Iesirea cu copilul in Bulgaria-cum?
Am si eu rugamintea sa-mi spuneti daca pot sa merg in Bulgaria, de exemplu, cu fetita fara semnatura tatalui(suntem divortati).Vreau sa mergem doar o zi la Balcic.
Raspunsuri
didi spune:
Daca ai hotarare de divort ramasa definitiva si
irevocabila, nu au nevoie de semnatura tatalui.
Daca vrei, da-mi pe PM mail-ul tau si iti
trimit raspunsul de la MAE pentru mine (sunt
in aceeasi situatie).
Rufus spune:
Pe hotararea de divort trebuie specificata tutela ta asupra copilului. Nu-ti mai trebuie nimic de la sot.
Iti trebuie doar o copie.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
didi spune:
Are dreptate rufus. Am uitat sa specific de
tutela. O copie dupa hotarare si, apropo, fetita
este trecuta la tinepe pasaport sau i-au
facut pasaport?
ana06 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri,copilul imi este incredintat mie dar inca nu am legalizat hot.de divort. Nu am pasaport si nu vreau decat sa mergem o zi in Bulgaria deocamdata, cu buletinul.Banuiesc ca trebuie sa legalizez Hotararea.Didi,am sa-ti trimit pe PM adresa de e-mail.
Multumesc inca o data!
claujro spune:
Nu cred ca poti scoate copilul din tara, fara pasaport. Nu sunt sigura, dar asta e parerea mea....
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
poze noi
anabordea spune:
Sigur trebuie copilul pe pasaport
Ana, mamica de Diana Alexia (28.02.2004) si Daria Oana (6.01.2006)
Album
monalac spune:
nu poti iesi cu copilul doar pe baza buletinului.il poti trece pe pasaportul tau sau ii poti face pasaport separat,doar copilului.iti spun sg,pt ca sunt din giurgiu,oras la granita cu russe si pt ca tatal meu lucreaza la vama.
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by ana06
Va multumesc pentru raspunsuri,copilul imi este incredintat mie dar inca nu am legalizat hot.de divort. Nu am pasaport si nu vreau decat sa mergem o zi in Bulgaria deocamdata, cu buletinul.Banuiesc ca trebuie sa legalizez Hotararea.Didi,am sa-ti trimit pe PM adresa de e-mail.
Multumesc inca o data!
Cum adica s-o legalizezi? Pe hotararea de divort trebuie sa existe o stampila prin care sa se precizeze ca a ramas definitiva si irevocabila. (sau la asta te referi cand zici legalizare?)
iti trebuie in original si o simpla copie xerox, care ramane la vama.
Ce au zis fetele cu pasaportul e adevarat. Ori faci copilului pasaport individual, ori iti faci si tu si il treci in pasaport.
Adina + Olivia 04.03.2004
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Cum adica s-o legalizezi? Pe hotararea de divort trebuie sa existe o stampila prin care sa se precizeze ca a ramas definitiva si irevocabila. (sau la asta te referi cand zici legalizare?)
Aia inseamna legalizare. Numai ca stampila aia nu se pune decat in cadrul unei actiuni de legalizare care presupune scoaterea dosarului din arhiva (eventual cu programare), dactilografierea, plata unor taxe si timbre si stampila propriuzisa. A se face in cateva exemplare, ca sa nu reiei operatiunea. Si, daca se poate, a se plati un avocat mai tinerel sa faca el chestia asta, pe ceva bani.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007