Suport pentru o alimentatie sanatoasa
Raspunsuri - Pagina 2
denisabia spune:
Clover am luat-o ca o relaxare si chiar mi-a facut bine.Imi place mult sa ma plimb si cate scari si de dealuri urc sa ajung la facultate, ca tare aiurea a fost gandit Clujul asta
sunt obisnuita.
Paine e drept ca mananc destul de putin si in general prajita , cu ciocolata am avut un timp in care mancam destul de mult dar niciodata una pe zi.Mie imi plac mai mult prajiturile si lucrurile facute in casa , nu suport sa fie foarte dulce gen creme , frisca.
Nu pot sa ma plang ca port masura 37 la pantaloni si S-M la haine , dar simt ca-mi face bine sa reduc din ce nu ma ajuta.Am observat ca te simti asa usurat cand nu consumi fainoase , cartofi , dulciuri , desi e drept ca te saturi mai greu.
Cand va aud si pe voi ca va straduitI parca imi dati si mie mai mult curaj.

Va doresc multa sanatate!
carina spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mama-mea o duce ciar bine , la lucru ii pune sandwich , acasa isi gateste numai bunatati(eident mananc si eu) si nu duce lipsa de nimic....decat de inghetata , ca mai mananc si eu ca nesimtita in fata ei .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Vezi ca exista inghetata hipocalorica: 100 kcal/ 100g. De la Delta cred eu.
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
nushulica spune:
quote:
Originally posted by carinaquote:
Originally posted by XIO
Mama-mea o duce ciar bine , la lucru ii pune sandwich , acasa isi gateste numai bunatati(eident mananc si eu) si nu duce lipsa de nimic....decat de inghetata , ca mai mananc si eu ca nesimtita in fata ei .
Vezi ca exista inghetata hipocalorica: 100 kcal/ 100g. De la Delta cred eu.
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
stii cumva cate calorii are o inghetata normala???ca si eu mananc de sparg
in legatura cu subiectul eu pot sa va zic ca nu pot sa tin diete nici de-un fel///am incercat dar tin o zi doua si atata
singura chestie pe care mi-am impus-o si am si reusit este ca de cateva luni nu mananc deloc paine si beau macar 2l apa pe zi...dar la dulciuri nu pot sa renunt complet...nu pot...si nici nu vreau sa ma chiunui
nu pot sa zic ca am reusit sa slabesc foarte mult...poate 1-2kg dar macar nu ma mai ingras mai mult de atat si simt si la talia pantalonilor ca ma incap mai bine
inca ceva ce mie mi se pare foarte important este ca micul dejun sa fie foarte consistent pentru ca practic de acolo iti iei energia pentru toata ziua...si dupa 6-7 seara daca nu mai poti si nu mai poti de foame mananci un iaurt,niste fructe sau chiar o salata mica
INGRID
Clover spune:
Inghetata e inofensiva daca nu va cumparati la cutie. Cumparati-va pe bat sau la cornet, una-doua pe saptamana. E mai slab calorica decat ciocolata oricum la 100 gr.
E bine sa mancati paine pentru ca da satietate si fibrele ajuta la digestie. Alegeti o varianta integrala cu multe fibre. Limitati-va la o paine-doua pe saptamana. Eu o tin la frigider sa nu se strice.
Oferiti-va un cont de una-doau dati cand mancati ce vreti(nu cat vreti). Pizza, shaorma, prajitura, gogoasa ...ce stiu eu ce mai poftiti.
Dar nu merdenele, gogosi, fornetti, cartofi zilnic.
Atentie la mezeluri ca nu sunt sanatoase. Mai bien friptura ca stiti ce e inauntru.
Keep the promises you make to yourself.
aileene spune:
Buna tuturor !
Nu ma adresez cuiva personal , vreau doar sa spun ca si eu am avut si inca mai am nevoie sa dau jos destule kg !
Viata streasata , o sarcina si mancatul in graba , m-au facut sa ma umflu si sa ma defromez ! Mi-am pierdut toate formele de altadata !
Am fost impotriva regimurilor si a dietelor intotdeauna , ptr ca chiar daca le incercam , nu-mi dadeau satisfactie 100% si de cele mai multe ori o lasam balta , iar amaratele de kg , reveneau inapoi dublu/triplu
! Mi-am spus la ce folos sa mai continui...
Pana intr-o zi , cand am luat decizia sa merg la "Weight Watcher" (de care presupun ca toata lumea a auzit) si mi-am zis in mine :"pe asta n-ai facut-o" , incercarea moarte n-are !
Zis si facut !
Din 12.02.07 pana-n ziua de astazi , am slabit 15 kg ! La inceput , inca din prima saptamana am vazut ca slabisem 2,800g la care am fost placut surprinsa si mi-am zis ca la viteza cu care demarasem , merita efortul si am continuat ! Bineinteles ca nu in fiecare saptamana pierdeam atat . Saptamanal dadeam jos 7-800g dar eram fericita si continuam si mai imbarbatata regimul meu , chiar daca eu nu-l numeam asa ! Cunoscutii isi dadusera seama imediat ca ma schimbasem , aveam fata mai fina , trasaturile mai subtiri , iar abdomenul mai mic decat inainte , ceea ce i-a determinat sa mi-o spuna , si ce placere pe mine !
Saptamanal aveam reuniune cu un grup de sustinere WW unde eram cantarite toate , iar "profa" ca sa-i spun asa , ne motiva si ne vorbea de tot ce putem manca sau nu ! Ne spunea ca organismul are nevoie de toate ca sa functioneze corect , ptr ca daca-i lipseste ceva , el isi va lua resurse din alimente cu grasime multa sau zahar si atunci , totul se da peste cap ! Ar fi pacat !
Eu nu ma simt in regim , asa cum le spun tuturor , : "invat sa mananc sanatos"...! Principalul e ca nu mi-e foame si nu ma doare capul asa cum ma durea cu celelalte regimuri , stil supa de varza , sau iaurturi...sau cel cu hiperproteine care-mi ridicase tensiunea la 170
!
Asadar , ca sa nu fiu chiar atat de lunga (scuze) am sa revin la discutie ! Mancatul sanatos ca sa nu te ingrasi este acela care comporta tot ce este bun ptr organism si anume :
Lactate sub forma de lapte (slab-degresat), iaurt , branzeturi...
Proteine
Lipide
Glucide
cel putin 5 fructe/zi si tot atatea legume , si bineinteles cruditati !
La fiecare masa , trebuie sa existe feculentii :
Pasta fainoasa , Cartofi , Orez ! 100G din fiecare (4 linguri mari)
Graul complet-cereale dimineata (faina neagra)
Ar mai fi o gramada de spus !
Am descoperit "perla rara" credeti-ma , care functioneaza de minune si sunt tare fericita ca pot manca de toate , doar ca intr-adevar cantitatile nu sunt acelea ca si altadata
! Si ce bine ma simt !
Va doresc la toate mult succes si implinire pe acest plan
!
Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri
denisabia spune:
aileene felicitari pentru reusita cu kilogramele.Atata timp cat te simti bine asa , e cel mai important.Eu nu suport ideea de regim , din simplul motiv ca nu imi place sa mi se interzica ceva .E exact ca fructul oprit , tanjesc dupa el chiar daca in mod obisnuit n-as face-o.Si mi-am mai zis ceva , chiar nu-s capabila sa controlez ceea ce mananc?
De-a lungul timpului omul isi mai schimba preferintele , intervin evenimente in viata si atunci organismul se schimba in bine sau in rau.De asta e bine sa na adaptam , fiindca un regim , un stil de viata de obicei nu tine la infinit.
Ati inceput sa vorbiti despre voi , eu o sa deschid si tema obiceiurilor.Eu de exemplu mananc de cum ma trezesc dimineata.Orarul meu la faculta incepe de la 8 in genere , asa ca , cum fac ochi deschid frigiderul si mai mereu cereale cu lapte mananc la micul-dejun.Matinal mananc cel mai consistent , uneori variat ,asa ca de multe ori de la ora 16 eu nu mai mananc nimic pana a 2 a zi.Desigur dupa-amiaza mai ma hranesc cu o ciorbita si un fel doi uneori.De cele mai multe ori ma limitez la un fel de mancare. Am facut prostia in cateva randuri sa mananc seara si mi s-a facut rau.M-am dezobisnuit si obiceiul asta il am de ani buni si ma simt foarte bine asa.
Sfatul meu daca vreti sa va controlati greutatea , evitati mesele tarzii , nu va umpleti frigiderele cu chestii inutile fiindca veti fi tentati sa le mancati.Credeti-ma am vazut multe exemple care s-au schimbat in bine.E vorba de vointa aici.
Va invit in continuare sa vorbiti despre voi.
XIO spune:
Dimineata mananc iaurt de fructe cu cereale de fructe, dar mai in scarba , ca nu pot la ora aia . Cum am ore zilnic de la 8 am ajuns sa mananc mecanic , doar pt. ca trebuie.Daca nu am nu mananc nimic , beau doar ceai.
La pranz mai ajung pe acasa si mananc gratar de porc slab cu salata sau ceva dulce , un sandwich, un corn , cremwursti goi sau telemea goala , depinde unde sunt .
Delidana spune:
Cu vreo 3 ani in urma mi-am pus si eu problema unei cure de slabire. Citind insa "minunatele" retete de pe net si de prin reviste conform carora poti sa te simti nemaipomenit cu o felie de piine prajita dimineata si o salata la prinz, mi-am dat seama repede ca astfel de metode nu sint de mine. Mie-mi place sa maninc. Nu ma intelegeti gresit, nu sa dau iama in pizza, prajituri si mai stiu eu ce altfel de feluri de mincare incarcate de calorii, dar daca maninc conform "regimului" de mai sus mai mult de 2 zile mi se face rau. Am incercat si n-a mers asa ca m-am lasat pagubasa zicindu-mi ca nu vreau sa slabesc cu orice pret si mai ales nu facind foamea.
Am stabilit un plan de atac: sport de 4 ori pe saptamina si o alimentatie echilibrata si cit mai naturala si mai ales fara dulciuri, macar o perioada. Am slabit 12 kg in aproximativ 15 luni. Incet dar sigur. A urmat apoi un an de mentinere in care am continuat sa maninc sanatos (cu mici indulgente culinare cum ar fi cite o inghetata din cind in cind sau floricele) si bineinteles am continuat sa merg la sala.
Anul trecut am pus la loc 2 kg si acum incerc sa le dau jos. Nu ma stresez prea tare pentru ca stiu ca voi scapa de ele pina la urma.
Mi-am pastrat acelasi stil sanatos de a minca (desi in ultima luna am cam sarit calul pentru ca am fost in concediu) si m-am reapucat de sport pe care il abandonasem tot din motive de concediu.
Ma simt foarte bine cind fac sport, fizic si psihic, imi da energie, sint mai pozitiva in gindire, am tenul mai curat si parca si parul imi sta altfel. ![]()
Denisabia, ai dreptate, este vorba de vointa, fara ea nu faci nimic. Vorbesc din proprie experienta pentru ca am avut si eu momente de lehamite in care parca nu puteam rezista nici unei tentatii si mi-era o lene crunta sa merg la sala. Dar stii ce ma motiveaza? Cind incep sa ma stringa hainele inseamna ca trebuie sa fac ceva...si ma gindesc cum eram acum 3 ani si imi amintesc cit timp mi-a trebuit sa slabesc si dau seama ca nu vreau sa ma intorc de unde am plecat.
M-ar interesa niste retete culinare de mincaruri rapide pentru ca nu prea-mi place sa petrec timp in bucatarie. La caldurile infernale de aici, ma coc si eu laolalta cu mincarea
si m-as bucura daca aveti sugestii.
www.wrongspelling.com" target="_blank">Blog * www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
XIO spune:
In opinia mea sportul are un loc rezervat acolo sus cand e vorba de sanatate.
Si nutritionista i-a sus mamei mele ca fara sport nu face absolut nimic.
Eu fac baschet cel putin 1 data pe saptamana , cel mult 6 ori , Pilates , merg zilnic pe jos si cand nu sunt in sesiune ma duc la sala.
Acum din pacate vine perioada de seceta , cand voi zace in pat fara sa ies din casa ..si dacastau bine sa ma gandesc asa m-am pricopsit cu vreo 2-3 kg in plus , stand doar in pat, nefacand miscare deloc.
aileene spune:
quote:
Originally posted by denisabia
Eu nu suport ideea de regim , din simplul motiv ca nu imi place sa mi se interzica ceva .E exact ca fructul oprit , tanjesc dupa el chiar daca in mod obisnuit n-as face-o.Si mi-am mai zis ceva , chiar nu-s capabila sa controlez ceea ce mananc?
Matinal mananc cel mai consistent , uneori variat ,asa ca de multe ori de la ora 16 eu nu mai mananc nimic pana a 2 a zi.Desigur dupa-amiaza mai ma hranesc cu o ciorbita si un fel doi uneori.De cele mai multe ori ma limitez la un fel de mancare.
E vorba de vointa aici.
Va invit in continuare sa vorbiti despre voi.
http://community.webshots.com/user/denisabia
Denisabia iti multumesc ptr complimente !
Dupa cum spui mai sus , nu suporti ideea de regim ptr ca nu-ti place sa ti se interzica ceva ce-ti place ! Sunt cu totul de acord cu tine ! Ptr ca asa sunt si eu ! Doar ca cu WW eu nu am impresia ca-mi este interzis vreun fel sau altul din alimente ! Totul se poate consuma , bineinteles in masuri "normale" ! Nu se manca intre mese (asta face ca digestia sa se puna in miscare , iar stomacul nu se odihneste ci digera tot timpul , iar facandu-l sa digere , stomacului ii este mereu foame) !
Spui de asemenea (nu vreau sa te contrazic deloc , fiecare face cum crede ca e mai bine ptr el) ca nu mai mananci nimik dupa ora 16h00...ffffff rau ! Sunt necesare cele 4 mese /zi :
mic dejun (f bogat in lactate slabe , cereale , fructe)
gustare la 10h00 (1 mar+1Yaourt)
12h00 o buc carne slaba , feculenti , legume si 1 fruct (o buc mica de branza slaba)
16h00 cam la fel ca si la 10h00
19h00 o cina slaba pe baza de legume , sau doar legume cu 2 cartofi mijlocii , sau o salata de cruditati si 1 ou tare , sau o felie de jambon slab !
1 Yaourt + (mar , banana , kiwi...)
E totusi bine ca ziua ta incepe cu o alimentatie buna , "carburantii" necesari unei zile bune ! Micul dejun e f important si nu se sare peste mese , oricat de putin , dar trebuie sa mancati
!Sanatate si mult succes la toate

Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri