ce face bona cand doarme copilul
Raspunsuri - Pagina 2
lucia52 spune:
Sa inteleg ca are program doar de 5 ore? Pai asta e alta situatie... Eu am zis la un program de 10 ore... n-am stiut ca lucreaza program scurt! Probabil ca nu doarme noaptea, sau are alt job? Ce noroc pe ea sa vina sa doarma! Oare cum o putea? si chiar 3 ore mi se pare exagerat! Poate ca
? Sunt unele bone norocoase... mie nu mi s-a intamplat (am muncit de m-am spetit)! si daca aveam putin timp liber si imi intindeam ciolanele batrane si obosite poate ca atipeam uneori, dar nu mai mult de 10 minute!(maxim)... nici acasa nu pot mai mult!
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva!
kariguld spune:
scuze, jade, dar nu am vrut sa te supar!
eu mi-am spus parerea impreuna cu alte mamici, care sunt parerile noastre, nu te obliga nimeni sa le aplici!!!
Si eu tot asa am crezut ca bona ta are program lung, de aceea am spus ca "....merita si ea putina odihna"!
In cazul in care ea sta doar cateva ore... si doarme 3 din ele???!!!!, nu stiu ce sa zic, greu de crezut ca ar dormi atatea ore.
Si daca ai dovezi concrete ca le doarme atunci ia masuri urgente!!
Solutia trebuie sa o gasesti tu, caci parerile si ideile noastre...poate nu se potrivesc pentru cazul tau.
Kari
pet.cost2005 spune:
Chiar daca ar avea program de 8-10 ore ... nu mi se pare normal ca 3 sa le doarma ... la orice loc de munca pauza de pranz este de cel mult o ora. Deci, da 1 ora poate sa manance, sa stea pe canapea (dar nu sa doarma) ... pana la urma e un loc de munca platit. Deci, nimeni nu e dispus sa plateasca o persoana ca sa doarma. Mai ales in prezenta copiilor care sunt imprevedibili ... cine spune ca orarul de somn al unui copil e fix de 3 ore ... daca in aceste 3 ore copilul se trezeste si face cine stie ce nebunie ii trece prin minte ... ???
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
herra spune:
si Vladu' meu doarme 3 ore si ceva - il gasesc dormind; doamna care sta cu el il supravegheaza, tv-ul merge pe minimax, cu sonor moderat, ca sa nu-l trezeasca alte zgomote.
in acest timp femeia studiaza carti si reviste despre cresterea si educarea copilului - din initiativa ei, se pregateste probabil pentru cand va fi bunica.
calcatul e exclus, pentru ca se face caldura in casa; sunt bucuroasa ca gasesc o ordine relativa, lucrurile sunt cat de cat la locul lor.
nu m-am simtit frustrata niciodata. Mai ales ca are o problema cu spatele, care insa nu o impiedica sa fie un companion minunat pentru copil.
inainte am avut o bona care facea si menaj; din initiativa ei, asa ca nu puteam sa fac prea mari pretentii, mai ales ca mereu vroia salariu mai mare.
beneficiind deci de serviciile ambelor categorii de bone, prefer situatia de acum; nu-mi placea "menajul" doar de "ochii soacrei" , faptul ca imi cautam cate o bluza de innebuneam sau alte lucruri minore, dar care intr-adevar generau frustrare.
daca mi-as permite as mai plati o persoana, numai pentru menaj, careia sa-i pot da instructiuni clare si la obiect.
jumatatile de masura ... lasa de dorit in ambele parti.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
jade spune:
dragi mamici, programul doamnei mele este de 9 ore pe zi, dintre care doar 2 petrecute efectiv cu amandoi copiii. concret: 8-17, copilul cel mare ii este adus de la gradinitza dupa ora 12, in parc unde ea este cu cea mica, mai stau un pic, vin acasa, copiii mananca si se culca in jur de ora 14 pana la 17 cand ajung eu. desigur ca sunt variatziuni de 5/10 minute si uneori exceptzii de la regula de somn de 3 ore. de mici, mi-am obisnuit copiii cu un program clar de somn si mese si astia sunt ei, dorm 3 ore pe zi. nu de putzine ori, cea mica se trezeste chiar si la o jumatate de ora dupa ce ajung eu acasa. in we cand sunt doar cu noi, dorm la fel peste zi. si sunt genul de copii pe care doamna ii pune in pat, fiecare in camera lui si adorm singuri, nu este necesar sa le cante, sa le spuna povesti sau mai stiu eu ce. asta cu povestile o facem noi, parintzii, seara.
in concluzie, sunt rare situatziile in care copiii mei dorm doar o ora sau deloc.
nu vreau sa fiu intzeleasa gresit, nu sunt absurda, dar in mod frecvent in aceste 3 ore sa dormi, sau tv sau reviste, incepusera sa ma deranjeaze si tocmai asta am vrut sa stiu de la voi, daca sunt sau nu absurda.
stiu ca doarme pt ca imi spune chiar ea asta, fie din proprie initziativa cand ajung acasa, fie cand o sun de la birou si o trezesc, ori cand am ajuns mai devreme acasa fara a o anuntza si, la fel, am trezit-o. nu spun ca doarme in fiecare zi, dar in mod frecvent.
pana la urma, citind opiniile voastre imi dau seama ca tb sa ma impac cu orele de tv/reviste, dar cand doarme chiar ma gandesc la fi-miu ce idee trasnita i-ar putea trece prin cap, ca nu duce lipsa de imaginatzie, cu atat mai mult cu cat el doarme singur, in camera lui, cu usa inchisa, iar doamna in sufragerie.
avand in vedere ca doamna este o cunostintza buna a familiei parintzilor mei, nu mi-am permis pana acum sa-i zic ceva, dar am realizat ca am gresit si ca ar trebui sa iau niste masuri. inainte de asta am vrut insa sa mai vad niste pareri, sa aflu ce fac si bonele voastre, pentru ca am luat in calcul si posibilitatea ca eu sa nu apreciez corect situatzia.
chiar citeam ieri, avantajele si dezavantajele de a angaja cunostintze, rude, prieteni, ca nu te potzi impune in fatza lor ca in situatzia in care angajezi printr-o agentzie, ca tzi-e jena, ca te temi sa nu strici relatziile, ca te temi sa nu jignesti, etc. iata ca in cazul meu se verifica dezavantajele, dar in acelasi timp nu contest avantajele. tare dificil!
si ca sa inchei, ma gandeam la aceste ore de relaxare/odihna ale doamnei in timpul programului de lucru si ma gandeam la mine ...8 ore la birou unde am ceva raspundere, o ora pe drum pana acasa prin
traficul infernal, acasa cei doi copilasi care se trezesc plini de energie si sa ma impart in doua, pt ca data fiind diferentza de varsta dintre ei nu au aceleasi preocupari, sa gatesc, sa fac curat. ma credetzi ca de multe ori, pentru a le acorda lor suficient timp (desi nu e suficient niciodata) ajung sa ma apuc de gatit de la 10/11 noaptea incolo? sau ca sunt seri in care de oboseala nici macar un dus nu mai am putere sa fac? poate sunt o frustrata si gresesc in privintza doamnei mele, daca o fi asa, imi cer scuze de pe acuma!
ralcat spune:
Poi, bona mea citeste langa bebe. Al meu pui doarme in patutul lui si bona citeste pe fotoliul de langa. Si cand mai sunt zgomote puternice (ca la bloc, un urlet, o masina, o alarma, o bormasina), daca se trezeste atomix si o vede pe bona langa el, "converseaza" 2-3 minute si adoarme la loc. Daca e singur ... se sperie si plange, in aceeasi situatie. Asa ca prefer sa stea langa el si sa-i inspire si drag de carte daca tot o vede pe ea citind (si nu avem tv in camera lui, asa ca ... drag de telenovele nu are cum sa-i inspire :) )
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
danat spune:
Doamna care sta cu baietelul nostru (3 ani si 8 luni) il ia pe la 11:30 de la gradi (cu program scurt) mai stau afara cam o ora daca e vremea buna, apoi ii pregateste mincarica pt prinz (gatita in proportie de 90% din timp de mine - se mai intampla sa nu aiba garnitura la felul doi si atunci ii aduce dinsa ce a gatit :-)) si pe la 2 il culca. El doarme cam 2 ore, timp in care dinsa face diverse activitati: mai calca camasile sotului meu, mai da cu mopul prin casa, mai sterge praful, mai curata un zarzavat pt ce am eu de gatit in ziua aia, ce e nevoie... Dar mai si sta uneori, citeste orevista, se uita la seriale la tv...si nu ma deranjeaza atit timp cat face ok tot ce face.
Eu am stat cu copilul aproape 2 ani si stiu cat e de obositor sa te ocupi de copil, cu toate cele necesare, sa mai faci si ceva prin casa, si de aceea apreciez ce face dinsa.
Imi place ca are initiativa, ii pasa real de copil, si-atunci nu simt deloc nevoia sa-i numar orele cand sta si ea relaxata.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
ilenutza spune:
Intr-adevar e f. obositor sa stai cu copii!
Dar daca tu "simti" ca e nevoie de o ajustare a rel. cu bona de ce sa nu ii spui liber ce si cum!Uite as vrea asa si asa, am impresia ca, etc.Acu' depinde si ce salariu ii dai, oricum tu ar trebui sa te simti bine in rel. cu bona.Te gandesti ca cel mare ar putea face o traznaie cat doarme bona, f bine-spune-i, e si in teresul ei pt ca daca se intampla intr-adevar ceva... atunci...
Poate intra si o bona sa ne spuna parerea ei!![]()
Ile
32 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt. 
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by ilenutza
Intr-adevar e f. obositor sa stai cu copii!
Poate intra si o bona sa ne spuna parerea ei!
Ile32 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
Pai eu am spus la celalalt subiect despre bone ca am lucrat "in domeniu" ... si aici am zis ca nu mi se pare corect sa dormi si tu in acelasi timp cu copilul ... pauza normala pt. un program de munca este de cel mult o ora. Peste tot e asa ... si fiecare munca e obositoare in felul ei ... adica cel care munceste pe santier are si el dreptul la 3 ore de somn la pranz ... ca aia e o munca si mai obositoare ??? La orice loc de munca, birou, fabrica, magazin ... mai poti "ciupi" un 5-10 min. de stat degeaba ... dar in nici un caz 3 ore ca sa dormi.
Explicatia ca "are si ea dreptul sa se odihneasca" nu tine ... cel putin nu la mine ... eu nu as plati o persoana sa doarma ... mi se pare lipsa de respect pt. banii mei, ca mama, pt. care si eu muncesc. Am spus, nu e corect sa se pretinda menaj de la bona, dar in timpul cand copilul doarme si dupa ce si-a facut pauza la care are dreptul orice persoana .... sa speli vasele in care a mancat copilul sau chiar bona, sa dai cu o matura in buc. (ca sigur sunt firmituri dupa ce mananca un copil), sa aranjezi cate ceva pe ici pe colo, o jucarie, o hainuta de-a copilului ... nu e mare lucru. Eu asa vad lucrurile si asa m-am comportat atunci cand lucram cu copiii ...
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
annablue spune:
Noi nu mai avem nevoie de bona (am gasit varianta de a-l duce si lua eu si sotul, chit ca sta pana la 7 uneori la gradi) dar nu rezist sa nu reactionez la acest subiect...
Si noi am incercat o bona, dar nu am gasit persoana dorita, chit ca in prima luna era ok si ne bucurasem ca o gasisem.
Realitatea dureroasa este ca sunt rare persoanele care sunt bone din dragoste adevarata pentru copii si nu din lipsa de bani+comoditatea lui "merge-si-asa"...
Si eu am lucrat ca bona timp de aproape un an si stiu cat e de greu (pe atunci imi folosea programul flexibil) si stiu si senzatia de mama care vrea sa stie ce se intampla cu puiul ei cat nu e cu ea...
Dar genul de bone "moraliste" care vin si zic una-alta plangandu-se ca nu sunt tratate cum trebuie...
Eu zic ca sunt multe exceptii de bone sufletiste, dar marea masa a celor care isi cauta asa job...mai bine s-ar duce sa faca altceva...
ca niste copii mici sunt asa de greu de protejat si iubit pentru niste persoane care mai mult cauta bani si mai putin vor sa se dedice puiutilor nostri.
Acuma sa vina bonele sa spuna cum ele fac si dreg si mamele sunt absurde...
Sunteti de acord ca bonele sufletiste si de treaba gasesc o cale sa se inteleaga cu parintii si nu ajung aici sa se planga ? Sau sunt eu prea "visatoare" ?...
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."