Ce sa fac sa doarma toata noaptea?
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
vladosmina spune:
Nicoleta, noi am reusit performanta de a-l determina pe Vlad sa doarma toata noaptea in julul varstei de 6 luni. Pana atunci pur si simplu nu a fost pregatit.
Daca ii dai o masa solida, fa-o cu o ora inainte de baita de culcare, altfel poate sa nu-i pice prea bine si poate sa-i dea prea multa energie, care sa-l determine sa stea treaz in loc sa mearga la nani.
La noi a mers faza cu biberonul cu apa in loc de tzatzi , cand se trezea. Se spune ca daca bebele si-a dublat greutatea de la nastere si a avut doua nopti la rand in care a dormit fara sa se trezeasca, atunci e pregatit pentru asa ceva.
Sa nu iti imaginezi ca o sa-i convina si o sa se culce la loc din prima noapte cand da de apa in loc de laptic. NU, o sa planga si o sa protesteze, ceea ce v-a dura 3 zile( poate mai putin, poate mai mult). Depinde de tine daca esti pregatita sa faci asta, eu pur si simplu nu il puteam lasa sa planga, cedam nervos. Mi-a trebuit multa vointa sa iau aceasta decizie si faptul ca eram sfarsita de oboseala.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Nicoleta spune:
Bb abia acum si-a dublat greutatea de la nastere, are 7.700 si a avut 3.800. Ii voi mai da timp.
Nicoleta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ungureaa/ungureaa.jpg)
ungureaa spune:
Buna !
Intervin si eu, mamica lui Gabriel care are doua luni. In primul rind, cel mai mult a dormit noaptea 5 ore fara a se scula, ceea ce e destul avind in vedere virsta lui. Dar am trisat putin...i-am dat sin, dupa care plingea si i-am dat 120 ml formula pentru bebelusi fara fier ca sa nu-i irite stomacul. Apoi l-am mai calmat un pic si a adormit bustean. La trei dimineata cind a plins eram fericita caci aveam sinii mari ca doua bombe asa ca l-am hranit bine.
Momentan nu-i dau ceai decit intre mese cind e prea agitat si stiu ca a mincat destul. Noaptea ii dau sin tot la trei ore caci mi se pare prea mic ca sa-i dau numai apa sau ceai, poate ca are nevoie de mincare, cu toate ca dupa ce bea sin are gaze si e agitat...
Dar asta e...mai astept pina la trei luni cind va avea aproape dublu greutatii de la nastere, apoi poate poate reusesc sa-l fac sa se trezeasca o singura data noaptea pentru niste ceai...As vrea eu !
Depinde si ce inseamna noapte...caci pentru unele persoane inseamna de la ora 12 noaptea pina la 6 dimineata, si pentru altele de la 10 seara pina la 9 dimineata...e o diferenta de citeva ore !! Pentru mine inseamna de la 10 seara pina la 7-8 dimineata, si in acest interval se scoala cam de trei ori ceea ce e obositor, dar normal totusi pentru virsta lui, ce credeti ?
Adina