia ar trebui sa faca un raport privind corecta intocmire a documentelor si a corectitudinii valorilor inscrise, a legalitatii documentelor inregistrate. Aveti posibilitatea in calitate de proprietari sa solicitati un astfel de raport justificativ. Exista probabilitatea sa apara cheltuieli comune pe asociatie (pierderile de apa si/sau energie termica de exemplu) care prin natura lor sunt suportate de catre toti proprietarii. Insa in mod concret in cazul prezentat nu stiu la ce anume se refera aceste datorii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput