praline belgiene (cinshpe)
Raspunsuri - Pagina 12
mathilda spune:
uf
am uitat sa intreb de bruno
pupici multi si asa mult mi-ar place sa-l intalnesc dar din pacate eu nu prea ajung in bruxelles.o sa dau maine tel la ambasada sa vad daca a sosit certif de nastere al klarei din rom si daca vin sa-l iau poate fixam o intalnire cu bruno si klara. ce zici miri? asta daca el nu e la cresa sau tu nu esti ocupata.
miri_mik spune:
mathilda, brunotje merge la "servici" in fiecare zi. mai putin miercurea asta. cel putin pana se termina luna mai. in rest, eu de 3 ori pe sapt merg la scoala si din iunie incep un alt curs. dar daca reusim cumva sa ne inghesuim programul sigur ca mi-ar fac eplacere sa ne vedem:)
pt fetele care stiu flamanda, si pe car enu le vad peyahoo, c ale-as intreba acolo, poate careva sa-mi spuna cat de corect e scrisa chestia urmatoare?
Assen van gloed
Potlood in hand, snuffel ik stukjes van mijn onverhaal met H door. De warmte is verdwenen. De droevige langzaam brandende gloed stijgt in fijne kringen op, en verspilt zich met vleugels van verlorenheid in het diepgevroren koud van de dag.
Met elke dag die sterft, ben ik steeds meer onder de indruk dat een ander stuk van mijn bestaan is verloren, dat ik een andere heb hervonden, dat de gloed maar een afscheid is van het licht dat vroeger momenten van hope en liefde begeleide. Dat het alleen maar een overblijfsel van een onverteld onverhaal is.
Ik probeer om in mijn verbrande vuur verborgen of voorbij gelaten betekenissen te raden. Spijtig is mijn lang verwachte onthulling te laat.
Ik bekijk de stronk die de vlammen hebben opgegeten. Ik raak zijn duistere schors aan. Het heeft met ongetemd kracht verbrand. Op het einde heeft het voor de wet van het levende bezwijken. Ik heb met onbeheerde vlam gebrand: ik heb ma aan de wet van het vergetelheid onderworpen.
Asta ca tre sa fac o prezentare pt scola pe maine. si ma cam fac pe mine. ca toti asteapta dracula, iar io, modesta d emine, le prezint cartea mea:)))
pusi.
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
ardeiash spune:
miri: bai frate cum naiba sa-nteleg si eu? ma tot uit la ce-ai scris si nu gasesc nici macar un cuvant sa zic si eu c-am inteles ceva!! e aliens! bafta maine!
oana: poate cu o solutie oculara se rezolva??? poate rtebuia spalata dupa nastere?! imi dau si io cu presupusul.... ca mi-i mila de puii de animale suferinzi!!
rosa: acum nu stiu de ce esti agitata: de pilda unii romani sunt betivi, altii mahalagii, altii barfitori .. altii stau naibii la ei "acasa" .. deci nu putem generaliza ...
1data ce ai zis ca vii si-l cunosti.. vino.. si gata... nu poti da inapoi de la prima vizita daca ai promis... abia dupa aceea poti sa pui 1000 de intrebari, zic eu.... incearca sa-l "scoti " intre prietenii lui... pe aici.. ca asa-ti dai seama si prin ce "cercuri" se-nvarte si ce comportament are. intre pretinii lui nu prea poate sa se-ascunda.. se simte in largul lui: si tu poti sa-;l studiezi...
dar nu te ma iagita atata ca atragi energie negativa in jurul tau; iti zic din proprie experienta...
bafta!
s-auzim numai de bine! si
oanademunck spune:
Mik, repede ca-s la job : e foarte foarte bine scris, nivel de anul 8 facultate nu cursul 3 sau 4:)
singurele greseli pe care le-am gasit eu sunt:
'ik heb ma aan de wet van het vergetelheid' --- aici ai un spellingfout, e vergetenheid, inlocuieste l-ul cu n-ul
'dat vroeger momenten van hope en liefde begeleide'-hope e engleza, hoop e olandeza, suna mai bine hoop
'ik heb ma aan de wet '-ik heb me, 'ma' e dialect:):)
'Dat het alleen maar een overblijfsel van een onverteld onverhaal is.'- in loc de onverhaal lasa simplu verhaal ca altfel ai doua negatii care diminueaza sensulsi nu suna asa bine in olandeza ca in romana (parerea mea)
in rest, CHAPEAU!!!!!!!!!!!
ma duc la mathias ca a prins un porumbel si cred ca saraca bestie moare la cat o tot atinge mathias........
mik daca mai ai intrebari zi ca mai arunc un ochi printre porumbei, copii si knutsellen:)
alles, zmuahh tuturor!
miri_mik spune:
pikantsel, pai nu era pt tine scrisa treaba, era pt fetele vorbitoare de flamanda. tu ai citit-o in romaneste, e traducerea copertii de fapt.
miri_mik spune:
oana, onverhaal e traducerea lui "nepoveste" ca nu exista nici in ro, e licenta poetica proprie. "vergetelheid" e din dictionariu, cu l nu cu n, iar drept ca ma si hope erau spellingfout. muuuuuuuuuuuuuuuuuuah! daca suna a flamanda, e bun. in fond e numa nivelu 6... adic ainceput d enivelu 6. da cred ca-mi place sa fac matematica cu capu:d si poate o traduc toata.
bun, am corectat, acu s ama gandesc la cum s-o prezint:))
zmuuuuuuuuuah!
oanademunck spune:
Mik hai ca m-am consultat si cu doi colegi ca sa nu zic tampenii. Ei spun ca 'vergetelheid' e scris gresit in dictionar si ca ei nu au auzit in viazta lor cuvantul asta (o fi din olandeza pura, nus tiu ei nu au auzit de el)
Onverhaal e traducerea lui nepoveste stiu asta, ai vrut sa zici nepoveste nepovestita, tu esti autoarea tu decizi, eu as lasa poveste nepovestita si ro si in oland. suna mai bine
Le-am adt si coelgilor sa citeasca si au ramas blocati n ma credeau ca doar de cateva luni invetzi limba...
daca afli ceva de 'vegetelheid' ala zi-mi si mie sa nu raman asa in plina nebuloasa!
Ura singuru copil si-a pus dvd-ul cu Dumbo, o ora juma somez!!!!!
zmuahh
miri_mik spune:
oana, trei dictionare zic: vergetelheid. inclusiv van dale pt NT2.Pocketwoordenboek:) cu cd cu tot:))
bun, pe de alta parte linisteste colegii,ca e doar traducere, care nush cat are de-a face cu cunostintele de limba. ca am stat cu dictionarul in mana la greu:)) da macar structurile sa fie bune, ca in rest, mai corecteaza profu.
pusi, au vneit madi cu george
ardeiash spune:
ia uitati-l pe lazarescu pe unde-si da duhul!!! sorry.. dar romanul va pirata mereu!!!
s-auzim numai de bine! si