Relatii virtuale
As vrea sa va intreb ce parere aveti de relatiile incepute prin internet,sunt cumve printre voi persoane care si-au cunoscut alesul/aleasa prin intermediul internetului?
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
Raspunsuri
nume spune:
Salut Rosa,
eu mi-am cunoscut sotul pe internet dar nu pe un site dedicat(adica nu urmaream nici eu nici el sa cunoastem oameni).
Internetul ne largeste mult perspectivele si ne ceeaza oportunitati(sa le numim asa:)).
Eu cred ca exista avantaje importante in situatia in care cauti sa-ti gasesti perechea, care minimalizeaza dezavantajele:
1. poti sa ``te duci`` pe siteuri dedicate; unde e clar despre ce e vorba.
2. ai ocazia sa cunosti mult mai multi pretendenti decat in orice mediu nevirtual.
Dezavantaje... hmmm...
1. Evaluarea celuilalt depinde de discernamantul fiecaruia. Oamenii sunt tentati sa se arate mai buni decat sunt, in functie de ce considera ei mai bun, sa satisfaca norme care le sunt straine.
2. pt. ca relatia e virtuala si nu are repercusiuni imediate exista tentatia sa avansezi foarte repede si asta duce totul in deizoriu, anuleaza perspectiva. In realitate timpul in care o relatie se maturizeaza ramane acelasi in real chiar daca se desfasoara in virtual.
parerea mea
nume
prettysunshine spune:
Multumesc mult pentru raspuns,vad ca nimeni n-a mai raspuns,stiu ca la noi nu prea isi cauta nimeni perechea prin internet,nici eu n-am intentionat lucrul asta la inceput,am intrat pe un site dedicat deoarece treceam printr-o perioada foarte dificila in momentul respectiv si cautam persoane cu care sa comunic,nimic mai mult,si chiar ma gasit persoane deosebite cu care comunic si acum,dar ca prieteni,insa cineva e mai mult decat un prieten,iar luna viitoare ne vom intalni.Din acest motiv am pus intrebarea aici,chiar as vrea sa stiu daca plecand de la o relatie inceputa asa se poate ajunge la o casnicie.Cel mai mult ma sperie momentul intalnirii, in care vezi in sfarsit persoana cu care ai vorbit timp de luni de zile.
Poze
One Stone is Enough to Break a Glass. One Sentence is Enough to Break a Heart.One Second is Enough to Fall in Love and One Misunderstanding is Sufficient to Break Friendship.
nume spune:
Rosa, din cate am citit eu aici pe forum sunt multe fete care si-au cunoscut sotii pe net. Probabil o sa-ti raspuda in curand.
Capcana pe care o consider eu mare este ca, dupa mult timp petrecut impreuna virtual, ai senzatia ca il cunosti. In realitate o iei de la zero. Internetul iti creaza doar oportunitatea de a cunoaste. Atat. In sensul in care cunostinta virtuala iti da doar niste repere. Daca o sa cautati sa gasiti intimitatea dialogurilor voastre virtuale o sa fiti dezamagiti si o sa para artificial. La fel in situatia atingerilor fizice de orice fel.
Daca vei considera ca relatia asta merita sa fie serioasa; nu arde etapele. E sfatul meu.
nume
prettysunshine spune:
Nume,noi o s-o luam incet oricum,va fi o saptamana in iunie,cand voi merge eu la el,apoi vor fi trei saptamani in august,cand va veni el aici,dupa care,proabil inca vreo intalnire prin octombrie,iar la anul ne-am propus sa vina el aici trei luni si apoi sa ma duc eu trei luni la el si abia apoi sa vedem ce hotarare vom lua.Cred ca am uitat sa mentionez ca ne despart vreo 2000 km
Poze
olguttza spune:
nume, ai perfecta dreptate!
si eu mi-am cunoscut sotul pe net, pe chat mai precis, nu pe site de matrimoniale. dar nu pot spune ca ne-am "agatat" aici. norocul nostru a fost ca majoritatea celor de pe respectivul chat se intalneau aproape zilnic intr-o "carciumioara", astfel ca relatia virtuala s-a transformat, in scurt timp, intr-una reala, pt. ca am acceptat eu sa ies.
pe de alta parte, am mai cunoscut si altii pe net inainte de asta, unii au ramas acolo (adica, pe net), cu altii, vreo 3, m-am intalnit la un moment dat; din astia 3, doar unul ar fi fost "promitator" daca nu era insurat , ceea ce stiam de la bun inceput, dar prea eram pe aceeasi lungime de unda ca sa nu iesim macar o data la un suc (desi locuia de 300 km distanta ). asta s-a intamplat acum 5 ani jumate, dar mai vorbim si acum pe mess, mai ales de sarbatori. casnicia lui si-a revenit dupa criza de la momentul ala si acum e bine mersi in canada, de juma de an.
relatiile virtuale sunt un lucru destul de riscant, dupa parerea mea, pt. ca nu stii in mod cert peste ce/cine poti sa dai (altul din aia 3 era ca râia, de exemplu, de m-am chinuit cu politia sa scap de el!) trebuie sa te controlezi foarte bine, astfel incat sa poti fi rationala chiar si atunci cand simti ca te ia valul.
Edit: Uite aici si aici subiecte asemanatoare.
www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">31+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
Adiereamarii spune:
Eu am multe prietene care si-au cunoscut sotii pe net.Au trecut si ele prin aceleasi emotii ca ale tale,dar acum sunt fericite.s-au intalnit intai in tara,in Romania.Apoi s-au dus ele la ei.Merita incercat,nu ai ce pierde.Eu asa cred,desi,sincer,nu am avut niciodata curajul nici macar de a intra pe site-uri dedicate.Nu stiu care e explicatia,dar mi-a fost teama.Cine e,daca e doar o pierdere de timp,etc.Dar pentru cine are acest curaj,merita sa-l cunosti pe cel cu care comunici doar virtual.Mult succes,sa auzim numai de bine.
prettysunshine spune:
Adiereamarii (frumos nume),multumesc pentru incurajari,chiar am nevoie,mi-e cam teama.
Poze
amoodia spune:
eu mi-am cunoscut sotul pe net.a venit el mereu aici, pana m-am dus eu sa ne casatorim.stiti ce mi-e cel mai dor acum?de discutiile noastre interminabile de pe net. nu stiu dar puteam sa ne spune vrute si nevrute.imi amintesc prima data cand am vorbit la telefon, eram rosie ca racul si el cred ca era la fel(sotul meu era foarte emotiv). eiiii ce vremuri......
Clover spune:
Eu nu am avut parte de nici o relatie inceputa virtual, dar ma gandeam ca te intereseaza un punct de vedere si din afara. Pentru mine cred ca avantajul e ca ai posibilitatea sa cunosti mai multe persoane decat din realitatea ta fizica, dar evident, chiar si asa, exista riscul sa nu mearga. Pe net poti sa proiectezi varianta ta buna, in realitate la un moment dat te arati cum esti. Mai exista riscul scazut, dar de exista, de a da peste vreun psihopat in cautare de distractie.
Atat timp cat nu iti faci asteptari nerealiste, e ca orice caz in care incepi o relatie cu cineva. Cred ca relatiile astea vor deveni foarte uzuale in viitor.
Keep the promises you make to yourself.
nume spune:
Rosa, o sa fie frumos, ca orice posibila poveste de dragoste :) De ce te-ai teme? Singurul risc e sa nu te indragostesti. Daca nu-ti impui asta esti ``on the safe side``.
Eu n-am vrut sa te descurajez. Nu cred ca exista vreo deosebire intre povestile de dragoste incepute pe net sau altfel.
Tot ce spun e ca trebuie acceptat(nu poate fi negat sau anulat cu usurinta de a apasa o tasta de calculator), in situatia relatiilor la mare distanta, ca distanta chiar exista; diferentele culturale sunt reale; faptul ca nu vorbesti aceeasi limba materna poate conta. Astea consuma mai mult timp si determinare. ...Dar pana la urma iubirea/relatia are valoarea pe care esti dispusa sa o investesti.
Noi ne-am casatorit la 4 ani dupa ce ne-am cunoscut. Probabil ca ne-am fi casatorit dupa vreun an daca elimin timpul in care nu am putut fi impreuna. Un an ne-a consumat decizia cine o ia de la capat... intr-o tara straina...
nume