Suport pentru o alimentatie sanatoasa

Suport pentru o alimentatie sanatoasa | Autor: denisabia

Link direct la acest mesaj

Ma tot gandesc la subiectul asta de ceva timp , fiindca as vrea sa aflu si eu pareri , ale voastre , forumistelor care va mentineti silueta fara sa apelati la diete.Nu mi se pare un exemplu deloc bun sa fim bombardati la tv , in media cu modele fara forme gen Kate Moss.Nu e revista , site pe care sa nu-l deschid si sa nu gasesc tot felul de diete si sfaturi despre cum sa slabesti.Chiar pe forum sunt destule subiecte cu aceasta tema , le-am urmarit si ma gandesc oare chiar nu se gasesc alte alternative decat sa iti supui organismul la aceste cure de slabire.Nu e preferabil o alimentatie mai echilibrata , toti mai exageram cu mancatul , dar se gasesc alternative.
Stiu ca multe dintre voi sunteti mamici si imi imaginez ca s-a impus dupa ce ati nascut o dieta pentru a reveni la vechile masuri , ca sunt boli care necesita o anumita alimentatie.Astfel de situatii sunt de inteles.De cand ma stiu o singura data am avut intentia de a tine o cura cu iaurt si cereale , iar dupa nici o zi am renuntat.Simteam ca-mi chinui organismul , ca mi-e rau si mi-am zis ca sanatatea mea e mai importanta.Daca doresc sa scap de 2-3 kilograme reduc dulciurile , fainoasele si fac un pic de sport.
Sunt sigura ca te poti mentine in forma printr-o alimentatie rationala si mi-ar placea sa aud asta si de la voi.Sper sa nu supar pe nimeni cu mesajul meu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Asta tot spun si eu .
Am vazut efectele dietelor pe mama si pe prietenul meu .
Prietenul avea acum 3 sau 4 ani 1,83 si 98 de kg.Evident a avut mai putin , dar a tinut o cura din celebra ciorba de varza si dupa o slabire miracol cum se tot propaga ideea pe aici a pus vreo 13 kg.
S-a saturat rapid de prostii si a tinut un regim echilibrat , fara paine multa , fara mancat inainte de culcare si mult sport. Doar ca astea a ajuns in 2 luni la 76 de kg, corp atletic , cu musculatura frumos sculptata.
Mama a avut o depresie si e compulsiva cand e vorba de alimentatie.Dupa regim disociat cu slabit si ingrasat , ciorba de varza cu pus dublu si alte zeci de diete a ajuns la nutritionista care i-a dat un regim echilibrat , cu absolut de toate inclusv dulce si miscare. Am scris despre regimul respectiv de viata pe alt topic.

Si ca tot vorbim de modelele din reviste , eu una nu vreau sa fiue slaba si atat. Idealul meu este un corp lucrat.Cum fac sport de cand ma stiu , apreciez mai mult un abdomen pe care sa se evidentieze santulete si forme decat unul plat si atat.
Am o colega care datorita prietenului sau cam obsedat a slabit enorm si arata oribil.Nu are fund absolut deloc in schimb are grasime pe abdomen , pe talie....slabitul asta fara cap e total inutil.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Xio, te rog sa imi spui la ce subiect ai scris despre regimul mamei tale.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Problema majora e ca lumea nu vrea sa isi schimbe obiceiurile alimentare. E mai simplu sa zici ca tii x saptamani dieta si sa rezisti cu gandul la mancarea pe care o sa o ai voie dupa aceea. Alimentatie sanatoasa inseamna control permanent si asta sperie.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Nu are nici o legatura cu analizele mele(ata pt. ca nu am nimic special) , de fapt i-a fost dat mamei mele care e obeza. Doctorita e prietena de familie asa ca am putut vorbi dschis cu ea .
Regimul e unul echilibrat cu care slabesti maxim 4 kg/ luna si minimum 2.
1100-1200 calorii /zi si intr-o zi ai voie sa mananci:
-100 g paine(veche de 1 zi de preferinta)
-300 g fructe
-600 g legume
-150 g carne(pete , pui , porc f. slaba , vita , muschi file,fiarta ,innabuita , la cuptor )
-500 g iaurt , lapte degresate inclusiv de fructe , dar mai putin
-40 g cascaval si telemea grasa parca
-1 galbenus de ou pe saptamana , 3 albusuri/saptamana
-dimineata poti manca de exemplu o felie de paine cu gem
-150 g paste fainoase/orez/cartofi
-2 linguri ulei
-1 praitura pe saptamana
-1 inghetata /luna

Fara prajeli , carnea facuta pe gratar de preferinta , nici in teflon nu e ok pt. ca se frige in propria grasime , fara unt , fara smantana , fara fasole uscata

Se face miscare zilnic , orice numai sa fie miscare , se bea apa , ceai , suc natural(nu din comert , facut de tine).
vreau sa spun ca eu nu pot manca tot de aici i nici mama-mea , deci nu moti de foame , ba chiar iti ramane mancare , poti gati orice , doar sa nu fie fript.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

XIO foarte interesant regimul mamei tale si mult adevar.
Eu am o prietena care merge la nutritionist saptamanal, in fiecare zi de luni a saptamanii...si functie de cat a slabit ii mai schimba regimul...sunt foarte bune rezultatele...face si mult sport..are de dat jos ceva kg

Damiha fara griji poti tine regimul recomandat de catre XIO.

Intr-adevar marea noastra problema este ca tinem diete peste diete si nu facem bine. Schimbarea de metabolism tine de noi si ambitia noastra.
Eu nu sunt o persoana grasa, dar pt ca nu fac mult sport...am ceva burta...in rest nu am o problema...nu am fost niciodata slaba, dar acum am burtica si trebuie sa scap de ea...si pentru asta mananc ceva mai controlat, nu grasimi, paste, paine, orez, cartofi, pizza si FARA DULCIURI.Imi este greu fara dulciuri ...dar merita
M-am apucat si de sport si ma simt mai bine...

TREBUIE SA FACEM UN OBIECTIV DIN VIATA NOASTRA!

chiar daca este vorba si de schimbarea alimentatiei.

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Ma gandeam eu ca lumea nu prea se va inghesui sa scrie.Se spune ca inceputul e mai greu.Subscriu la ce au zis fetele ca este foarte important sa incercam sa ne moderam , sa ne conducem noi stomacul nu el pe noi.
Trebuie si eu sa ma plang ca am o problema nu cat cu dulciurile , ci mai degraba cu fainoasele.Am si niste probleme hormonale si cateodata am amenoree si fiindca imi intarzie uneori ciclul am inainte niste pofte asa din senin.Atunci e tare greu sa ma abtin , chiar acum traversez o astfel de perioada.Ieri am clacat si am mancat o napolitana si un saleu , asta dupa ce a trecut ceva timp de cand le eliminasem si bineinteles ca m-am simtit rau ca le-am mancat.Asa ca m-am apucat sa urc scari ,m-am plimbat 2 ore pe jos si am baut multa apa.
M-as bucura sa scrieti si cele care va confruntati cu probleme asemanatoare.Ar prinde bine sa ne motivam una pe alta nu.Cand vezi rezultatele celui de langa tine , te impulsioneaza sa perseverezi.N-am de gand nici sa ma infometez si nici sa trec la regim.
Apropo vorbeam cu cosmeticiana despre subiectul asta si mi-a zis ca a ramas consternata cand un model venit la ea sa o ajute cu machiajul si ii era foame , ca nu mancase nimic.I-a intins un baton de ciocolata si raspunsul ei a fost ca ar vrea ea macar sa guste din el ca n-a mai mancat dulce de atata timp , dar nu se poate.Deci asa nu fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si eu tot am tentative de a manca cat mai sanatos. Dar nu prea reusesc sa nu calc stramb...imi plac la nebunie dulciurile, pizza, pastele...si multe altele. Cateodata reusesc cateva zile sa nu consum prostii, dar apoi scap intr-o punga de chips-uri, de jeleuri....Eu sunt slaba si nu am tinut niciodata dieta. Dar ma gandesc la sanatatea mea, asa ca incerc in continuare sa renunt la junkfood . Merg la sala de 2-3 ori pe saptamana, fac acasa cam o ora de gimnastica si stepper, beau 2 l de lichide pe zi. Ma gandesc ca macar sa controlez cantitatea de dulciuri si alte prostii..de exemplu ieri a mancat doar un jeleu si apoi am trecut pe fructe.

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu imi pun probleme ca a trebuit sa urci trepte si sa te plimbi doua ore dupa o napolitana si un saleu. Cat de des te comporti asa pentru ca suna nu suna bine.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Ha, eu "mananc echilibrat" de 3 saptamani si e al naibii de greu. paine putina, fara dulciuri, paste, cartofi...
Dar am reusit sa slabesc vreo 2,5 kg.... nu va spun ce-as manca o pizza, o ciocolata... o felie de tort mmmm

Pana la varsta de 30 de ani nu ma abtineam de la nimic si culmea, nu ma ingrasam. Ei, pe urma s-a schimbat treaba

Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni

Mergi la inceput

Mama-mea o duce ciar bine , la lucru ii pune sandwich , acasa isi gateste numai bunatati(eident mananc si eu ) si nu duce lipsa de nimic....decat de inghetata , ca mai mananc si eu ca nesimtita in fata ei .

Mergi la inceput