Pofta de mancare si antipolio
Dragele mele,
Iar am o problema..(f. grava pt. mine)
Bb a facut acum 3 zile vaccinele de 6 luni...si nu mai are pofta de mancare..Pofta de mancare-adica nu mai manaca nimic, doar cate putin laptic...Stau eu si-n cap si el nu vrea nici macar ceea ce ii placea f. tare. Toata ziua fac combinatii poate-poate inghite ceva. Ieri l-am obligat, si dupa 5 minute a vomat (rau de tot).
O buna prietena mi-a spus ca a patit la fel cu baietelul ei, dupa vaccinul de la 6 luni (din pricina vacc. antipolio, cel pe cale bucala)..faza lui de "negare" a tinut aproape 3 saptamani.
Fetelor, ce ma fac??
Este adevarat?? Cum v-ati descurcat?
Ieri am chemat asistenta acasa - l-a controlat, la verificat (sa nu-l doara in gat, urechi, burta, etc)..dar nu m-am gandit sa o intreb daca e vreo reactie a vaccinului (nici nu stiam la ora aceea). Mi-am spus ca poate e o "toana", sau poate din cauza caldurii.
Voi ce spuneti?
Pupici mici,
Mama_lui_Alex
Raspunsuri
mama_lui_alex spune:
Nimeni nu stie sa ne ajute si pe noi???!!
Nu s-a mai intamplat nimanui???
Pupici mici,
Mama_lui_Alex
Marina spune:
noi nu am facut vaccinul ca a dat rubeola peste noi fix cand era mareata zi de vaccin. Poate e totusi de la caldura ca io una nu as baga nimik in gura..desi Maria mananca de sparge ceea ce nu i-a stat in caracter in primele 6 luni de viata...sa vedem daca facem vaccinul luni si iti spun reactia.
marina
Amalia spune:
Nu am auzit ca vacc.antipolio sa dea o asa reactie. Probabil ca datorita caldurii, nu are pofta de mancare. Poate e pe cale sa-i iasa primii dintisori...la noi asta a fost peroada in care a mancat mai prost (acum are 1 an si 10 luni si e foarte mancacios).
Sanatate maxima!
bubi spune:
in "Mama si copilul" de sotii Capraru scrie intradevar ca vaccinul anti polio luat pe cale bucala poate sa dea modificari de apetit. Noi nu am patit asta, dar nu este exclus.
Acum, pe de alta parte, cu caldurile astea nu iti dai seama care factor influenteaza de fapt apetitul.
Nu-l mai obliga ca o sa fie si mai rau. Daca nu vrea si nu vrea, sari peste o masa si peste 6 ore sa vezi ca o sa manace el ceva!
SUCCESE!
PS. si noi avem probleme cu mancarea solida!
cora si mara mica (8l 1/2)
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
mirela.mustaciosu spune:
Uite ce mi s-a explicat mie cand am discutat asta cu un medic de la Cantacuzino de la sectia Polio - acolo unde se fabrica vaccinul. Vaccinul Antipolio este facut cu un virus Polio atenuat - virusul Polio fiind un enterovirus. Poate da modificari in tranzitul intestinal si poate avea ca efect lipsa apetitului. Noi dupa vaccinul de un an ne-am chinuit cam o luna sa reducem numarul de scaune - avea Tudor cam 5 scaune pe zi. I-am facut coprocultura, coproparazitologic, urocultura, o groaza de analize pentru a ne lamuri de unde vine problema. Pentru ca toate au iesit "curate" am ajuns la concluzia ca de la vaccinul antipolio ni s-a tras. Poate ar fi bine sa stai de vorba si cu un medic de laborator de la sectia Polio de la Instit. Cantacuzino. Sunt oameni foarte draguti, pot fi contactati si prin telefon si nu m-am lovit niciodata de un refuz cand am avut de lamurit o problema legata de vaccinarile obligatorii. Pe de alta parte, vad ca lipsa poftei de mancare la bebei e generala in ultima vreme de cand au venit caldurile. E posibil sa fie doar o coincidenta.
Multa sanatate!
Mirela si Tudor http://community.webshots.com/user/tudorcs