cresteti copilul singurele?

cresteti copilul singurele? | Autor: Ingala

Link direct la acest mesaj

Mamici dragi,
Sunt printre voi care cresteti bebeul singurele, adica fara sa va ajute cineva? Pe mine ma ajuta mama mea, nu stiu cum m-as descurca fara ea, sincer! Sotul meu este f ocupat (el asigura cea mai mare parte a banilor). Problema e ca stam toti impreuna si se isca discutii. Mama mea are o obsesie cu ordinea si curatenia, iar sotul meu nu este f ordonat, dar nici nu are cand, credeti-ma. Stau si ma intreb daca m-as descurca singura cu bebeul, in cazul in care ne-am muta de la mama mea. Si inca nu ne permitem sa angajam o bona, dar cred ca nici nu as avea incredere sa las bebeul asa mic (doar 2 luni) cu o persoana straina. Sunt f obosita si asa cu tot cu ajutorul mamei, ma mir ca mai am timp sa scriu pe forum. Este printre putinele mele evadari... OOf ce pesimista sunt azi! E vineri, 13, poate de aia am avut o zi asa de rea.
Voi cum va descurcati?

Sanatate si virtute.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Si pe mine ma ajuta maica-mea si bineinteles ca este cu gura mare si nu-l place pe sotul meu din "n" motive:ba ca nu are grija de copil, ba ca i se pare ei ca intirzie cind vine de la servici, ba ca este cheltuitor etc.Toate sunt niste prostii, dar faptul ca ma bate la cap ma enerveaza si ma oboseste mai mult decit ingrijirea bebelului.Cind pleaca ea la tara ( de vineri pina duminica), ma descurc foarte bine, sunt mai linistita, parca si bebe este mai cuminte. Asa ca daca poti, incearca sa stai citeva zile departe de mama ta si vezi cum te descurci, apoi ia o hotarire.Eu cred ca discutiile obosesc mai rau ca orice altceva.
O precizare: bebe Adrian are doua luni, se trezeste noaptea de citeva ori sa pape, iar eu nu pot sa dorm ziua, indiferent cit de obosita as fi. Asa ca sunt destul de obosita de obicei, dar parca tot mai bine este doar cu sotul.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Multumesc pentru raspuns Taisia draga. Cred ca o sa-ti ascult sfatul si o sa stam cateva zile fara mama. Va doresc numai bine tie si bebeului tau.

Ingala si bebe Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu imi cresc relativ singura bebele pentru ca sotul meu este marinar si este departe de noi cel putin in acest moment. A stat acasa primele 5 luni din viata Mariei si mi-a fost de maaaaaaaaaaaaare ajutor cel putin in perioada noptilor nedormite. In momentul in care Maria a decis la 2 luni ca trebuie sa doarma noaptea am reusit si eu sa ma odihnesc si sa redevin om in felul asta.
Maria are acum 6 luni si sta cu bona pentru ca eu m-am intors la servici. dupa ora 6 suntem singurele si pot sa spun ca desi sunt cam obosita sunt niste momente unice in viata mea. Papam impreuna, ne plimbam , facem baita si sincer resimt lipsa sotului si a tatalui da unei mame in nici un caz. Si sa ma mai si bata la cap cred ca as inebuni.. E drept ca parintii mei stau aproape si daca am chef sa merg undeva sunt super fericiti sa stea cu ea.
in rest casa mea e vraiste..noroc cu bona care le aranjeaza pe toate...cred ca luni dimineata o sa moara cand o sa vada cum arata casa da asta e

Pupici multi si luati-va viata in maini daca se poate
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Cu mine a stat mama 3 saptamani dupa aceea a plecat, mi-a fost foarte greu la inceput mai ales cand ma gandeam ca trebuie sa-i fac baita plus ca nu avea un program nici de mancare nici de somn era o vraiste totala, eram moarta de obosita.
Acum m-am obisnuit, bebita are programul ei si sunt mult mai linistita.
Eu zic ca este mai bine singura din multe puncte de vedere.
Nu-ti face probleme o sa vezi ca ai sa te descurci.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

La noi a stat mama in primele 3 saptamani dupa nashtere, in afara de weekenduri cind am trimis-o la tata, shi pot sa-tzi spun ca in weekenduri ne era cel mai bine, drept care am trimis-o acasa de tot.
Fa-tzi treaba singura, shi ai sa vezi ce bine o sa fie. Shi ce daca mai raman lucruri aruncate pe ici pe colo, cind avetzi timp, o sa le strangetzi voi.
Dupa 5 saptamani m-am intors la serviciu, shi Alexandru sta acasa cu BB, shi e un supertati.
Hihi Marina, credeam ca bona e pt. Maria nu pt. tine ... adica sa stea cu ea, nu sa stranga dupa tine :PPP

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuela spune:

Copilul nostru a fost si este crescut exclusiv de parintii lui, adica de noi.. si o spun cu mindrie acum. Dar citeodata tare bine ne-ar prinde o pauza de 2 zile. Le asteptam mai incolo... Si asa au trecut deja 7 luni, in care i-am observat cresterea fizica si emotionala, i-am notat orice noua izbinda: de la descoperirea miinilor la risete, tipete, rasturnari si stat in sezut .Este incintator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Ca si Manuela, si noi am crescut pe Emi singurei... mai mult mama ca tata lucreaza cam 10 ore pe zi si nu e mai devreme de ora 7 seara acasa. Am fost singura chiar din prima zi, insa am primit o gramada de indicatii de la spital si m-am descurcat. Initial, trebuie sa vina soacra-mea aici sa ne ajute, dar am preferat sa o amanam sa vedem daca ne descurcam fara si rezultatul a fost nescontat de bun.
Am insa o servitoare care face curat in casa si spala, calca, mai si gateste din cand in cand, dar care nu a atins-o niciodata pe Emi...
Asa ca, eu cred ca te descurci, insa cel mai bine ar fi sa incerci cateva zile, o saptamana chiar sa vezi cum iti este. Mama va fi bucuroasa ca si dupa aia sa ii mai ceri din cand in cand ajutorul, asa ca vei avea momente de respiro... in timp ce eu, sunt legata aici 24/7. Dar nu imi displace :o)
Crestere usoara,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Ce bine ca va descurcati fara ajutor.Eu una nu cred ca se poate fara un mic ajutor.Este super obositor sa ai grija de copil si in acelsi timp sa faci pe gospodina.Eu am avut un mic ajutor la cel de-al doilea copil ,dar degeaba ca soacra-mea m-a umplut de nervi ,iar obosita tot am fost.Chiar ma gindeam la un moment dat sa nu mai vina ,dar cine se duce la cumparaturi ,cine il duce la joaca pe DAvid(2 ani) ,asa ca am tacut din gura si am acceptat .
LA primul copil am fost super obosita si atunci imi doream cu ardoare un ajutor ,pacat ca nu am gasit unul.
DAca reusiti sa va descurcati singure ,este perfect .BAfta!

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yurika spune:

Si eu l-am crescut pe Mark fara ajutorul mamei sau a soacrei
Ma ajuta sotul meu ,dar cum e toata ziua la munca (dimineata pina seara) nu prea pot sa zic ca am cine stie ce ajutor
Cit de curind plecam acasa si atunci o sa mai scap si eu putin

Yurika&Mark

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ce sa=i fac mey corinnuta daca e maniaca? Io i-am zis sa nu mai stearga chiuveta de apa cu prosopu'..da ea nu si nu sa fie uscata...si adevaru' e ca dupa programul 8-23 pe care il am acum..imi prinde tare bine

pupice
marina

Mergi la inceput