ce face bona cand doarme copilul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

annablue,
Eu cred ca parintii trebuie sa gaseasca o cale de intelegere, pentru ca ei sunt angajtorii!! Mai cred ca sunt bone multe, sufletiste si care isi fac treaba bine, dar din pacate ele nu au calculator si nici timp sa-l petreaca in fata lui.

Nu as angaja pe cineva fara sa-i prezint de la inceput ce responsabilitati are si ce asteptari am de la ea/el. Si prin natura functiei, mentin o relatie buna si profitabila cu angajatul meu, daca vreau rezultate bune!

Si poate ar trebui mamele care au bone bune sa vb despre ele aici si sa le sfatuiasca si pe bone sa-si impartaseasca experienta lor aici.

Din ce am citit si eu pe aici, multe experiente negative au fost postate, dar cele pozitive......mai putine!
Adevarul este ca atunci cand ne sunt inselate asteptarile, ne grabim sa spunem in stanga si dreapta ce rau ni s-a facut(??!!) fara sa ne gandim ca poate exageram si de multe ori cazuri minore au fost dramatizate mult prea mult. Un caz izolat si nesemnificativ ia amploarea unui fenomen!

E bine sa ne gandim ce spunem despre o anumita persoana, caci intr-o anume situatie sunt greseli de ambele parti.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Kari, ca tot zisesi ca nu ne impartasim si experientele placute cu bonele, vin io si ma laud cu a mea..obtinuta cu greu(este a V-a )...are 58 de ani, sta 10 ore / zi cu Teo(1,5 ani), si cateodata si cu Maria(6,4 ani)...si mai face si treaba in casa..adica strans dupa ele, cate-odata si dupa noi....ieri, am lasat-o cu amandoua si am si intarziat, am fost plecata cu sotul in provincie, cu neste treburi..amplecat dim si ne-am intors seara..ea stat cu 2 copii, casa era ok, si mai facuse si mancare ptr fete si ptr noi...si era vesela si neobosita...am discutat cu ea si am rugat-o sa nu mai stranga dupa noi, sa le lase ca strang eu..si ea mi-a explicat ca a crescut singura 2 copii si stie ce inseamna, sa nu-mi fac probleme ca nu e cazul, ea incearca sa ma ajute cu tot ce poate si ca-i pare rau ca nu poate cu mai mult...si s-a oferit singura sa stea cu fetele cateva zile, cand o sa plece fiica sa in concediu(ca are un nepotel la care merge seara si in wk)ca sa putem pleca, eu si sotul cateva zile undeva, sa ne relaxam ...indiscutabil, are si ea unele "tare"hi,hi, da nesimtit sa fii si sa nu apreciezi ceea ce face...mie imi place si sper sa ramana la noi pana la adanci batraneti...si sper s-o pot rasplati ptr cat de frumos se poarta cu fetele mele si cu noi...
cat despre bonele mai putin bune, am avutr si din acelea..ba una chiar asta facea, o adormea pe Teo mai mult fortat, inchidea usa..si se culca..si odata am venit pe neasteptate acasa si am gasit-o pwe Maria la ea in camera, cu usa inchisa, pe Teo tot asa, cu usa inchisa la ea in caera si un munte de perne format inainte de usa ca sa nu poata ajunge acolo, si bona sforaia de zor, ca nu dormise in noaptea precedenta, casea vraiste..ce sa zic...asta este..adica eu o inteleg ca e obosita, dar daca maria n-ar fi copilul responsabil care este si ar fi facut cine stie ce..sau Teo, chiar cu ea in camera ar fi bagat mainile intr-o priza sau mai stiu eu ce, inghitea ceva?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Eu as vrea sa va intreb altceva: s-a intamplat sa aveti nevoie de bona peste noapte?
Sa o chemati special, pentru ca ati fost plecate undeva si nu aveati cu cine lasa copilul?
Ei bine, probabil, bona peste noapte, dormea!!
In acelasi registru: pentru ce era platita?
Pentru a va asigura linistea sufleteasca, ca BB e cu cineva peste noapte, suparvegheat
sau
pentru somn, nu 3 ore, ci toata noaptea!!!

Dupa cum bine zicea cineva la subiectul "din experienta unei bone" trebuie sa fie o relatie de PARTENERIAT intre mama si bona!
COMUNICAREA este baza! Spuneti bonei deschis ce va macina si ea va fi sau nu de acord.
E bine ca bona este deschisa si nu se fereste sa zica ca doarme atunci cand si copii dorm.
Daca va deranjeaza, discutati si de comun acord, continuati sau nu relatia.
Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Apropo de ce zici tu linasobolina, asa am facut eu cu bona mea...
Adica ma bucuram ca e o femeie curata, ca parea calma (asta mi se pare important pentru cine petrece timp cu un copil mic). Si dupa ce l-am adus la inceput de toamna pe pitic de la socrii, am cautat-o cum discutasem sa continuam colaborarea. Si mi-a dat de inteles ca vrea mai multi bani. Pentru ce ? Ca doar programul era identic si copilul acelasi... In momentul in care i-am spus ca vreau sa stea cu el afara cat mai mult, a strambat din nas (ea venea 3 ore/zi, il lua de la cresa (gradi ulterior) si stateau pana veneam noi.
Am inceput sa o intreb pe unde il duce, daca ii cumpara ceva (nu sunt de acord cu pufuleti/chips/acadele,etc) si s-a atacat... I-am explicat ca vreau sa stiu pe unde se duc, eu nu i-am impus un loc anume.
De cateva ori Adi mi-a venit cu julituri/vanatai si n-am zis nimic (doar e copil, se mai loveste) dar am rugat-o ca pe viitor sa-mi spuna ce se intampla cand Adi pateste ceva (adica sa-mi relateze ce s-a intamplat cand vine in casa cu el).
Intr-una din zile, nu dupa mult timp dupa discutia cu pricina, vine cu el, o intreb daca au fost probleme, zice ca e ok...si pleaca.
Peste vreo jumate de ora, il duc pe Adi la baie si acolo il vad julit pe picior si la ochi.... Atunci am simtit ca iau foc...(nu pt julitura de la picior ci pt cea de la ochi, care de-abia se inrosise (semn ca se lovise de scurt timp) si care era exact pe pleoapa si sub ochi...poate ca si-ar fi putut pierde ochiul daca era mai putin norocos...
Oricum, cel mai tare m-a deranjat ca am INTREBAT-O... si n-a zis nimic...
Cam atat din relatia mea cu bonele...ca mie nu mi-a mai trebuit...

Ana

PS: Asadar, aveti grija...

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput