Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 20
gianina spune:
BB-yasmi, eu mi-am facut un dosar cu toate analizele, echografiile pe care le-am facut si il tot plimb dupa mine..pe unde ma duc..la dr. ginecolog sau la medicul de familie.
Gianina si Simona Andreea(24.07.2003)
gianina spune:
Anacami, eu nu eram hotarata daca sa fac sau nu TT-ul ..dr. meu a zis sa nu il fac...azi l-am facut si acum imi fac tot felul de ganduri..abia astept rezultatatul.
quote:
Originally posted by anacami
maine imi voi face o eco pt. TT si imediat in perioada urmatoare voi merge la recoltarea de sange. Deja m-a cuprins o "stare de nestare", parca imi vine sa renunt!!!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
bb_yasmi spune:
fetele, va multumesc de raspuns.
eu va pup, fug sa pap ceva si ma duc sa ma uit dupa rochii de nunta.
pupici
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
16+ mami de baietzel sau fetitza ???
poza eco bb si burtik
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
anacami spune:
da, Gianina, se pare ca dosarul din sarcina impreuna cu adeverinta de serviciu nu ar trebui sa lipseasca din bagajul de spital
Darleena, da la Euroclinic ma gandesc.
Maternitate privata au si cei de la CMU, dar nu ma incanta sistemul lor- functioneaza in incinta spit. Elias.Pana acum foloseau salile de nastere si sectia de neonatologie de la Elias (care am inteles ca nu sunt prea "dotatate",daca sunt Doamne-fereste sunt probleme cu bb ar fiu bine sa ajungi ori la Municipal, ori la Giulesti); acum cica s-ar fi separat si din aceste puncte de vedere... Ca pret nu sunt mai ieftini.
Initial ma gandeam si la o rezerva la Municipal (60-100 euro/noapte)- dar sunt doar 2-3 si nu ai nicio sansa sa o capeti daca nu o rezervi cu 9 luni inainte ; eu vreau sa nasc natural, asa ca data nasterii nu am cum sa o stiu. In plus, tot trebuie sa dai spaga la medici...
Cred ca mai sunt cateva clinici private care activeaza in colaborarea cu spitalele de stat-doar cazarea difera, ca nasterea si ingrijirea copilului se desfasoara in acelasi spital...
Eu am nascut data trecuta la Municipal, nu am amintiri prea placute de dupa nastere (v-am mai spus..).
Laura10 spune:
Intrebare: daca eu conform UM sunt in sapt 10 dar medicul mi-a zis ca sarcina corespunde 8 - 9 saptamani, voi face eco si TT in functie de varsta bebeului estimata de doctorita gineco?
Care e treaba cu medicul de familie? trebuie sa-l anunt ca-s gravida?
si inca ceva, eu tre sa fac injectie cu gravibinon pana misca bebe, asta cred ca va fi in sapt 18, nu? stiti cumva se poate lua compensat caci este foarte scump, 140 RON 5 injectii.
10+
Laura
gianina spune:
Laura, pai medicul de familie iti da reteta gratuita si medicale...gravibinonul se dadea gratuit acu 4 ani..la sarcina trecuta am facut si eu de la 4 luni pana am nascut cate 1 pe saptamana.
geany_bc spune:
quote:
Originally posted by Laura10
Intrebare: daca eu conform UM sunt in sapt 10 dar medicul mi-a zis ca sarcina corespunde 8 - 9 saptamani, voi face eco si TT in functie de varsta bebeului estimata de doctorita gineco?
Care e treaba cu medicul de familie? trebuie sa-l anunt ca-s gravida?
si inca ceva, eu tre sa fac injectie cu gravibinon pana misca bebe, asta cred ca va fi in sapt 18, nu? stiti cumva se poate lua compensat caci este foarte scump, 140 RON 5 injectii.
10+
Laura
Mergi la medicul de familie pentru a te lua in evidenta si pentru a-ti da carnetul de gravida. Normal ar fi ca lunar sa mergi la el pentru a-ti lua tensiunea, pentru a te cantari.
De la medicul de familie poti lua trimitere pentru analize si daca ai esti angajata si firma plateste asigurarile de sanatate, poti face analizele gratis.
Tot el iti poate da reteta gratuita sau compensata pentru injectiile tale.
Geany 14+
anacami spune:
Laura,trebuie sa anunti si sa fii luata in evidenta de medicul de familie. El iti va da concediu medical, de crestere a copilului,etc...Toate adeverintele legate de sarcina de la el ar trebui sa le primesti.Plus,daca este cazul, trimiteri pt. analize gratuite...
Cand misca bb difera de la sarcina la sarcina...depinde de cat de mare este, de consformatia mamicii, daca este primipara (prima sarcina), daca a mai nascut,de cat de mare este "piscina",etc...
Si eu am avut o nelamurire cu varsta ecografica si cea data de UM in vederea efectuarii TT (copilul se pare ca este mai mare cu o saptamana decat cea data de UM); pana la urma fac intr-o saptamana care sa acopere ambele varste...Daca le-ai face intre 15-17 saptamani ar fi foarte bine (atat eco, cat si recoltarea)
geany_bc spune:
Fetelor eu plec acasa.
Paaaaaaaaaaaaaaa.
Geany 14+
Alexandru Cristian 13.12.2002 si bebe 2
Laura10 spune:
am gasit acum pe un site o ecografie cu un bebe de 9 saptamani care arata cam ca a mea si scria acolo ca bebe are intre 22 mm si 30 mm in aceasta perioada.
eu am 10 sapt, 1,89 cm bebe si 3,1 casuta lu bebe si doctorita mi-a zis ca sarcina e de 8 - 9 sapt, deci copilasul meu este mai putin dezvoltat, nu mai mic. plus ca eu stiu exact cand a fost conceput copilasul meu, nu avea cum sa fie conceput cu 1-2 saptamani mai tarziu caci atunci nu am avut contact sexual, caci mi-am calculat exact totul.
Acum probabil ca ma agit fara rost, dar va intreb totusi: ati mai auzit asa ceva? sa fie bb mult mai mic? este normal din ce stiti voi?
doctorita nu a fost alarmata, mi-a zis doar ca nu toti copii se dezvolta la fel de repede.
oare faptul ca nu prea manac si ca am slabit 2,5 kg de acum o luna este cauza?
10+
Laura