ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-13
Raspunsuri - Pagina 17
Ioanatugs spune:
Aileene iubita, nu stiu cum as putea sa-ti multumesc pentru cat m-ai incurajat si cat mi-ai ridicat moralul in acest un an si jumatate de cand ne cunoastem. Nu stiu nici cum m-as putea revansa fata de tine vreodata, pentru ca pina acum doar eu am avut nevoie de sfaturile si incurajarile tale optimiste. Sper macar sa vina o zi in care sa-ti spun fericita ca am reusit!! pupici dulci penru tine si flacaul de Alexandre

Miki-Miki eu am ajuns la concluzia ca la noi, se stiu foarte putine lucruri despre endometrioza si prea putine solutii exista aici. Din pacate nici un medic din Ro, nu recomanada unei paciente cu endometrioza o dieta stricta, care sa ajute la indepartarea endometriozei, sau reaparitia ei. Majoritatea medicilor recomanda laparoscopia, sau operatia clasica, dupa caz, pentru curatarea focarelor de endometrioza, dupa care tratament cu Difereline, sau alt tratament asemanator, menit sa puna in repaus ovarele pentru o perioada de 3 sau 6 luni, in functie de gravitatea bolii. Nimeni nu-ti garanteaza insa ca dupa tratament ai scapat de ea, pentru ca nu s-a descoperit inca un medicament minune, care sa vindece in totalitate endometrioza. De ea poti scapa clar, doar la menopauza, insa o poti tine sub control sa nu evolueze prea mult, doar prin alimentatie. Pe site-urile straine am gasit foarte multe lucruri interesante si voi pune link-ul si pe prima pagina pentru cine vrea sa citeasca: http://www.endo-resolved.com/diet.html
Tot aici am gasit o referire si la mierea de albine, care desi e naturala 100%, nu e recomandata in endometrioza, e chiar interzisa:
FOODS TO AVOID
wheat - this includes breads, cakes and pasta products, all based on wheat
refined and concentrated carbohydrates
sugar, in whatever form, including honey
alcohol
caffeine which is found in tea, coffee, soft drinks
chocolate
dairy produce including all milk and cheese
fried food, margarine and hydrogenated fats
soy products and soy protein - tamari can be used in small amounts
tinned and frozen packaged foods as little as possible
additives and preservatives
Monica9 spune:
Ioana, sa stii ca nici aici in Canada medicii nu prea recomanda o anumita dieta. Eu de ex dupa operatia mea l-am intrebat pe medic daca o dieta m-ar ajuta. Mi-a zis ca regimul asta pt endometrioza nu este o treaba clara si sunt pareri pro si contra. Uniii cred ca ajuta, altii cred ca nu. El mi-a zis ca imi recomanda regim alimentar sanatos, ca de preconceptie, dar el nu este convins ca o dieta stricta chiar ar ajuta foarte mult. Plus ca aici nici tratament dupa laparo nu prea se da, eu l-am si intrebat pt ca a zis ca la mine era de stadiu 4, dar mi-a zis ca din moment ce scopul meu este sa raman gravida nu are rost sa pierd 6 luni cu medicamente. Eu nu stiu ce sa cred, mi-e frica sa nu se refaca asa ca eu tin regimul. Dar totusi ma gandesc ca faptul ca reducem nivelul de estrogen cu dieta asta, nu afecteaza si ovulatia? Poate e prostie ce spun, nu stiu. Trebuie sa ma mai documetez si eu, dar acum nu prea am timp din pacate.
miki-miki spune:
Ioana
ca mierea e interzisa pt ca face parte din carbohidratati ci nu ca e estrogenica. Vad ca zice de fainoase si zahar care sunt carbihidratati. Propolisul nu e un carbohidratat si stiu ca e f indicat in endometrioza deoarece e cicatrizant si un antibiotic natural. Si in tratam din Formula As era mentionat propolisul. O sa-l caut si o sa dau un link cu el.
Ioana stiu ca e o boala care pe care dr nu stiu cum sa o trateze asa cum si azoospermia/oligospermia e greu de tratat. Eu din ce am citit, endometrioza se combate prin intarirea sist imunitar printr-o alimentatie sanatoasa asa cum a facut Amely
. Propolisul e f bun pt intarirea sis imunitar si-mi aduc aminte de ca Danutza C
din SUA (care e si cadru medical) facea tratam cu propolis pt endometrioza.
-ici pt toate fetele.
Miki
pusichet spune:
salut
Boo dupa ce m-am operat , supa tratamentul cu dipherelin am inceput stimularea ovariana. De la clomifen cresteau foliculii dar nu se sparrgeau, tin minte ca tot asa dimensiuni mari aveam si eu ca si tine, imi dadea pregnyl dar tot nu se spargeau, am facut intr-o luna de 2 ori pregnyl si tot nu s-au spart. Mi-a zis ca s-au chisticizat, si sa iau duphaston , dar la ciclul urmator se eliminau singuri.
am fost azi la medic, la altul. Si sint foarte suparata, nu e bine deloc, a zis ca am uterul foarte fix, nu stiu ce inseamna asta, aderente, inflamatie a ovarelor si clar endometrioza.
s-a suparat ca am fost operata de 2 ori, a zis ca de vreme ce s-a umblat inauntru nu mai e bine, ca endometrioza se curata pe moment, dar se fac aderente , asta e.
ma duc saptamana viitoare sa-mi ia o lama, ca eu m-am spalat dimineata si nu stiam ca nu trebuie, dar eu m-am dus curata, si simbata ma duc la ecograf.
mi-a dat sa iau prednison cam multe zile, o chema tare ciudata , dar o sa-l iau, si doxiciclina, iar o data la 3 luni sa fac o fiola Depo -Provera se numeste care este un contraceptiv injectabil.
cam asta e, scuze ca m-am lungit asa mult
2001
http://tt.lilypie.com/qjh3p3.png
alexia28 spune:
Buna fetele
Da si eu am gasit in formula As o reteta cu miere si propolis o copiez aici:
formula AS
Cunoaste cineva un tratament naturist pentru endometrioza pelvica si ovariana?”
(Raspuns pentru DANIELA I., F. AS nr. 399)
"Endometrioza este o boala grava, datorita faptului ca poate produce sterilitate. Apiterapia va poate ajuta. De trei ori pe zi, beti un amestec din 30 de picaturi de tinctura de propolis si 40 de picaturi de apa. Inainte de fiecare masa, luati cate o lingurita de miere cu apilarnil. Zilnic, beti un litru de infuzie din galbenele, urzici si coada-calului. Faceti irigatii astfel: in 250 ml infuzie de galbenele calduta adaugati o lingurita de miere cu apilarnil si 10 picaturi de tinctura de propolis. Dupa fiecare masa, luati cate 2 lin-gurite de miere cu suc de orz verde. Zona pelviana se maseaza cu unguentul Nikeprop. Rezultatele nu vor intarzia sa apara".
Eu nu am incercat ca am tot citit aici ca ar avea efecte estrogenice si nu am vrut sa fac vreo tampenie.
Miki Miki, Ioana

Boo spune:
Pusichet imi pare asa rau de ce ai povestit !!! parca nu se mai termina odata. Sper din tot sufletul sa scapi odata si sa ramai gravidutza. 
Si pe mine ma mai inteapa in stanga, normal .. din moment ce nu s-a spart. De abia astept Z1 ca sa vad ce se mai intampla. Oricum dr m-a chemat in prima zi de dupa ciclu ca sa vada daca s-a retras.
Ralu cum te mai simti azi ?? 
Ioanatugs spune:
Miki-Miki si eu am crezut la fel ca tine ca propolisul si mierea sunt foarte bune, tocmai pentru ca am citit acelasi lucru ca si tine. Nu mai zic ca in revista AS il si laudau pe dl. prof. Andritoiu pentru tratamentul sau super si deaceea l-am si facut ca la carte. Insa mi-a facut mai mult rau decat bine, in perioada in care luam produse apicole nu am avut nici ovulatie, ciclurile mele au fost de 38, 36 zile, ba mai mult mi-a aparut un polip. Eu una nu mai cred in produsele apicole, indiferent ce voi citi despre ele. Tot pe un site strain am citit ca toate produsele apicole nu fac casa buna cu endometrioza si eu cred asta pentru ca am simtit-o pe propria-mi piele, deci nu ma poate covinge nimeni ca nu e asa cum cred eu. Inainte sa iau trat. lui Andritoiu am citit si eu aceleasi articole ca si tine, am dat cautari pe google, de ma durea capul de atata citit si aveam impresia ca ele sunt salvarea mea, dar s-a dovedit a fi o fiasco total. Poate pentru unele persoane ajuta, cum a ajutat-o pe Amely, care e prietena mea si-mi spunea tot ce lua ea in perioada aceea. De fapt pe ea a ajutat-o foarte mult dieta pe care a gasit-o pe Endo-rezolved, stii cat se abtinea sa nu manance ciocolata???(ea fiind fan ciocolata). Manca foarte sanatos si deaceea avea si o silueta super in perioada tratamentului. Eu mereu ii spuneam mai slabesti mult?? Facusem amandoua laparo in aceeasi perioada si eram la fel de speriate de diagnostic, dar ce lua ea si-i era bine, pe mine ma ingrasa si ma deregla, deci nu la toate reactioneaza la fel. Si mai depinde si de spermograma sotului, sotul ei are spermograma de pus la panou, pe cand a sotului meu e in continua scadere, asa ca nu depinde doar de noi. Deaceea parera mea e de neclintit: mierea, propolisul si laptisorul de matca nu sunt recomandate in endometrioza. E doar parerea mea, nu te supara!!

Vreti sa-mi votati pisoiul meu pe nume TOMI ? E inscris in concursul Whiskas, are 9 luni si adora sa stea pe tastatura calculatorului. Il gasiti la pag.29 http://www.whiskas.ro/concurs-pisica-lunii.html
ralu_t spune:
fetelor m-ati amuzat cu disputele voastre despre miere si endo. , pup fetele constiincioase

azi sunt ceva mai bine, s-au mai dus norisorii. astept ultima injectie de sambata

am un sot sa-mi traiasca
, daca stiam ca e asa de rezistent
...mie nu mi-e atat de greu cu bufeurile, nu am cine stie ce, e deranjant, dar nu prea tare. in schimb nervisori....![]()
![]()
...mi-e mila de el saracu. ii tot spun ca ma revansez, sa vedem cum
aerlilian
tare trist ce povestesti tu acolo, cumplit. cea mai mare nenorocire imaginabila
boo si pe mine ma inteapa ceva prin burta de vreo 2 zile. deci ne luam de mana. nu vreau sa ma gandesc ce e. o sa-mi fac programare pt sf de iunie, inc de iulie, si cu ocazia asta vad si daca ovulez, si daca e bine dupa operatie.deocamdata sunt optimista cu privire la starea sanatatii mele
pusichetimi pare rau de vestile tale dar e prima data cand aud ca nu e bine sa te operezi de endo cand toata lumea spune ca e singura solutie
. cum a vazut endo, la eco? chisturi sau cum?
ylari
nu e bine sa te lasi prada starii asteia de sensibilitate acuta vis-a-vis de bebeii altora.sfatul meu
. nu trebuie sa devii fan si sa imbratisezi copii tutor, dar nici sa nu poti da cu ochii de ei.problema va deveni din ce in ce mai mare asa. lasa, o sa vina si la noi, nu mai plange si nu-ti mai face atatea griji. castigi mai mult cu optimism si detasare
va vad cu moralul cam jos dragele mele si eu cum stiu o gramada de povesti care sa va binedispuna, va mai impartasesc una: prietena mea, acum vreo 4 ani are o extrauterina, nu se prinde nimeni,cum nu-si dorea sarcina o chiureteaza un idiot pe un uter gol, sarcina creste, trompa se sparge, la un pas de moarte cu super infectie(nu mai vroia nimeni s-o opereze ca cica murea pe masa de operatie) se gaseste cineva mai curajos, o opereaza,trompa nr 2 si uter varza de la infectia din abdomen. concluzie: nici o sansa de bebe. plange fata, isi revine, isi ia gandul de la bebei , tine un an de regim gen yoga, germeni de grau, nimic trecut prin foc, nu se mai gandea la copii. dupa inca 2ani surpriza mare: bebe care are acum un an jumate, sanatos si frumos
enjoy
astept sa vina toamna...
YLARI spune:
Buna fetelor... am fost cam puturoasa azi... de fapt, balamuc la birou, etc...
ralu_t am crezut ca am scapat si nu a citit nimeni idiotenia pe care am scris-o ieri, rusine sa imi fie! Azi e mai bine, sunt mai optimista.
Despre miere, ca vad ca s-a tot dezbatut azi problema asta... vreau sa spun ca incepusem si eu cu propolis, dar m-am oprit ca am citit pe endo resolved si mi s-a facut frica. Sora cumnatei mele, in schimb a avut si ea acum 6 ani probleme, avea un chist enorm, se internase ca sa fie operata si acolo in spital a venit un preot, nu mai stiu exact povestea, ideea e ca dupa discutia cu el, s-a hotarat sa nu se mai opereze, s-a externat pe semnatura, pentru ca era foarte mare chistul si se putea sparge oricand... a ajuns acasa si a inceput sa tina tratamentul cu miere, propolis, etc (nici asta nu mai tin minte exact cu ce era - deh, sunt batrana!) dupa 3 luni de tratament a ramas gravi si are un baietel frumos. Ideea e ca nu se stie nici acum de ce natura a fost chistul, ptr ca nu s-a operat, nu a facut nicio investigatie... asa ca: NU SE STIE DACA ERA ENDOMETRIOZA...
Multumim si pentru povestea prietenei tale, care desi trista la inceput, a avut un final fericit, ceea ce ne doresc si noua!
VA PUP PE TOATE, SI TOT INAINTE, CA PIONIERII!!!
YLARI
ralu_t spune:
ylaripoti sa stergi ce ai scris daca nu mai vrei sa se vada, butonul de edit pe care il ai in dreptul fiecarui post de-al tau, e o pagina cu un creion![]()
asta ca idee ca in rest, e bine sa te descarci aici cu noi decat in alte parti. noi macar te intelegem si nu te judecam cum ar face altii care nu stiu ce inseamna durerea asta.cu toatele am gandit lucruri de genul celor scrise de tine
astept sa vina toamna...