praline belgiene (cinshpe)
Raspunsuri - Pagina 6
prettysunshine spune:
Morgane,multumesc mult
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
ardeiash spune:
morgane : am inteles ca pleci pe 9 si aterizezi pe 31! wow! zic cat calatoreste fata asta cu avionul??!
dama: mi-am adus aminte .. am discutat cu o belgianca: si-i tot explicam ca unui medic roman nu i se recunoste diploma aici.. si ca scoala romaneasca de medicina e foarte buna.. si vorbind cu ea ma tot intrebam : oare de ce face asa statul belgian? la care ea mi-a zis: poate ca sa-i apere pe medicii belgieni!
desigur ca asta este moticul si ca se-ntampla nu numai cu medicii .. insa tristul adevar este ca belgia are mari probleme cu emigratia, nu mai fac fata deja.. rezultatul este ca ei ne considera pe noi o amenintare... mi-a spus-o chiar belgianca in cauza... : asta poate fi un motiv adevarat, nu? sa ai un job mai bine platit decat un belgian.. nu e prea usor de digeratsi tocmai intara lor?! si au dreptate saracii ... dar ce sa le facem?!
da nici cu romanii nu mi-e rusine... : http://forum.computergames.ro/37092928-post15.html ,, nu pot crede asa ceva! e o gluma!
s-auzim numai de bine! si
ninaM spune:
quote:
Originally posted by morgane
Mi-am luat bilete la Blue Air, la jumatate de pret de Tarom.
Oana, si tu spuneai ca pleci cu aceeasi companie, parca. Pt cand ti-ai luat bilete?
Eu plec (cu fata mea) luni, 9 iulie si ma intorc duminica, 5 august.
Am inteles ca pana pe 31 iulie va ateriza pe Otopeni, din motive de reparatii la Baneassa. Si mai bine.
Pupici,
Si eu tot cu blue air plec in tara...pe 3 august...pina pe 24.Formula completa.Abia astept!
Fete,pt intilnirea de maine propun PORTE DE NAMUR...ce ziceti?Sunt multe terase,unde putem sta la o cafea si un pahar de vorba si destule magazine in caz ca ne vine vre-o idee
Si mi-ar fi si mie mai usor cu transportul,avind in vedere ca vin cu remorca...
VA pup acum si va doresc numai bine...pe maine!
ardeiash spune:
mie-mi place acolo... zic da...
bepii: a venit prietena t? si-a luat masina? ca am facut rost de nr de telelfon al romanului ce lucreaza la lot.. in caz ca aveti nevoie imi zici.. pup
dama spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
dama: mi-am adus aminte .. am discutat cu o belgianca: si-i tot explicam ca unui medic roman nu i se recunoste diploma aici.. si ca scoala romaneasca de medicina e foarte buna.. si vorbind cu ea ma tot intrebam : oare de ce face asa statul belgian? la care ea mi-a zis: poate ca sa-i apere pe medicii belgieni!
desigur ca asta este moticul si ca se-ntampla nu numai cu medicii .. insa tristul adevar este ca belgia are mari probleme cu emigratia, nu mai fac fata deja.. rezultatul este ca ei ne considera pe noi o amenintare... mi-a spus-o chiar belgianca in cauza... : asta poate fi un motiv adevarat, nu? sa ai un job mai bine platit decat un belgian.. nu e prea usor de digeratsi tocmai intara lor?! si au dreptate saracii ... dar ce sa le facem?!
Da, ai dreptate si nu ma surprinde ce spui. Dar nu numai Belgia are mari probleme cu emigratia, ci si in Franta (si poate si alte tari Eu). Si totusi eu gasesc ca norocul/nesansa gasirii unui job bun pe profilul tau nu are legatura cu rasismul. Sunt si situatii unde ti se recunosc diplomele (sotul meu), dar si situatii unde nu (cazul meu), depinde mult si de domeniu. Si asta mi s-a intamplat si in Franta, cu toate astea nu ii pot acuza pe niciunii de rasism, atat timp cat ei lupta cu somajul mare si eu vin cu pretentii, desi sunt strain.
Si ca sa iti dau exemplu de rasism pur...am vrut sa-mi fac programare la un dr... secretara ma ametea la telefon ba ca nu mai are loc liber pana peste 3 luni, ba ca dr nu primeste paciene noi, etc si asta in ideea in care imi fusese recomandat de generalist. Am fost suparata, dar de aici pana a spune ca tot belgianul e asa, nu pot, nu as fi cinstita. Am revenit cu telefon, am dat peste alta secretara care a fost miere si lapte.
Dar m-am mai gandit, si probabil, ca totusi exista diferente mari de comportament la nivel de tara. Eu locuiesc intr-o zona 100% francofona (unde sunt multe natii amestecate pe langa belgienii neaosi), deci nu am avut contact cu belgieni flamanzi...in ce-i priveste nu ma pot exprima.
Mathilda, daca ai merge cu copilul intr-un parc din Ro din ziua de azi, vei vedea ca nici acolo nu se mai obisnuieste impartitul biscuitilor sau jucariilor. Eu nu consider asta rasism. Crezi ca acel copilas care i-a spus fetitei tale ca nu are dreptul la biscuite, imparte cu altii? Asta tine de educatie la nivel de familie, nu de popor neaparat.
Imi cer scuze inca odata la toate pralinutele daca opinia mea v-a afectat intr-un fel sau altul.
cu bebe2 & David (18.11.04), pilotul "avid"
ardeiash spune:
dama: eu consider discutia noastra ca fiind un schimb de opinii..sau daca vrei, schimb de patzanii.. nu o confruntare... nu cred ca cineva s-a simtit jignit...
un alt ex ex: am observat cand merg la un restuarant ca mi se cer banii pe loc.. atunci cand servesc ceva.. asta nu se-ntampla si cu altii... si n u peste tot..voi ati observat? evident ca le dau dreptate oamenilor.. nu contest .. ca nu fac ei degeaba chestia asta.. .. dar cum se numeste actul in sine?? marginalizare?
cat priveste schimbul de biscuiti in romania.. cred ca numai pe alocuri se procedeaza scum ai zis.. .. unele mai pretentioase fac asta, zic eu, .. caci altfel nu vad rezonu': daca-e pofta unui copil eu ii dau o bucatica din ce mananca al meu.. asta se-ntampla si aici.. unii copii belgieni chiar imi cer.. altii fura: mi s-a-ntamplat ca un copil sa-m ifure cartofi prajiti de pe masa: si avea oamana jegoasa..... de ma-ntrebam daca mai pot manca din ce-a ramas.. m-am lamurit repede cand a trecut a 2-a oara... i-am cedat cu totul!
mathilda spune:
fetelor,
hai sa mai destindem putin situatia si sa va spun ceva
eram in al 2 curs de limba si in clasa aveam o rusoaica. nu mai stiu cum am inceput sa discutam dar ea mi-a spus: si cum ai vrea sa se simta belgiencele cand:
esti mai frumoasa decat ele, le iei serviciul si apoi le mai iei si barbatul?
eu am 2 prietene f bune: 1 e romanca stabilita de ~ 20 ani aici si una e belgianaca , cred ca are varsta mamei mele dar e o super persoana. si e innebunita dupa klara ii face cadouri de ziua ei si prin ea am reusita sa gasesc loc la cresa caci altfel nu reuseam nici anul asta. deci oana are dreptate sa nu-i bagam pe toti in geleata, asa cum nici mie cred nu-mi facea placere daca familia sotului meu m-ar fi catalogat - tiganca din romania-desi vad ca e o expresie prezidentiala.
carmita_baby spune:
Si eu confirm pentru maine la 11 :-)
Taniuca scuza-ma pentru ieri, ins ami se inchisese usa la liftul garajului si m-am panicat ca era pentru prima data cand se intampla si nu stiam ce tre` sa fac. Pana la urma m-am descurcat si dupa aia nu am mai apucat sa te sun Trec sa te iau din drum?
In legatura cu rasismul, eu cred ca desi belgienii sunt rasisti si m-am regasit in povestea Ardeiashului in care multi belgieni, belgience ma intreaba cu mult interes cu zambetul pe buze de unde vin, iar cand le spun scot un `aaaaaaaaaaaaa' de ala de imi vine sa le fac un pic freza :-P ... in fine in ciuda acestui fapt am cunoscut cateva persoane fete si baieti de o dulceata nemaipomenita. Si apoi multe discriminari se fac si in Romania. Oricum eu sunt mandra ca sunt romanca! Natura umana e de vina as zice eu. Mie in general nu-mi place sa generalizez :-)
Va pup si ne vedem maine
Mello motanelul iubit
oanademunck spune:
Tania, nu muta ora pt 2 iunie, ora 13 este buna pentru multe fete, ora 8 este tarziu si pt fete si pt capilasi si pt mine care am pe 3 zondagdienst, am sa il rog pe piet sa plece mai devreme cu cateva ore daca se poate (desi nu cred da incercarea moarte n-are). Ti-am trimis ofline, vineri nu pot veni si imi pare raaaauuuuuuu!!!!
Restul oamenilor, va pup
zmuahh
ardeiash spune:
mathilda: maredreptate are rusoaica ta: chiar ca romancele -s tare frumoase si aud din ce in ce mai des ca belgienii vor sa se-+nspoare cu romance.. chiar discutam mai demult despre asta... no.. d-acolo ni se trage!