Mamici de iulie-august 2007 (54)
Raspunsuri - Pagina 2
Anya20 spune:
aylin, bebelusul alaptat se hraneste la cerere. pentru cei hraniti artificial, se incearca o alimentare la 3 ore, (minim 2 ore intre mese), pentru ca laptele praf se digera mult mai greu ca cel de mama. inainte insa , chiar si sugarii alaptati erau fortati sa manance fix la 3 ore si intre timp primeau ceai indulcit. ei saracii intre timp urlau de foame, ca unii erau mai "fomisti", de aceea li se dadea ceai. de aici cred ca exista si mentalitatea asta complet gresita cu ceaiul...copilul se deshidrateaza si ii dam CEAI! complet gresit! e o apa chioara cu zahar, care nu are nici o virtute, copilul nu creste corect, nu mai suge corespunzator etc. dar, ce te faci ca mai sunt si medici care recomanda sa le dam copiilor noaptea ceai
luna...in primele zile dupa nastere, fetitele, ca si baieteii, pot avea asa numita "criza genitala" (hormonii materni erau metabolizati in sangele mamei inainte de nastere; odata intrerupta legatura dintre mama si fat, hormonii care exista deja in circulatia fetala nu pot fi metabolizati de ficatul imatur al nou-nascutului). ea se manifesta la fetite prin tumefieri si inrosiri ale labiilor, eventual secretie albicioasa sau chiar sanguinolenta, indurarea sanilor...lucruri care le pot speria pe mamici. insa dureaza cateva zile si nu reprezinta nici un pericol. aceste secretii trebuie curatate cu atentie dintre labii, eventaul cu o compresa cu ser fiziologic. am vazut multe mamici carora le e frica sa umble "acolo" , sa nu provoace vreo leziune. insa zona trebuie curatata cu atentie, apoi se unge cu unguent de galbenele (nu pe mucoasa, ci in zona cu piele, pe labii si intre fese). dupa fiecare kk se curata cu atentie si "in pasarica", pentru ca se intampla sa mai intre si pe acolo. metoda stergerii este "din anterior spre posterior", exact cum ai spus si tu.
in rest...nimic special.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
ilenutza spune:
tot io:
Sa stiti ca oricum intalnirea de care ma pregatesc eu le intrece pe toate!asa ca merita sa "ratez" orice altceva!
Mi-am cautat papuci de spital si nu am gasit- vreau unii frumosi- de parca ar conta prea mult.Trebuie sa imi mai iau halat si camasi de alaptat.
Iar pt bb vreau www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=321" target="_blank"> acest cos, sper sa isi refaca stocul in curand!
Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
andicu spune:
Alina(Anya) , legat de alaptare: am citit ca daca alaptezi pe bebe mai des de 2 ore, nu se face digestia cum trebuie si laptele vechi cu cel nou fermenteaza- de aici colicii. Si sunt in ceata: ce ma fac , mai ales la inceput, daca bebe nu se satura? daca il alaptez la cerere, nu face colici mai rau? sau care ar fi limita de timp ideala, la inceput, intre alaptari? poate vorbesc aiurea, dar incerc sa inteleg cum ar fi mai bine sa procedez...
..si inca ceva: in spital stiu ca le da completare lapte praf, la mai toti, e ok? daca nu-mi vine lapte suficient la inceput si nu se satura, cum e mai bine? cum recomanda ei, cu completare sau il tin la tzatza cat de des??
Ile, si eu ochisem cosuletul ala! si mai sunt vreo 2 modele care-mi plac, dar vad ca tot nu le au pe stoc, nu stiu ce au de gand!
Voi cum ma sfatuiti: o sa nasc in Bucuresti si probabil ca nu o sa plec dupa 3 zile cu bebe la Cta, ci vom mai sta vreo 2-3 in Bucuresti. Daca o sa-l tin in landoul de la carucior are ceva? ca e spatios, aerisit, total la orizonatala...
Andicu 32+Filip Cristian
Poze noi de 01 mai
Luna1 spune:
Ile ce inseamna fetele de la colectie? Sunt in ceatza.
Mada superb numele, m-am indragostit. Sa-l poarte sanatoasa.
Anya m-am linistit ca eram terorizata ca la fiu-miu, cu putza, cu fimoza, etc. Chestia cu hormonii o stiam oarecum, chiar i-am explicat si sotului sa nu se sperie daca vede asa ceva. Fiu-miu avea o secretie albicioasa la mameloane dupa nastere pe care bineinteles ca am ignorat-o si a disparut.
Andicu asa cum a zis si mami de Anya daca alaptezi artificial e bine sa incerci o pauza de 3 ore intre mese, iar daca nu poti macar 2 ore pauza sa aiba timp laptele formula sa se digere. Insa nu la fel se intampla si cu laptele maternal care poate fi dat la cerere fiind mai usor digerabil. Deci acum se merge pe ideea de alaptat la cerere natural si la oarece program artificial. Dar vei reusi singura sa-ti dai seama de nevoile bebeului, mai ales ca isi va forma singur program ai sa vezi.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
liadorian spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Lia, sint curioasa, zi-mi te rog prenumele tale.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Hehe! Al doilea e Andreea. Asta e de la mama si pe asta l-am folosit toata viata. De fapt prietenii, familia imi spun cu totii Andru. Primul... l-am uitat!
Lia 30S Miruna Demetra
otim spune:
Anya20 - te-am pandit aseara , dar am adormit pe la ora 23 . Daca imi permiti te-as "ataca" cu cateva intrebari . Am un nepotel scump foc de 5 luni si doua saptamani . Intrebare : care este temperatura pentru care trebuie sa intram in panica ??? Am citit pe net si ziceau ca 38.3 grade e ceva normal la ei . Ce fel de termometru este bun pentru bebe , pentru ca noi ne gandeam la acel termometru pe care-l pui putin in ureche si gata , dar tot pe net ziceau ca temperatura la bebe se ia rectal si asta ar fi cea corecta . Multumim si multe .
Otiliainceput 29+Laurentiu
Ioana75 spune:
Lia, bine ai facut cu uitatul.
Andicu, Miruna a dormit in prima luna in landoul de la Chicco foarte bine, fara probleme; nici colici nu a facut in landou.
Luna, "colectia" lui Ile e grupul de mamici de nov-dec 2005 din care face parte cu Victor.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Luna1 spune:
Ioana mersi, m-am lamurit.
Luna 28 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
liadorian spune:
quote:
Originally posted by otim
Anya20 - te-am pandit aseara , dar am adormit pe la ora 23 . Daca imi permiti te-as "ataca" cu cateva intrebari . Am un nepotel scump foc de 5 luni si doua saptamani . Intrebare : care este temperatura pentru care trebuie sa intram in panica ??? Am citit pe net si ziceau ca 38.3 grade e ceva normal la ei . Ce fel de termometru este bun pentru bebe , pentru ca noi ne gandeam la acel termometru pe care-l pui putin in ureche si gata , dar tot pe net ziceau ca temperatura la bebe se ia rectal si asta ar fi cea corecta . Multumim si multe .
Otiliainceput
29+Laurentiu
Oti, Anya ti-a raspuns in cap trecut:
otim, temperatura de la care se considera febra intre 3 si 24 de luni este 38.3 intrarectal. atunci bb poate primi antitermice. corect, temperatura se masoara intrarectal; temperatura timpanica este cu 0,5-0,6 grade mai mica decat cea rectala. termometrele timpanice nu sunt indicate la sugarul de 0-3 luni.
Lia 30S Miruna Demetra