praline belgiene (cinshpe)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Fetele care stati in partea in care se vorbeste franceza,spuneti-mi si mie va rog cum e franceza de-acolo,presupun ca are un accent specific,cele care o stiati dinainte ati inteles-o?

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by rosa sinensis

Fetele care stati in partea in care se vorbeste franceza,spuneti-mi si mie va rog cum e franceza de-acolo,presupun ca are un accent specific,cele care o stiati dinainte ati inteles-o?

Daca e sa fac comparatie cu franceza invatata de noi la fac. (si ne exersata multa vreme), franceza vorbita chiar si in Franta are un accent mai aparte (in functie de regiuni) si la inceput poti avea dificultati de vorbire/intelegere. Parerea personala: e mai lenta franceza belgiana decat cea vorbita in unele regiuni din Franta...mie una mi se pare mai accesibila si mai putin argotica, mai usor de "adoptat". Daca stii deja limba bine nu vei avea probleme, o zi 2 de adaptare, cel mult. Mentionez ca eu vorbesc de franceza care se vorbeste in plina regiune valona, nu stiu cum e cea vorbita in partile flamande (incl. BXL), unde inca nu am ajuns. Sunt convinsa ca fetele din BXL iti vor putea spune insa mai multe.

EDIT: Am inteles ca te descurci bine deja cu engleza, ceea ce in Belgia, pt inceput iti poate fi suficient (daca nu stii franceza).

cu bebe2 & David (18.11.04), pilotul "avid"

Mergi la inceput

Stiu si franceza,am terminat limbi straine,franceza fiind prima limba si engleza a doua,franceza e doar neexersata de multa vreme,dar cred ca la nevoie mi-o aduc aminte urgent,n-am probleme cu intelesul,doar cuvintele sa-mi "vina" in franceza,ca momentan imi vin numai in englezaMa bucur ca e mai lenta,o sa fie mai usor de inteles,am observat ca si engleza pe care o vorbeste el e lenta,cu un accent usor cantat.

Poze

One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.

Mergi la inceput

quote:

Stiu si franceza,am terminat limbi straine,franceza fiind prima limba si engleza a doua,franceza e doar neexersata de multa vreme,dar cred ca la nevoie mi-o aduc aminte urgent,n-am probleme cu intelesul,doar cuvintele sa-mi "vina" in franceza,ca momentan imi vin numai in englezaMa bucur ca e mai lenta,o sa fie mai usor de inteles,am observat ca si engleza pe care o vorbeste el e lenta,cu un accent usor cantat.

Rosa, pai, vad ca avem aceleasi studii...si eu am facut franceza principal si engleza secundar, dar la mine engleza e cea mai putin exersata. Daca franceza nu ai exersat-o de multa vreme, vei avea ceva dificultati de spontaneitate, dar daca vei incepe sa vorbesti cu el in franceza, iti vei da drumul repede. Cam asa e si accentul francezei de aici, usor cantat.

Mergi la inceput

Dama,ma tem ca franceza n-o pot exersa cu el,stie franceza,dar numai ce-a invatat la scoala,ne-am jucat intr-o seara pe messenger,dar nu cred ca vom conversa in franceza,tot engleza ramane de baza.Daca ne-am muta in sud,as scapa de flamanda,adica mi-ar mai cere s-o stiu la o eventuala angajare?Ca de invatat e clar ca o sa trebuiasca s-o invat din moment ce e limba lui.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

rosa,
eu zic intai sa vii sa vezi, poate nu-ti place. deci nu te stresa inutil cu invatarea limbii. cel mai bine e sa te relaxezi, sa vezi tara, pe barbat, familia etc si dupa aceea sa iei o decizie. tu te gandesti deja la limba si nici nu ai luat inca decizia de a te stabili aici?
nu stiu dar poate asa sunt eu. acum 4 ani si ceva am venit aici pt 2 saptamani. nici prin gand nu-mi trecea ca o sa ma stabililesc. apoi am venit pt 3 luni- tot asa - adica nu-mi faceam nici 1 plan. si culmea, sotul mu ma inscrisese deja la cursul de flamanda. - oricum era mai mult sa nu ma plictisesc acasa. si aveam bilet retur. cu cateva zile inainte de intoarcerea in tara am fost la primarie sa-mi iau din nou invitatie si tipul de acolo mi-a spus ca tb sa stau 3 luni in romania- nici habar nu aveam. atunci am luat decizia impreuna (mai mult el) de a sta in belgia pana imi ieseau actele de sedere si uite asa m-am stabilit aici.
te pup

Mergi la inceput

quote:

Dama,ma tem ca franceza n-o pot exersa cu el,stie franceza,dar numai ce-a invatat la scoala,ne-am jucat intr-o seara pe messenger,dar nu cred ca vom conversa in franceza,tot engleza ramane de baza.Daca ne-am muta in sud,as scapa de flamanda,adica mi-ar mai cere s-o stiu la o eventuala angajare?Ca de invatat e clar ca o sa trebuiasca s-o invat din moment ce e limba lui.

Rosa, ca si Mathilda, si eu zic ca e totusi prematur sa te stresezi cu invatatul sau nu al flamandei si alte chestii de detaliu privind stabilirea aici. Vino linistita sa va cunoasteti mai bine, sa vezi daca iti place, iar in ce priveste limba pt o saptamana, engleza va fi suficienta.
Asa ca sa raspund totusi la intrebarea ta (din experienta mea) legata de necesitatea invatarii limbii flamande, daca el o vorbeste, cred ar fi bine s-o inveti (pe parcurs cum fac si alte fete de aici) si tu cat de cat. Pt o posibila angajare, stiu ca sunt joburi si in zona valona (ex secretara, traducator, etc.) unde cunoasterea flamandei ar fi un atu, dar nu o necesitate. Insa banuiesc ca in zonele unde flamanda e preponderenta si mai ales ca el e vorbitor nativ al acestei limbi, ar trebui s-o inveti.

Priveste venirea ta aici ca pe o excursie pur si simplu, pt ca s-ar putea sa fi foarte bine surprinsa placut, dar si invers, dezamagita. Stii vorba romanului "planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mady: vad ca postul tau era foarte tarziu. eu nu am reusit sa intru sa-l citesc.. asteptam mesajele voastre pe offline.. cum ne-a fost intelegerea...
mi-a zis miri ca ai nevoie de carti: asa ca .. daca ai nevoie de ele inainte de sambata ti le voi aduce personal.. numai sa-mi spui cand si la ce ora..nici-o problema.. imi cer scuze pt situatie... tu ai fost asa de draguta sa mi le-mprumuti..
in fine: sunt putin suparata ca nu vrei , de ex , sa vii pe la mine.. sau sa ne vedem pe undeva .. si mi le ceri prin miri... .. deci astept acum si nr tau de telefon de la miri.. si te sun... ok?

fete eu am ajuns plangand acasa... m-au strans pantofii de-mi cautam in toate statiile niste papuci.. fara izbanda. la un moment dat mi-am zis ca ma descalt .. sa merg cu picioarele goale.. da nu ma asortam nici cu bratara cea noua, nici cu cerceii mei cei frumosi..
mama ei de vreme .. ca am zis ca ploua.. d-aia m-am incaltat asa!

si bineinteles ca nu mi-a ramas timp sa gatesc... a venit barbati-miu la tzanc: nu area nik facut

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Aveti dreptate,n-ar trebui sa ma stresez cu asta,dar cred ca m-am molipsit de la el,ca de obicei eu sunt cea care il tempereaza cand incepe sa faca prea multe planuri.Insa am vrut sa vad ce ma asteapta pentru ca flamanda mi se pare destul de dificila.Intr-o saptamana oricum n-o sa-mi pot da seama cum e viata acolo,pentru asta sunt necesare probabil cateva luni.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

nina: da-ne si noua reteta ta de slabire... da cu lux de amanunte.. se poate?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput