Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Laura nu cred ca e motiv de ingrijorare, pentru ca bb-ii nu cresc toti la fel, in plus, cresc in salturi.
Se poate ca acum la ecografie sa para mai mic decat varsta lui (conform UM) iar peste o luna sa arate mai mare. Nu te ingrijora degeaba.

15+

Pana vine bubu

poze bubu mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Laura si bebelina mea la inceputul sarcinii era cu 8 zile mai mica decat UM, iar la ultima ecografie de acum 10 zile era exact cat varsta sarcinii dupa UM.......deci a recuperat in timp si zic eu ca va si depasi ca lungime toate calculele. Asa ca eu zic sa nu te agiti degeaba, mai ales dc nici dr nu era ingrijorata.

Anca 16+ Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

Ai dreptate Darleena, o sa incerc sa nu ma mai gandesc.

Eu ard de nerabdare sa mai treaca o luna sa il vad si eu mai mare, eventual sa aflu si ce este. voi aveti burtici asa mariii si a mea e asa micaaaaa....

pupici

10+

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

laura10noi suntem apropiate ca varsta a sarcinei. Eu am facut eco si la la 9 sapt. si azi mai fac unul.La 9 sapt.Titi mei aveau :
Titi parter 3.2 cm ...si avea conform ecografului 9sapt. si 2 zile
Titi etaj 3.57 cm... si avea conform ecografului 10 sapt si 1 zi. Fiind Fiv stiu exact ca aveau de la ET 9 sapt si 3 zile! Iti spun toate astea ca sa te linistesc, modul cum se dezvolta si cresc difera de la un copil la altul! Din ce mai stiu eu depinde ff mult is de ecograf, data generata de ecograf prin masuratoare are o marja de eroare de 1 sau 2 sapt. in + sau - . Eu zic sa stai calma, sau daca te ingrijoreaza tare repeta ecografia la alt aparat si alt medic! Dar motive de ingrijorare nu ai!

PUSSI 10+

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Pussi merci de info. Nu cred ca o sa repet ecografia, sper doar sa creasca mai mare bebe asta mic ca sa-l ajunga pe taticul lui la nastere (57 cm) Glumesc! Sa fie sanatos asta e important.

Dar ai vazut ca al meu e mult mai mic? 1,89 cm...

Cred ca dau in paranoia usor usor.

10+

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

quote:
Originally posted by Laura10

Intrebare: daca eu conform UM sunt in sapt 10 dar medicul mi-a zis ca sarcina corespunde 8 - 9 saptamani, voi face eco si TT in functie de varsta bebeului estimata de doctorita gineco?

Care e treaba cu medicul de familie? trebuie sa-l anunt ca-s gravida?

si inca ceva, eu tre sa fac injectie cu gravibinon pana misca bebe, asta cred ca va fi in sapt 18, nu? stiti cumva se poate lua compensat caci este foarte scump, 140 RON 5 injectii.

10+
Laura

In principiu in studii zice ca la 16 sapt incepe si misca bb.
Gravibinonul se da compensat 100% daca ai salariu mai mic decat minim pe tara sau nu te intreaba, ori 90% daca e mai mare si te intreaba.
Elevit, urogestan...o gramada de pastile sunt compensate.
Intra pe Google si vezi lista medicamentelor compensate.
De aceea trebuie sa te inscrii la medicul defamilie.

Shery 16+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Fetelor, eu sunt plina de nelamuriri azi, asa ca scuzati-mi sutele de intrebari.

Deci la 14 saptamani se poate face eco morfologica. Doctorita mea nu mi-a zis nimik despre aceasta ecografie dar vad ca toate fetele care au sarcina mai mica ca a mea (cele de la ian-feb) se vor duce sa-si faca aceasta ecografie. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. pot sa-mi fac aceasta eco si fara trimiterea de la medicul ginecolog? adika sun si ma programez si basta?
2. daca eu am sarcina de 10 sapt dar ecograful zice ca e de 8 - 9 saptamani, cand sa fac eco? cand fac 14 sapt de la UM sau intai sa ma duc la medicul meu la care sunt programata cand implinesc fix 14 sapt de la UM si sa vb atunci cu ea? intreb deoarece am vazut ca trebuie sa te programezi cu mult timp inainte.
3. Iosup sau Herghelegiu?

pupici si sanatate multa

10+

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

Vai, ce activitate..... Multumesc ca m-ati trecut la listuta.
Laura, Pussi, si eu sunt in 10 saptamani.
Joi am programare la d-na doctor nr. 1, iar vineri la d-na doctor nr. 2 . Cred ca fac si eco.
La penultima eco, d-na doctor nr. 1 mi-a zis ca "sacul embrionar e usor aplatizat". Am facut ochii cat cepele si am intrebat ce inseamna. Nu mi-a explicat exact, dar eu (prapastioasa) am inteles ca nu e chiar de bine. La o saptamana si jumatate dupa chestia asta, d-na doctor nr. 2 mi-a facut eco intravaginala si a zis ca totul arata excelent.
Laura, sfatul meu e sa nu te alarmezi si sa mai faci o eco peste 2 saptamani. Eu zic ca totul o sa fie ok.

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

Buna ziua fetelor..am intrat si eu sa va salut ..ca am tot avut probleme cu netul...ce fac burticoasele?
BB eu nu am gasit nimci pt nunta ce ma fac..dimineata la cununie nu prea e problema ca dimineata oricum nu se vede ca sunt ..dar seara la restaurant???ce fac ?..

ROXANA 18+ GEORGE IONUT
sa ne traiasca baiatul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

a..inca ceva....fetelor voi "balotati mancare ca la inceput?...eu de cateva saptamani bune pap foarte normal..doua mese pe zi si in rest fructe , apa la greu, limonada, portocale stoarse..cate o ingheata..dar mai rarutz...

ROXANA 18+ GEORGE IONUT
sa ne traiasca baiatul!

Mergi la inceput