Scoli - bila alba / bila neagra

Scoli - bila alba / bila neagra | Autor: CORNELIAP33

Link direct la acest mesaj

LISTA SCOLILOR:
Bucuresti
sector 1

sector 2
1. scoala nr.49, str. Vatra Luminoasa nr.99 - 14 pcte (pg.1, cge)
sector 3

sector 4
1. scoala nr.190, str. Nitu Vasile nr.16, 13 pcte (pg.1, grati.ela)
2. scoala nr.79, str. Cuza Voda nr. 51, 17 pcte (pg.1, Chan)
sector 5

sector 6

Stiu ca au existat mai multe discutii pe forum privind scolile din Bucuresti si nu numai, dar subiectele sunt imprastiate pe mai multe zeci de pagini si destul de greu de studiat. Ma gandesc ca ar fi foarte folositor un astfel de subiect, asemanator celui privind gradinitele in care parintii copiilor scolari sa ne impartaseasca impresiile referitoare la scolile pe care le frecventeaza copii lor.
Daca considerati util un astfel de subiect, poate reusim impreuna sa gasim elementele cele mai importante care sa devina criterii de evaluare (probabil in mare parte diferite de cele de la gradinite)pentru scolile pe care am dori sa le frecventeze puii nostri.
Eu nu am mare experienta in acest domeniu, intrucat Rares este inca "gradinar" dar gandindu-ma ca in curand ar trebui sa-i gasesc o scoala buna, oricat as cauta gasesc foarte putine informatii despre scoli, despre invatatoare, despre eventualele scoli care au after-school, paza,etc.
Ei ce ziceti, ma ajutati?

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Se pare ca nu aveti timp sau poate nu este interesant subiectul... Dar eu mai fac o incercare, caci subiectul a primit totusi un vot, cu punctaj maxim, deci, poate ...

Ma gandeam ca informatiile sa se refere la scoli cu clase I-IV si sa cuprinda:- adresa, numar de telefon;
1.- personal: clasa, nume invatatoare, aprecieri privind activitatile, metode de predare, de verificare, empatie, rigiditate, relatie cu copii, relatie cu parintii, etc.
2.- dotari: scoala noua, renovata, amenajari, sala/ teren de sport, stare mobilier, curte;
3.- activitati extracuriculare, daca exista;
4.- paza, intrare restrictionata;
Suplimentar, se va acorda o floricica pentru acele scoli care au after-school propriu; consider ca trebuie tratat separat pentru ca este un element pe care nu toti parintii il considera necesar

Punctaj de evaluare de la 1 la 5 pentru fiecare dintre criteriile de mai sus (de la 1-4)
Sistem de notare:
1 = foarte slab
2 = se poate si mai bine
3 = satisfacator
4 = foarte bine
5 = excelent
NOTA. Evaluarile si aprecierile voastre ar trebui sa provina din proprie experienta si nu din opinii si zvonuri auzite de la prieteni si cunoscuti.
Astept opinii si observatii pentru imbunatatirea structurii criteriilor de evaluare si notare.

O zi buna tuturor,
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Cornelia si eu astept cu interes parerile celor cu copii la scoala, si va primi si din partea mea un vot acest subiect. Am incercat sa aflu informatii de pe alte site-uri, calificative etc. Pe mine ma intereseaza scolile din sectorul 4. Peste doi ani trebuie si noi sa ne inregimentam undeva.

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

incerc eu....
scoala 190:
1. - 5p
2. - 2p
3. - 2p
4. - 4p
Suntem tare multumiti de invatatoare asa incat trec peste alte minusuri.

Mergi la inceput

Multumim mult grati.ela pentru ca ai spart gheata. Ti-am fi recunoscatoare daca ne-ai spune si numele acestei invatatoare de care esti multumita si poate si cateva detalii deespre scoala, detalii care ne-ar putea ajuta sa intelegem ce ne dorim in materie de scoli pentru puii nostri.
Oricum multumim mult.

Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Super subiect. Noi la anu (2008) vom incepe scoala si-s foarte nehotarata la care scoala ar fi mai bine. Mi-ar folosi parerile celor care sunt deja la scoala, ca din interior se vede cel mai bine.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Scoala nr. 79, sector 4
www.scoala79.ro - gasiti aici informatii utile despre scoala, profesori si altele.
Punctele mele sunt:
1 - 4p;
2 - 4p;
3 - 4p;
4 - 5p - acum este in curs de finalizare sistemul de supraveghere video pe scari, pe coridoare si in curte; exista si paznici pentru intrarea in scoala.
Am dat numai 4 puncte pentru ca totdeauna este loc de mai bine.
Directoarele sunt tinere si doresc sa faca lucruri bune pentru scoala.
Anul acesta s-a infiintat de catre parinti (cei care au dorit) Asociatia Parintilor Scolii Nr. 79 (asociatie cu personalitate juridica, non-profit, care are deja cateva sute de membrii), pentru a putea ajuta scoala legal cu sponsorizari, donatii, contributii ale parintilor (cei care doresc - nu sunt contributii obligatorii) dar si pentru a ne face cunoscute opiniile si interesele noastre, ale parintilor.
Important pentru orice parinte este ca, copilul lui sa se simta bine la scoala, sa aiba niste invatatori si profesori responsabili si sa invete intr-un mediu curat.
Cred ca este un mic inceput catre un sistem de invatamant la care eu visez de vreo 15 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kro spune:

Excelent subiectul ... Cornelia, multumesc pt. initiativa... Ai mare dreptate in ceea ce ai spus, este o mare lipsa de informatii referitor la aceasta tema ... lipsa cu care, binenteles, ca m-am confruntat si eu ...
Deocamdata nu pot sa contribui cu informatii la acest subiect, deoarece "noi" incepem scoala abia din toamna ... dar peste cateva luni promit ca imi voi spune si eu parerea in cunostiinta de cauza...

Chan nici nu stii ce bucurie mi-ai facut prin ceea ce ai scris, in special cu adresa paginii de web a scolii 79 ... deoarece pentru aceasta scoala am optat noi (dupa indelungate griji si indoieli) ...Iar ceea ce ai scris despre sistemul de siguranta din aceasta scoala mi-a mers la suflet deoarece mi-a intarit convingerea ca alegera pe care am facut-o a fost una buna ...

Si ca o parere personala, as propune ca evaluarea pe care o vom face scolilor sa fie una bazata pe propria experienta a fiecaruia, experienta acumulata printr-o implicare directa in scoala respectiva prin intermediul propriului copil sau prin cineva apropiat ...si sa evitam, pe cat se poate, exprimarile de genul: "am auzit ca la scoala cutare ...etc., etc."

Carolina, Felicia si Alessia
POZE

Mergi la inceput

Chan Multumim mult pentru contributie. De asemenea mi se pare foarte interesanta ideea cu Asociatia Parintilor, un mod sigur si elegant in care va puteti implica in activitatea, organizarea si programele scolii. Am studiat site-ul pe care ni l-ai dat si am observat multitudinea de activitati optionale, o dovada a implicarii corpului profesoral in dezvoltarea aptitudinilor si talentelor copiilor si nu doar o activitate de genul " timpul trece, leafa merge"
Kro, multumesc pentru ideea ta privind faptul ca aprecierea si evaluarea trebuie sa se bazeze pe experienta parintelui si a copilului sau si nu pe zvonuri sau pareri ale altora, intrucat chiar si aceasta evaluare este destul de subiectiva. Asa gandisem si eu, dar poate ca ar fi mai bine sa completez la criteriile de evaluare, pentru a fi clar pentru toata lumea.
O zi buna tuturor si asteptam in continuare opiniile si evaluarile voastre,

Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Scriem si noi despre Scoala 49, unde terminam primul an.
1. 5 p :
Invatatoare Iolanda Gherghe(clasa 1, 2007), copiii merg de drag la scoala, stie sa isi apropie toti copii, sa ii motiveze, asa ca toti invata bine inteles dupa puterile lor.
2. Scoala nu este noua, dar dotarile sunt noi: mobilierul, tabla.
Au termopane. 4p (e intotdeauna loc de mai bine).
3. Nu se fac activitati extracuriculare in scoala: exista un laborator de informatica, dar nu au gasit un profesor.
Eu nu am prea multe informatii in acest sens, ca nu m-a interesat subiectul. 1p.
4. Este angajata o firma de paza din banii parintilor. (cam 300.000/an). Isi fac treaba. - 4p.

Sunt f. multe after-school-uri in zona. Din clasa baietelului meu cam jumatate merg la after-school, au rezultatele cele mai bune din clasa.
Pe lg. faptul ca la after-school isi fac temele in mod organizat, aici se si antreneaza sa se concentreze in conditii de lucru la comun(ca sa zic asa).
La after-school-uri se fac si activitati optionale (incluse in taxa de after-school): limbi straine, actorie, informatica, muzica, teatru.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Multumim si tie Cristina pentru evaluare.

Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

Mergi la inceput