Reteta nalba mare

Reteta nalba mare | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Suntem innebuniti dupa marshmallows (sau nalba mare, asa cum le spune Luca imitand personajele din desenele animate).

Stie cineva cum se pot prepara in casa? Aveti idee?
Sotul meu venise cu ideea sa incercam bezea combinata cu gelatina....dar parca nu-mi suna bine.

Ne scapa cineva de chinuri?

Multumesc tare mult!

Alina 9+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Eu n-am auzit pe nimeni sa faca in casa asa ceva .. numai sa cumpere de la magazin .. insa uite aici http://home.howstuffworks.com/question128.htm
o reteta gasita pe net ... (in engleza) cu siguranta sunt mai multe ...si pina apare vreo reteta verificata, executata deja de cineva poti macar sa iti faci o idee de ingrediente si tehnica ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Reteta este luata de pe Culinar acum ceva timp. E usor de facut.

3 plicuri de gelatina
120 ml. cana de apa rece
400 gr de zahar
150 ml. Glucoza lichida (corn syrup)
60 ml apa
un praf de sare
1 Lingura de vanilie

Intr-un castron mare se pune gelatina si 120 ml de apa rece, se mixeaza usor si se lasa cam 10 minute.
Intr-o cratita combinati zaharul, glucoza si 60 ml de apa si se pune la fiert 1 minut.
Se torna siropul asa fierbinte peste gelatina mixand la viteza mare. Se adauga sarea si vanilia si se mixeaza 12 minute tot la viteza mare.
Se toarna mixtura intr-o forma de 23 X 23 cm care a fost in prealabil tapetata cu o faie de plastic si unsa cu ulei si nivelati uniform. Se ia alta bucata de plastic si se unge usor cu ulei, asezati-o peste umplutura si apasati cu mana usor pt a seta crema.
Se scoate plasticul de deasupra si se lasa sa stea asa cam vre-o 2-3 ore. Se preasara zahar pudra deasupra, se pune un platou destul de marisor in cap si se rastoarna forma.
Cu o foarfeca (cel mai indicat) se taie in 12 bucati egale. Se rostogoleste prin zahar pudra din plin. Se aseaza pe un platou si se mai lasa la uscat citeva ore.

Sau: pt cine are rabdare in loc de a turna pasta in forma, o puteti pune intr-o punga de decorat tort, si se spriteaza diferite forme. Se lasa la setat 2-3 ore dupa care se poate orna dupa dorinta.

Nota: Cind manevrati pasta, ungeti-va pe maini si ustensilele cu putin ulei… nu se va lipi. De asemenea inainte de a se turna in forma se poate imparti cantitatea si se poate adauga coloranti. Se mai pot adauga si alte arome.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Multumesc si eu..ca ma interesa si pe mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Multumesc mult de ajutor!

O sa incerc reteta cat de curand si va spun ce mi-a iesit.

Adi, poate imi dai tu ceva sfaturi daca o faci inaintea mea. Stiu ca ai talent in bucatarie.

Edit: glucoza lichida unde pot gasi? Multumesc!

Alina 10+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu am cumparat de la Mega Image. Parca si la unele plafare am vazut si in general in supermagazine sau la raioanele dietetice.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Cristina

Sa inteleg ca tu ai facut deja reteta? Ai ceva sfaturi sa-mi dai? Se poate folosi si la ornat torturi si prajituri? (in sensul de a imbraca tortul)

Alina 10+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput